От Jetta към Alfa

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: От Jetta към Alfa

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 22 авг 2010 4:26

alexx написа:
Аз имам информация от сигурен човек (кара 156), че е много скъпа предницата за ремонт и много бързо се разхлопва.Той за 3 години е правил 3 пъти предница (всяка година)... така че прецени си.Иначе двигателя и е 1.9 jtd и е много добър.

Аз също имам колега с Алфа 1,8 TS и общо взето кеф цена няма 15000 км Масло, филтри и горни носачи. през 10000 тампони на носачи и това е общо взето от към мотор са здрави

Е.а.и каруцата на 10 000 км тампони на носачи,аз за последния 1 месец сьм навьртял 4000,като само си вьрша работа,искаш да кажеш че все едно през месец тр да сменям тампони ли,е.ах да го запала тва да иазгори сьс се емблемата

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 22 авг 2010 5:57

едно приятелче има 146 1.6 боксьорка (май 1.6 беше)
няма такъв кенеф
съгласен съм че колата си беше леш още по начало но дори и да дадеш повече пари за да вземеш читава то по някое време нещо ще се счупи...а счупи ли се става страшно :lol:
само ще ти вметна 2 3 неща които сменихме последно
воден радиатор - 150 лв 2ра употреба (да подчертавам ли че части за тия коли няма? този го поръчвахме от магазин в Бургас където ни го докараха от Ямбол а преди това е бил на кола от София а как е mhihi .... друго че нов беше около 300 лв)
термостат около 50 лв - някакъв измислен боклук еквивалентно на нашето ханс праЗ
съединител к-т ... тука вече не се занимавах с тъпата кола но някъде около 500 лв дойде с труд при познат техник
климатика имаше проблем с компресора - компресор не намерихме 2ра употреба като му казаха за евентуален ремонт се съгласихме че и прозорците вършат работа mhihi
а колко тъпо измислена кола е това може да питате и aradovanov как се сваля воден радиатор mhihi
единствено ми направи впечатление че колата нямаше ръжди :roll:

за един не толкова хай тек автомобил с малко екстри си беше много скъп и труден за подръжка , окачването не е стока , а и вървежа не беше особенно впечатляващ
напълно достатъчно ми бе за да намразя марката mhihi

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 22 авг 2010 6:29

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Нед 22 авг 2010 8:13

Колега това е алфа,да за нашите пътища има нежно предно окачване.Ако я пазиш и ест я вземеш в добро състояния няма да е толкова време в сервиза,но запомни такава страст в ваген няма каквато в алфа.Много бях против италианските до момента в който не покарах алфа или фиата.Но има момент в който,ако наистина не е пазена ще има 1000-2000 лв за ремонт.Има 2-3 наистина слаби места в нея и някой неща се ремонтират наистина трудно и не са много удобни за "майстори" в бг.Но запомни тази кола е страст и удоволствие.Все пак живеем един път и може да си позволиш друга марка.Да алфа са като бмв и мерцедеси вземат им живеца и после ги продават на балаците в бг за много пари,но алфата поне е с ниски цени.Но най-добре питай някой с алфа,обикновено тези хора много рядко си купуват друга кола след това.Така,че ако има ще ти каже наистина как са тези коли.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 22 авг 2010 10:10

Айде няма нужда. Братовчед ми мина от Ауди Б4 2.3 бензин. Което се караше почти постоянно с 200. Е неможа да го строши, кара го около 6 години. Продаде го и си купи алфа с боксер, точно 2 месеца и си мина пак на ауди Б4 със 1,9 дизел 90 коня , и от 2 години слушам как тоя мотор и тая кола са просто най-доброто!

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 22 авг 2010 11:28

kaiser666 написа:Тази тема е интересна.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthre ... 681&page=2
mhihi

тоя за 10 к си купи още един път колата :lol: бегайте от италянски коли хора

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 22 авг 2010 11:53

http://store.picbg.net/pubpic/87/FD/2a4 ... 7b87fd.gif

Е такава ми беше реакцията след като прочетох темата mhihi

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Нед 22 авг 2010 12:27

Комшията си продаде пасата преди 2 години и си купи алфа 156 (7000лв),когато се засечем постоянно ми се оплаква от тая кола при всяко влизане в дупка ходел по сервизи са я продава и иска пак да си купи нещо немско.

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Нед 22 авг 2010 12:33

Реалността не е,че е лоша кола-а че не за бг пътища и сервизи.Защото все пак са нежни коли,не са за бг купи си един пасат 2000 година и никога няма да имаш проблеми(освен консумативи).

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 22 авг 2010 12:33

>>>>Общо: 6723,00лв.<<<<<

Общо:42 000км.
към дата: 23.6.2010г.

добре ли е mhihi mhihi mhihi

Какво значи не са лоши коли,все пак ще ги караш в нашата реалност :screwy
според мен за да си купиш Алфа тряа си ебаси мазохиста,или доста богат

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 22 авг 2010 12:56

cenitel написа:Реалността не е,че е лоша кола-а че не за бг пътища и сервизи.Защото все пак са нежни коли,не са за бг купи си един пасат 2000 година и никога няма да имаш проблеми(освен консумативи).

Голяма страст голямо чудо, сигурен съм че БГ пътищата са виновни, че дебитомер за тая кочина 145-цa струва 800лв mhihi Комплект свещи няма да коментирам колко са. :screwy Сигурен съм, че бг пътищата са виновни, че ламарината им е като вестник. mhihi Сигурен съм, че бг пътщиата са виновни че разпределителния вал за тия коли е консуматив. mhihi

radi_nrj написа:Ето ти едно хубаво ревю от човек, който е притежавал колата:
http://www.youtube.com/watch?v=0njJ5hmU9D4

Този човек сигурно е дошъл в България да си покара алфата за да направи после такъв клип. mhihi

Да, имат хубав дизайн, ама до там...

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 22 авг 2010 13:49

cenitel написа:Реалността не е,че е лоша кола-а че не за бг пътища и сервизи.Защото все пак са нежни коли,не са за бг купи си един пасат 2000 година и никога няма да имаш проблеми(освен консумативи).

А за пасата 2000 година няма много да говорим. Само ще спомена алуминиевото откачване. Но щом пасат 2000 година за тебе е безпроблемна кола , ако караш пасат Б4 направо ще удариш гъ*а в тавана.

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Нед 22 авг 2010 14:50

freestyler911 написа:

А за пасата 2000 година няма много да говорим. Само ще спомена алуминиевото откачване. Но щом пасат 2000 година за тебе е безпроблемна кола , ако караш пасат Б4 направо ще удариш гъ*а в тавана.

Епа като е с алумин. окачване трябва се ритнем в гъза ли? Че коя почти нова кола не е с алумин. окачване? Нали все пак вече трябва да се олекотяват, а и ако караш като арабин в пустиня и танк ще разбиеш тук... Това че е с такова окачване не означава, че се троши често :idea: Вярно, по скъпо е - 80лв е единия носач, но все пак е качествена кола и не е за всеки! Не може някой каруцар от село да се качи от каруца или изгнила до основи Астра на 2000г. кола и да не я потроши... няма как просто.

А относно Алфата - това е таралеж в гащите! Носачи се сменят през 2 месеца и бройката е почти колкото на пассата, обаче без този комфорт от към возия... Твърдо съм против тези коли, работя в авто сервиз и знам за какво иде реч :)

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Нед 22 авг 2010 15:04

За пасата май никои не усети иронията.Ако някой ми покаже безпроблемна кола ще я купя на каквато цена каже.Но колега,ти даваш парите и ти решаваш каква кола ще караш.Каквото ти е по джоба и каквото ти прави кефа и ти върши работа според него е най-удачния вариант.

Потребителски аватар
nasko_ruse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko_ruse » Нед 22 авг 2010 17:02

ами аз само ще кажа един лаф на мои колега животът на алфата е бурен но за сметка на това е кратък :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”