Неработещ скоростомер
Неработещ скоростомер
Ами стрелката на скоростомера не работи,а също и електронното отчитане на изминатите километри под нея,има ли някакъв начин (тест) да проверя точно от какво не работи и съответно да го оправя,електоронен е:VDO.Прочетох тази тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=151 ,но не разбрах как точно се е оправил колегата и кое точно е прецакано.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смених си джаджата дето влиза в скоростната кутия да отчита километрите и скоростта. Около 40 лв струва. Копелета като внасят на старо колите - май точно от там превъртат километражите и не изкарват дълго. Много лесно се сваля - развърта се. По принцип може да се замери дали подава сигнал - но за толкова пари не ни се разправяше.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам дали ти е със жило стрелката на скоростомера, но ако е провери накрайника дето влиза в скоростната кутия дали не е износен или нещо не е напаснат като хората...другото е скъсано жило (малко вероятно според мен) и по метода на изключване ако не са горните неща значи е нещо в уреда..може също и да не ти хубаво закачено жилото за самия уред.
- pinci
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mad_doctor написа:Незнам дали ти е със жило стрелката на скоростомера, но ако е провери накрайника дето влиза в скоростната кутия дали не е износен или нещо не е напаснат като хората...другото е скъсано жило (малко вероятно според мен) и по метода на изключване ако не са горните неща значи е нещо в уреда..може също и да не ти хубаво закачено жилото за самия уред.
Докторе при тях е друго, не е с жило

-
- Автомобил:
- Двигател:
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: Неработещ скоростомер
Да използвам темата на колегата, да не пускам нова нали.
Имам Голф 1-ничка '83, бензин, 70 коня.
Скоростомера ми отчита поне с едно 25% отгоре и показва нереални скорости. Другото което прави е, че има едни резки пикове горе-долу на стрелката, върви нормално и рязко + - 20 км/ч. Свалих жилото което идва от скоростната кутия до таблото и изглежда ОК, добре е смазано, зъбите на червяка не са изтъркани, квадратното накрайниче към таблото си е квадратно, нали. Разгледах в интернет по ОЕ номера и изглежда жилото е еднакво за всички двигатели.
Много е дразнещо и дразни нали, къде мога да търся проблема според вас колеги?
Имам Голф 1-ничка '83, бензин, 70 коня.
Скоростомера ми отчита поне с едно 25% отгоре и показва нереални скорости. Другото което прави е, че има едни резки пикове горе-долу на стрелката, върви нормално и рязко + - 20 км/ч. Свалих жилото което идва от скоростната кутия до таблото и изглежда ОК, добре е смазано, зъбите на червяка не са изтъркани, квадратното накрайниче към таблото си е квадратно, нали. Разгледах в интернет по ОЕ номера и изглежда жилото е еднакво за всички двигатели.
Много е дразнещо и дразни нали, къде мога да търся проблема според вас колеги?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”