Golf 3 губи оборото при студен двг и придърпва

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
badboytu
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 губи оборото при студен двг и придърпва

Мнениеот badboytu » Нед 15 авг 2010 8:35

Часове наред чета във форума. Какво ли не прочетох. Искам да споделя какъв е моя проблем и ако има някой, който е имал същия проблем и го е решил да помага. Машината е ГОЛФ 3, 1,4ми, двигател АБД, 60 к.с. Двигателя без да съм експерт до скоро работеше перфектно-обороти около 900 на загряло и всичко е О.К. А ето и хронологията на проблема /поне през моите очи, за съжаление не разбирам много от коли :)/. Струва ми се напоследък че колата ми гори повече градско, извънградско нещата май са окей. Може и да си внушавам, но такива са ми впечатленията. И ето преди седмица паля колата карам малко на първа, втора оставам на свободна и излизам да видя един приятел, а колата изгасава :banghead: Това е немислимо имайки предвид работата на двигателя до този момент. Вече забелязах, че на студен двг, но не винаги губи обороти и ми предърпва. Като загрее двг на кръстовищата държи 850-900 об. което до колкота знам е оптималното. Явно има нещо нередно, но незнам от къде да започна. Машината е в добро общо съсътояние и незнам какъв и е проблема. Ако някой е имал тези симптоми, нека сподели как ги е отстранил.

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Re: Golf 3 губи оборото при студен двг и придърпва

Мнениеот policevidin » Нед 15 авг 2010 16:01

badboytu написа:Часове наред чета във форума. Какво ли не прочетох. Искам да споделя какъв е моя проблем и ако има някой, който е имал същия проблем и го е решил да помага. Машината е ГОЛФ 3, 1,4ми, двигател АБД, 60 к.с. Двигателя без да съм експерт до скоро работеше перфектно-обороти около 900 на загряло и всичко е О.К. А ето и хронологията на проблема /поне през моите очи, за съжаление не разбирам много от коли :)/. Струва ми се напоследък че колата ми гори повече градско, извънградско нещата май са окей. Може и да си внушавам, но такива са ми впечатленията. И ето преди седмица паля колата карам малко на първа, втора оставам на свободна и излизам да видя един приятел, а колата изгасава :banghead: Това е немислимо имайки предвид работата на двигателя до този момент. Вече забелязах, че на студен двг, но не винаги губи обороти и ми предърпва. Като загрее двг на кръстовищата държи 850-900 об. което до колкота знам е оптималното. Явно има нещо нередно, но незнам от къде да започна. Машината е в добро общо съсътояние и незнам какъв и е проблема. Ако някой е имал тези симптоми, нека сподели как ги е отстранил.

1. Стъпково моторче
2. ТПС
3. Ламбда сонда
4. Датчик за температурата

badboytu
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 губи оборото при студен двг и придърпва

Мнениеот badboytu » Пет 20 авг 2010 20:47

Благодаря ти "policevidin" много за предположенията. Оказа се прав за две от четерите-колата е в сервиза и чакам да я оправят-оказа се ламбда сонда и датчик. Като я взема ще пиша дали вече е О.К. Май бая ще се охарча за ремонта ама дано се оправи колата.

badboytu
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 губи оборото при студен двг и придърпва -решено

Мнениеот badboytu » Нед 22 авг 2010 18:50

Колата вече се държи постарому. Засега всичко е наред. :bowdown Дано тази тема помогне на някого.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”