Б3 2Е 115коня 1993 г. от време на време прави бели
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Паско от време на време прави бели
Като закрепи обороти, махни щепсела на стъпковия. Ако заспят оборотите - от него е.
Здравейте!
Гледам добър форум сте направили за проблем на Пасат В3, 2Е, какъвто е и моя.
Явно съм много тъп, след като мисля, че проблема не е добре описан( кога всъщност придърпва), а всички са го разбрали и даже опитват да го решат.
Моля те, Ангеле, сложи някоя запетайка, пък може да го опишеш и с повече от едно изречение.
То и аз мога да дам съвет, ей така - "наизуст", но първо да Ви припомня (щото и друг път съм го писал) какво "Фашистите" бяха написали в ръководството на първия ми мотоциклет: " Ако мотоциклета не пали, преди да разглобите двигателя, проверете дали има бензин в резервуара".
А сега, след лиричното отклонение де
, съвета: Дали не е позапушен бензинов филтър? Или даваща знаци бензинова помпа? И двата са сменени, но зависи в каква последователност, по какъв начин, с какви нови части. Подсказвам - 1.Помпата може да е нова, но с по-малко налягане или дебит. 2. Ако филтъра е сменен преди помпата, може вече да се е бил запълнил с разложена гума от тампоните на старата помпа.
Ангеле, започни от простите неща - всъщност това е съвета ми. Но първо - дай едно точно и ясно описание на проблема. Че да мислим градивно и ние, не да стреляме на посоки.
Гледам добър форум сте направили за проблем на Пасат В3, 2Е, какъвто е и моя.
.Проблема е следния : По време на движение независимо с каква скорост се движа и на коя предавка ,дали съм натиснал газта или съм си махнал крака от газта /колата е на скорост/ Паско почва да придърпва като изключа от скорост и виждам оборотомера играе в диапазон 900-1000.

То и аз мога да дам съвет, ей така - "наизуст", но първо да Ви припомня (щото и друг път съм го писал) какво "Фашистите" бяха написали в ръководството на първия ми мотоциклет: " Ако мотоциклета не пали, преди да разглобите двигателя, проверете дали има бензин в резервуара".
А сега, след лиричното отклонение де

Ангеле, започни от простите неща - всъщност това е съвета ми. Но първо - дай едно точно и ясно описание на проблема. Че да мислим градивно и ние, не да стреляме на посоки.

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
На 100 % не е от проблемите които си описал!!Иначе с мотоциклета без бензин си прав
Държа колегата да каже как се е оправил и ако не съм прав дължа почерпка!

Държа колегата да каже как се е оправил и ако не съм прав дължа почерпка!

-
- Автомобил:
- Двигател:
ARusev написа:Здравейте!
Гледам добър форум сте направили за проблем на Пасат В3, 2Е, какъвто е и моя..Проблема е следния : По време на движение независимо с каква скорост се движа и на коя предавка ,дали съм натиснал газта или съм си махнал крака от газта /колата е на скорост/ Паско почва да придърпва като изключа от скорост и виждам оборотомера играе в диапазон 900-1000.
Явно съм много тъп, след като мисля, че проблема не е добре описан( кога всъщност придърпва), а всички са го разбрали и даже опитват да го решат.
Моля те, Ангеле, сложи някоя запетайка, пък може да го опишеш и с повече от едно изречение.
А сега, след лиричното отклонение де, съвета: Дали не е позапушен бензинов филтър? Или даваща знаци бензинова помпа? И двата са сменени, но зависи в каква последователност, по какъв начин, с какви нови части. Подсказвам - 1.Помпата може да е нова, но с по-малко налягане или дебит. 2. Ако филтъра е сменен преди помпата, може вече да се е бил запълнил с разложена гума от тампоните на старата помпа.
колега проблема съм го описал много точно .не се заяждам но колегите преди теб що годе разбраха това което съм написал .чети внимателно първия ми пост и няма да задаваш неадекватни въпроси. бензинова помпа италианка дебит 3бара, горивен филтър ,,въздушен филтър и ремъци са сменени в рамките на 1 месец .скоро пак вадих помпата да и почистя филтъра -добре беше.за филтъра не ми се вярва толкова бързо да се задъни .проблема го имаше по осезаемо преди да сменя бензиновата помпа .старата с която го купих Пасата играеше в кошницата и тогава не придърпваше а направо забиваше муцуната и като натиснех газта почти угасваше .сложих от стария Пасат помпата малко се подобри но като отидах на диагностика инжекторджията каза след като замери налягането че то не отговаря на нормите и трябва да се сменя помпата /бензиновата да уточня ако не си разбрал колега / смених и тази от стария Пасат с чисто нова италианска .проблема се реши но за малко и се почна : смяна на всички бензиностанции в Бургас .мина известни км да речем 100 или 200 а може и само 20 км като днес например и се почва филма в който съм сега .може да мина 500км непрекъснато каране и няма нищо .спирам да речем за почивка след тия 500км почивам да речем 30м.паля и се почва пак същия филм .ПО просто от това не мога дати го обясня колега .
Последна промяна от angel1223 на Пет 20 авг 2010 21:33, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
като изкарам щепсела гасне двигателя .но днес на горещ двигател запали с изкаран щепсел от клапана .невероятно но факт .стават едни магии в нас ама като отида и я фана тая чума отсреща ми дето живурка ще и разкажа приказката -кон боб яде ли и т.нmuns61 написа:Като закрепи обороти, махни щепсела на стъпковия. Ако заспят оборотите - от него е.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ,остави такива и си виж стъпковият.Ако е добре минаваи нататък.Аз така и не можах да се оправя!Имах същите проблеми,смених стъпков и се оправи.Но винаги по надолнище педала на газта ми се натискаше сам и колата набираше !Вторият стъпков беше италиански и работи 7 месеца.Сега съм без стъпков мотор и маи съм по добре!Проблемите са че ,не държи оборото и в града е много кофти.От друга страна вече много рядко вдига обороти на празен ход.И в надолнище не ускорява.
Така ,че не смятам да купувам пак нов стъпков и ще си я карам така!
Не знам какъв е при теб проблема ,но дано съм бил полезен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:Колега ,остави такива и си виж стъпковият.Ако е добре минаваи нататък.Аз така и не можах да се оправя!Имах същите проблеми,смених стъпков и се оправи.Но винаги по надолнище педала на газта ми се натискаше сам и колата набираше !Вторият стъпков беше италиански и работи 7 месеца.Сега съм без стъпков мотор и маи съм по добре!Проблемите са че ,не държи оборото и в града е много кофти.От друга страна вече много рядко вдига обороти на празен ход.И в надолнище не ускорява.
Това може да стане при 1.8ми понеже там имаш изцяло ел.степ мотор докато аз съм със 2Е мотор и освен ел. той и е на вакуум даже се води не стъпков мотор а клапан който взема въздух чрез байпас от голямата тръба която подава въздух на пълната инжекция .прочети по внимателно за какъв мотор пиша колега

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм казал на 100% а ,като вариант!Моят не е 1,8 а е 1 ,6 ABU!Просто изках да бъда полезен!
чети внимателно първия ми пост и няма да задаваш неадекватни въпроси
Точно първия ти пост четох, повечето от другите още ги нямаше.

Вариант 2: Проблема е следния : По време на движение независимо с каква скорост се движа и на коя предавка ,дали съм натиснал газта или съм си махнал крака от газта /колата е на скорост/[b], Паско почва да придърпва . Като изключа от скорост и виждам оборотомера играе в диапазон 900-1000.
Вариант 3. Проблема е следния : По време на движение независимо с каква скорост се движа и на коя предавка ,дали съм натиснал газта или съм си махнал крака от газта /колата е на скорост/ , Паско почва да придърпва като изключа от скорост , и виждам оборотомера играе в диапазон 900-1000
Има разлика, нали? Още доста запетайки могат да се поставят в описанието ти и то може да се тълкува по много начини. Аз лично така и не разбрах дали „придърпва” на празен ход или по време на движение. А колегите, които са го „разбрали”, по-скоро „Стрелят напосоки”, както вече казах. Не искам да обиждам никого, но както се казва: „Каквото попитало, такова се обадило”.
Първия пост написах, като предполагах , че придърпва по време на движение (вариант 2) . Сега вече мисля, че може би придърпва на празен ход( вариант 3). За този вариант мога да те посъветвам да направиш отново проверките на вакуумите, за които ти каза bobocamaro, особено на вакуумите към регулатора на налягане на бензина, а също и самия регулатор – ако мембраната му е пробита, бензина отива ( по вакуумните маркучета и шлаухи) до въздушния филтър. Ако шлаухите са пълни с бензин или мокри, значи се е случила тази неприятност ( около 100 лв.) И в този случай, изпитано е, има проблеми с палене от първото завъртане на стартера, и играене на оборотите и придърпване. За съжаление не си водя статистика .
Относно запушването на горивния филтър: - ако не си източил бензина и почистил резервуара, когато си сменял помпите, и разбира се, ако той е поставен преди това, каква гаранция имаш, че не е пълен с разядена гума и всякакви други мръсотии?
Пък ти си реши, дали първо да купиш части или отидеш на майстор и разглобите мотора ( вярвам знаеш легендата, че тези мотори са много яки, щом си заменил стария с такъв) , или да направиш някои , очевидно елементарни за теб, проверки. Успех!

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега нямам нито желание нито намерение да споря с тебе .Аз написах подробно какъв ми е проблема .да съгласен съм със теб през времето докато сменя помпите /горивния филтър и въздушния смених първи/да се е натрупала мръсотия във филтъра. като сменях старата помпа с която купих колата със новата стара помпа от стария Пасат резервоара го почистих .наистина вътре имаше доста остатъци от уплътненията от старата помпа.след като и нея смених с чисто нова италианска пак повторям малко се оправиха нещата но ...да не пиша пак същите неща. За съвета -утре ще сменя горивния филтър.колега пак не четеш-
забравих да добавя че на място като изфорсирам двигателя/над 3000оборота/не се колебае ,дето се казва ще му изкарам буталата . .обаче като го има проблема при падане на оборотите на нормално /900/ двигателя е неспокоен оборотите почват да играят след форсаж клапана за празен ход отсечено ги нормализира ,не е както трябва да бъде плавно да ги свали на 900 оборота.относно вакуумите проверил съм ги вече не знам колко пъти :не тече бензин от никой шлаух .А относно смяната на стария 1.8 ми 90к със новия 2000к 115к не беше от хубаво колега не ти го пожелавам /на 16.12 2009г катострофирах ,от предницата не ставаше нищо /,ако не беше катострофата скоро нямаше да си помисля да я сменям било с по ново защото беще и с газово, стегната беше отвсякъде но хайде че се отплеснах.
забравих да добавя че на място като изфорсирам двигателя/над 3000оборота/не се колебае ,дето се казва ще му изкарам буталата . .обаче като го има проблема при падане на оборотите на нормално /900/ двигателя е неспокоен оборотите почват да играят след форсаж клапана за празен ход отсечено ги нормализира ,не е както трябва да бъде плавно да ги свали на 900 оборота.относно вакуумите проверил съм ги вече не знам колко пъти :не тече бензин от никой шлаух .А относно смяната на стария 1.8 ми 90к със новия 2000к 115к не беше от хубаво колега не ти го пожелавам /на 16.12 2009г катострофирах ,от предницата не ставаше нищо /,ако не беше катострофата скоро нямаше да си помисля да я сменям било с по ново защото беще и с газово, стегната беше отвсякъде но хайде че се отплеснах.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги има развитие по проблема и дано да се окаже от това
. Смених горивния филтър и Паско взе да се държи както трябва - на място като подавам газ оборотите си падат плавно ,няма го това рязко падане на оборотите .Направих едно кръгче по околовръстното /2 km/,като е на скорост дали и подавам газ или съм отнел газта/колата е на скорост не се движи по инерция/ изчезна това придърпване. Няма го и при смяна на скоростите от малка на голяма и обратно .Филтъра го отворих -беше черен сякаш съм слагал черна боя а не бензин. Към колегата Русев -не се сърди колега за снощното ми поведение искам да бъда извинен ,доста язвителен бях но и ти да си на моето място а и повечето от нас биха били ядосани от това че Пасковците им създават ядове .И всичко това е поради липса на пари защото като знаеш че ако е дебитомер /дано това да не се окаже /той струва поне 140лв. .Не се оплаквам просто споделям .Ако има нещо друго чукам на дърво ще пиша .БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГИТЕ
които се отзоваха .Колега Русев още един път извинявай.

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Браво за малкия дявол!Някой ден ако ти се занимава изкарай кошницата,да не би тинята още да е по дъното на резервоара.Сменяй бензиностанцията и газ! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Браво за малкия дявол!Някой ден ако ти се занимава изкарай кошницата,да не би тинята още да е по дъното на резервоара.Сменяй бензиностанцията и газ!
в началото на месеца я правих тази гимнастика .В последния си пост не споменах че във филтъра нещо хлопаше и след като го разрязах една надупчена ламарина играеше сиртаки

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
angel1223 написа: от качеството на самия филтър,.
Прекаляват с ментетата