Вентилационна система

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
mkluchov
Автомобил:
Двигател:

Вентилационна система

Мнениеот mkluchov » Сря 14 юни 2006 9:23

Колеги здравейте,
Извинявам се, ако задавам въпрос, който е обсъждан многократно, но не намерих необходимата информация с търсачката :D
Та, да си дойда на питането.

Има ли някъде възможност да се прави почистване на цялата вентилационна система? С течение на времето, влизат какви ли не боклуци и съответно качеството й се влошава.

Вчера разбрах, че в мото-пфое правят такава профилактика на Форд колите.

Има ли такова нещо за VW някъде и колко горе-долу би струвало?

Предварително благодаря и се извинявам, ако за някого това е било спам :)

:maaad:

Потребителски аватар
mkluchov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mkluchov » Сря 14 юни 2006 11:21

Значи, звънях в Unitrade и там не бяха много час. Казаха, че могат на място да видят.

Не знаят колко може да излезе, защото не знаят какво ще им се наложи "да отварят там".

Та, така.... за сега не знам да се прави подобно нещо за VW. Освен да питам във мото-пфое дали правят само на форд или може и на други автомобили, ама мисля, че знам какъв ще е отговорът.

Еми... това е от мен за сега. Ако някой има някаква друга идея, да свирка. :)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 14 юни 2006 17:04

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Сря 14 юни 2006 17:14

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=1307

И това сигурно ще ти е от полза :D

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Сря 14 юни 2006 17:19

Значи този ЛИЗОЛ, като препарат вече не съществува, ако ползваш търсачката ще видиш, някой беше писал че си е купил спрей във флакон за почистване на системата за 5 лв. и даже миришел хубаво. Аз открих пак в автомагазините един друг спрей също специално за това на цена 14 лв, което ми се видя много и взех че разредих обикновенна белина /и тя като лизола е на хлорна основа/ с вода, напълних една пръскалка за миене на стъкла с разтвора и направих процедурата описана в линка - по горе.
Резултат има, но малък, бих казал, по скоро сега се чудя от този хлор няма ли да ми ръждяса вентилатора или радиатора на парното/климатика. Но също така открих че точно пред вентилатора на парното където засмуква имаше един "полугумиран" разпадащ се дунапрен залепен върху нещо като да речем насочващ въздуха панел /не е клапа/, та въпросния дунапрен се разпадаше в ръцете ми и се беше напоил с вода защото при дъжд там наистина е възможно да влезе влага и малко вода, махнах го и изчистих хубаво - мисля че половината миризма на спарено е идвала от там.

ymilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ymilev » Чет 15 юни 2006 14:58

Намам опит с климатик на автомобил, но ще ви споделя опита си с домашния.
Опитах да изчистя изпарителя с един чехски препарат против мухъл - "SAVO". Вече има по магазините и български "АНТИ-мухъл" (по-ефтин) на фирма "Химирекс".
И двата препарата са на хлорна основа и са доста активни, предназначени за елиминиране на мухъла по стените на баните и други помещения.
Като изключим факта, че си съсипах дрехите, резултата с климатика беше напълно задоволителен до момента когато той спря да охлажда.
От сервиза дълго се потиха докато откриха, че проблема е от електронната платка - медните следи по нея се баха окислили или хлорирали. Наложи се да се смени платката.
Затова мисля, че е рисковано да се използват силни разтвори на хлор в климатичната система на автомобила. Не се знае кои детаили или уплътнения ще бъдат разядени.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 15 юни 2006 15:01

ymilev написа:.
Опитах да изчистя изпарителя с един чехски препарат против мухъл - "SAVO".

За SAVO-то или добро или нищо :lol: , неколко пъти ме е спасявал от мухъл :wink:

ymilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ymilev » Чет 15 юни 2006 15:10

И аз го благославям и мога да го препоръчам горещо на всеки който има проблем у дома със стените си.
Въпреки това бих бил предпазлив да го използвам в автомобила си. Най-малкото ще ми избели тапицерията.
Ако някой се осмели - нека сподели!

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Чет 15 юни 2006 15:59

В тази връзка, в AutoBild има статия за поддръжка на климтитичната и вентилационна система на автомобила, и там пише, че трябва 2 пъти годишно да се сменя филтъра на купето.

Колко често го правите?
Аз не съм го сменял от миналото лято........

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 15 юни 2006 17:24

luciuz написа:В тази връзка, в AutoBild има статия за поддръжка на климтитичната и вентилационна система на автомобила, и там пише, че трябва 2 пъти годишно да се сменя филтъра на купето.

Колко често го правите?
Аз не съм го сменял от миналото лято........

А който е с чорапогащник какво да прави :).

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 15 юни 2006 18:31

Muncho написа:А който е с чорапогащник какво да прави :).

ба нали знаеш кво става ако не си сменяш чорапите :uuoooh:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 15 юни 2006 20:44

Аз днес си купих филтър с активен камък.След малко отивам да го слагам.Утре ще пробвам ефекта зад някой Камаз,или Икарус,за да го вида колко е "активен"тоя камънак.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пет 16 юни 2006 22:40

traba написа:Аз днес си купих филтър с активен камък.След малко отивам да го слагам.Утре ще пробвам ефекта зад някой Камаз,или Икарус,за да го вида колко е "активен"тоя камънак.
Ми супер яко!Няма прах,няма камази,икаруси и варбурги.В колата е идеално,както никога досега.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”