От Jetta към Alfa
-
- Автомобил:
- Двигател:
От Jetta към Alfa
Здравейте,много се замислям да сменя старата Jett-ka и да си взема една Alfa 156 1998-99g.Знам,че форума не се обвързва със други марки коли но ако някой има наблюдение в/у Alfa 156 нека да сподели.Знам,че окачването им е слабото място но дали има и друго такова......
- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: От Jetta към Alfa
Колега, карал съм италианска кола след това се качих на немска разликата е огромна просто не го прави това е лично мое мнение! Италианските са по евтини за ремонтиране но се чупят доста по-често особено по нашите пътища! Ти си преценяваш но според мен ще съжаляваш! Успех!
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
На Алфата въобще не е евтина подръжката!Скъпи части,чупливи и най важното почти няма кой да ти я ремонтира качествено.Алфа да вземеш нова,да я караш 5 год.Всичко останало е филм...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
H2O написа:На Алфата въобще не е евтина подръжката!Скъпи части,чупливи и най важното почти няма кой да ти я ремонтира качествено.Алфа да вземеш нова,да я караш 5 год.Всичко останало е филм...
Много точно казано! Лично на мен ми каза майстор, каквато и кола да вземеш само не АЛФА РОМЕО, като ми дойде такава кола настръхвам, това ми каза майстора! Просто са много трудни за ремонт, но всички неможем да караме едни и същи коли, ако ти хареса си вземи но тука няма хора с Алфи, дори и да има са малко, по-добре питай във форума на Алфа Ромео, желая ти късмет!
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имам информация от сигурен човек (кара 156), че е много скъпа предницата за ремонт и много бързо се разхлопва.Той за 3 години е правил 3 пъти предница (всяка година)... така че прецени си.Иначе двигателя и е 1.9 jtd и е много добър.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ето ти едно хубаво ревю от човек, който е притежавал колата:
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
makaron написа:Колега, карал съм италианска кола... Италианските са по евтини за ремонтиране...
Очевидно само си я карал
носач с шарнир- боклуците тругват от 100лв
отзад лагер главина- 200лв
с идиотски 2 свещи на цилиндър... чупливи, горят много, скъпи части, имам преки наблюдения върху тях...
- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pe6kata написа:makaron написа:Колега, карал съм италианска кола... Италианските са по евтини за ремонтиране...
Очевидно само си я карал
носач с шарнир- боклуците тругват от 100лв
отзад лагер главина- 200лв
с идиотски 2 свещи на цилиндър... чупливи, горят много, скъпи части, имам преки наблюдения върху тях...
Ок де хубаво за евтините части може да не съм прав аз съм карал фиат пунто и нищо скъпо няма! Както и да е! Само не разбирам що вместо да ми обяснявате колко не съм прав че са евтини частите вместо да кажете на човека истината а тя е че италианските коли които идват в БГ са страшни дараци и за нищо не стават! 2 години съм карал пунто 2 пъти бобина сменях и отделно предница 2 пъти правих и куп неща за които няма смисъл да говоря! а вече година и половина карам голф 4 и да чукна на дърво нищо не съм му пипал! така че просто няма кво да се говори италианските коли са хубави докато са нови е тва е после не е кола а пумийна яма! Успех на колегата!
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Имам колега - бивш собственик на такава Алфа - супер комфортна - добра динамика - не е евтина за подръжка - два пъти пука картер заради ниското окачване - не става за катерене по бордюри из града
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Ти си прецени колега,но такава алфа без регистрация от 2000год има под 3000 лева.Сам сметни колко е читава на тия пари..за които може да вземеш б4 ауди тди с клима и да се отвозиш.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
HEARTLESS написа:Ти си прецени колега,но такава алфа без регистрация от 2000год има под 3000 лева.Сам сметни колко е читава на тия пари..за които може да вземеш б4 ауди тди с клима и да се отвозиш.
и да бегаш далече от главоболията най вече

щото то купуването лесно,ама после...
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
Matematiks написа:HEARTLESS написа:Ти си прецени колега,но такава алфа без регистрация от 2000год има под 3000 лева.Сам сметни колко е читава на тия пари..за които може да вземеш б4 ауди тди с клима и да се отвозиш.
и да бегаш далече от главоболията най вече![]()
щото то купуването лесно,ама после...
И аз съм на това мнение защото един приятел си купи такава в петък а в понеделник и блокира мотора

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Имам Авер , от когото купих Форда и тои си взе б4 ,кара го известно време и взе Алфата!Бизнеса му вървеше и взе Пежо ,чисто ново.В последствие пак взе Алфа и ми каза че е супер!Човека смени много машини ,но от Алфите е супер доволен!
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Аз имам информация от сигурен човек (кара 156), че е много скъпа предницата за ремонт и много бързо се разхлопва.Той за 3 години е правил 3 пъти предница (всяка година)... така че прецени си.Иначе двигателя и е 1.9 jtd и е много добър.
Аз също имам колега с Алфа 1,8 TS и общо взето кеф цена няма 15000 км Масло, филтри и горни носачи. през 10000 тампони на носачи и това е общо взето от към мотор са здрави
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”