Айде и аз в групата на ударените! :( (Финална версия) :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 25 май 2006 8:41

Относно бояджия, с риск да прозвучи като реклама, мога да ти препоръчам "клубния" ни майстор от Ауди форума- lampard. Мен ме нацели също един пасат и ми намаза задния капак,броня, десен калник и ръба на левия.
Виж след поправката как изглежда.

Иначе самия удар при теб не изглежда сериозен :wink:
За случаите, в които има виновник без ГО, уж се ползват пари от гаранционен фонд, в твоя случй би трябвало да си вземеш парите от Каското, застрахователната компания да ги получи от този фонд, а държавата ще съди виновника да възстанови сумата.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 25 май 2006 9:10

Не се притеснявай - и за плащането - щом си с каско, и за точките...
Успех с майстора... :)

П.С. И мен ме натресе понеделник вечерта една позаблеяна леля с чисто ново RAV4... :evil: А другата леля, която беше с нея, ми обясняваше, че този месец им 'вървяло' на голфове... mhihi

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 25 май 2006 9:22

сори за случката...ще се оправи пасата...хората са ти писали май всичко :wink:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 25 май 2006 9:32

Ivo_Dinkov написа:За случаите, в които има виновник без ГО, уж се ползват пари от гаранционен фонд, в твоя случй би трябвало да си вземеш парите от Каското, застрахователната компания да ги получи от този фонд, а държавата ще съди виновника да възстанови сумата.

аууу тука какви са разправии
за да почне цялата процедура
виновника трябва да има влязло в сила наказание (акт), демек ако онзи обжалва чакаш... и в крайна сметка не се знае колко пари ще ти дадът
по-добре по каско

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Чет 25 май 2006 9:50

didoriginal написа:Така де.. 27 точки. :roll: Та ще мога ли след година и 5 месеца да си взема 39-те? :roll:

Само дано да няма усукване, че не знам какво ще се прави. Утре сме на оглед при застрахователите - стискайте палци! :oops:

Няма как да е усукано копето. Удара не бил силен. Спокойно :dance: .
Незнам само дали няма да е по-добре да оставиш застрахователите да ти я оправат. Аз така направих и съм доста доволен. Най-малко ти заменят частите с нови а не с на старо.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 25 май 2006 16:01

Днес бяхме при застрахователите - казаха, че могат и те да я правят. Май така и ще стане. Поразпитах къде - при сина на един от компанията. Казаха, че ще сложат маска от стъклопласт, не от пластмаса... писаха и десен калник - ще се пребоядисва цялата предница. Нов капак, нов фар, нов мигач. Бронята и калниците ще ги правят. Утре караме колата и живот и здраве до 1 седмица ще си я вземем готова.

Стискайте палци да я направят добре!! :roll:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Чет 25 май 2006 16:24

аиде и аз в група :(
жив съм наи важното снимки тея дни :(

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

птп

Мнениеот koko_GTI » Чет 25 май 2006 22:18

didoriginal написа:Днес бяхме при застрахователите - казаха, че могат и те да я правят. Май така и ще стане. Поразпитах къде - при сина на един от компанията. Казаха, че ще сложат маска от стъклопласт, не от пластмаса... писаха и десен калник - ще се пребоядисва цялата предница. Нов капак, нов фар, нов мигач. Бронята и калниците ще ги правят. Утре караме колата и живот и здраве до 1 седмица ще си я вземем готова.

Стискайте палци да я направят добре!! :roll:
знаеш ли каква е идеята на това кадето са ти казали? сега те ще направят оценката като смятат нови детайли , а ще ти оправят част от тези деформираните и разликата която остава от парите , ще си я прибере сина на застрахователя за сметка на твоята щета. само ги попитай информативно за колко парички са завели щетата и ще се убедиш в това което ти казвам. но не се шашкай , ти и без това искаш колата ти да е в състоянието в което е била преди ПТП-то. големи тарикати са тези застрахователи. щеше да е добре да си прибереш и ти някой лев от цялата тази хамалогия , един вид като малка компенсация за нервите които си похабил , но така е в БГ.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 25 май 2006 22:39

Нещо такова се получава общо взето... :roll: Но иначе е голяма разправията, много голяма. Все пак утре ще говоря с баща ми да обсъдим пак какво ще се прави. Иначе ти какво препоръчваш - да взема парите и после да я правя... или?

Защото има и друг момент. Те калник са писали, но надали нов. Пък и може да се направят на гадове и да не платят добри пари. :roll: Много съм объркан. Дайте идеи какво да правя. :roll: :roll:

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

птп

Мнениеот koko_GTI » Чет 25 май 2006 22:57

препоръчвам ти да отидеш в някой сервиз и да ги питаш колко пари ще ти вземат да ти я оправят и после вий колко пари са ти писали за щета и си прецени къде ти е наи-добре

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 26 май 2006 16:45

Колега, по принцип капак може да се изправи, но той е част която търпи големи вибрации и удари (като примерно го затваряш трясссс) и затова не е готино да се изправя защото кит, мит всичко ще се пропука и преебе. Иначе калника си го изчукай, няма да има проблем. А и за боята не се притеснявай, всеки по-читав бояджия може да го направи да не се познава че е правен.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пет 09 юни 2006 22:58

Така.. имаме развитие по въпроса.

Изображение
Изображение
Изображение

Аз лично съм доволен от това, което видях. Спазена е геометрията; разстоянията са равни (м-у калниците и капака, калниците и вратите и т.н.). Само за едно нещо ме е яд - взех капак от колега от форума (по негови думи перфектен), а се оказа с кит на 1-2 места. Долу вдясно има около 2-3 mm дебел кит! Само се надявам да не се напука, че вече не знам ! :cry:

Колата до 1 седмица влиза в камера. След това пак ще постна снимки да видите крайния резултат. :roll:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 09 юни 2006 23:36

Е то без кит не може бе колега, иначе изглежда добре, ще я направят :wink:

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Съб 10 юни 2006 0:13

NovobranecGT написа:Е то без кит не може бе колега, иначе изглежда добре, ще я направят :wink:
:handshake

Дано си прав, колега! ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 15 юни 2006 17:55

Викайте УРА и за моето пристигане! Току що, преди около 25-30 минути! Хубаво, че малкия дявол, а и малки поражения, поне на външен вид, ама са баш на ръбче, та доколкото знам, трудно се оправят! Най лощото е, че инцидента стана не по вина на някой от пострадалите, а освен аз, пострада и една колежка с Голф 3, беличък и то със софийска регистрация! Полицаите си ме изгониха, преди да свърши и тя, дано не я задържат много, защото й е счупен единия фар, а ще се връща в София и ще окъснее.
След секунди излизам, за да се явя на предварително уговорената среща с Пловдив Тийм. Ще помоля някой от колегите да щракне снимка на мойта колица и ще ви я пусна, но не очаквайте размазани ламарини и разхвърчали се мостове!
Айде! Пък после ще обяснявам по-подробно! :(

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”