ангренажна верига vs.ангренажен ремък vs.зъбчатки?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
gogul
Автомобил:
Двигател: 1989
Контакти:

Мнениеот gogul » Пон 12 юни 2006 8:51

kris11 написа: като старите руски трактори ЮМЗ и МТЗ са със эъбни таркалета то сигурно те са най-удачния вариант при машини с високи натоварвания при ниско обороти и висок вартящ момент.

Също такива са и локомотивните и корабните двигатели.Но повечето са с долен разпределителен вал.Има и конструкции с горен разпределителен вал като за междинна предавка се ползва вертикален с конусни зъбни колелета.Освен че конструкцията става по тежка,също е и доста по шумна,каквато е и разликата между верига и ремък.

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Пон 12 юни 2006 11:36

teo_ss написа:
rudolf написа:
bobcho написа:За ремъка при моторите - да съгласен съм.Обаче, при моторите ремъка минава само през две шайби, а не през 3,4 или повече и съответно е по-дебел.При автомобилите е по тънък за да може "да прави завоите" около шайбите и ролките.

ти май повече говориш за ремък за алтернатор,водна помпа,хидравлики,а не за ангренажен??

Точно за ангренажния ремък става въпрос . Твоята водна помпа например на полото как се задвижва?

ми с пет-канален ремък ,който никога не е виждал разпределителен вал...

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пон 12 юни 2006 12:45

rudolf - точно за ангренажния ремък говоря.Поне при мен на Пасата е следното :

Върти се от коляновия вал -> паразитен вал, който върти делко и маслена помла -> разпределителен вал -> ролка за опъване на ремъка.

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Пон 12 юни 2006 15:20

bobcho написа:rudolf - точно за ангренажния ремък говоря.Поне при мен на Пасата е следното :

Върти се от коляновия вал -> паразитен вал, който върти делко и маслена помла -> разпределителен вал -> ролка за опъване на ремъка.

не си ли с два ремъка?? алтернатора и серво помпата не са ли ти с отделен ремък?? много страно мис е вижда всичко да са извъртяли на един,,

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пон 12 юни 2006 15:37

при мен пък ангренажния ремък върти и водното помпа която пък играе ролята и на обтяжка

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Пон 12 юни 2006 22:21

ми най добре значи е ангренажен ремък,,върти всичко и нищо не може да го спре :drive

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 13 юни 2006 20:35

Опа какво е това архаично наименование "делко" ? Като отворя капака не намирам такова нещо.

Опс забравих , че не трябва да пиша :(

provigo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот provigo » Вто 13 юни 2006 22:16

Ми ти може да не си с делко бе приятел. То не е задължително да го има на всяка кола. Ако си с инжекцион, или дизел, не знам какво караш, нормално е да не виждаш туй изобретение под капака :)

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Сря 14 юни 2006 0:07

provigo написа:Ми ти може да не си с делко бе приятел. То не е задължително да го има на всяка кола. Ако си с инжекцион, или дизел, не знам какво караш, нормално е да не виждаш туй изобретение под капака :)

то един колега беше използвал делко вместо алтернатор,,,поне аз така си помислих,,но няма значение в случея

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 14 юни 2006 11:52

provigo написа:Ми ти може да не си с делко бе приятел. То не е задължително да го има на всяка кола. Ако си с инжекцион, или дизел, не знам какво караш, нормално е да не виждаш туй изобретение под капака :)

Няма токова нещо колега. Знам много добре какво е делкото , но този модел няма делко :) И пълна инжекция е ама няма .

Извинявам се за закачката, но наистина тази кола делко няма . Има само 8 свещи - по 2 на цилиндър и 2 двойни бубини. / за да не откаже някоя свещ и да не вземе да изпревари колата някой :D /.От всяка излизат 4 кабела към свещите.Датчика е на коляновият вал. :D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 15 юни 2006 19:16

Колеги не се ебавайте с ремъка на ангренажа !! Никаква икономия !!
Мой познат изгоря с АBF мотор на 100м преди тунела на Витиня. Голфчето на което бах поснал снимки , че се продава. Ремъка аут, съответно 4 клапанчета , усуква се хубаво и обтяжната ролка .
Сега се ремонти в София до 14 часа днес 1100лв , ама после има обаждане, ч и бобината е сдала багажа.
Икономията е майка на мизерията !!.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”