Golf 3 1.4mi перката се включва на 70 градуса

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Re: Golf 3 1.4mi перката се включва на 70 градуса

Мнениеот G-HELL » Съб 21 авг 2010 20:33

bobocamaro написа:Колеги как става тоя номер с обръщането на буксите?Имат репер против точно обратното включване.А перката тръгва на малки градуси защото термостата отваря по-рано,си мисля.

еми буксата предполагам има полюси които съм обърнал на обратно и следователно духа на обратно :wink:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 21 авг 2010 20:55

G-HELL написа:еми буксата предполагам има полюси които съм обърнал на обратно и следователно духа на обратно :wink:

Ако си размествал позициите на пиновете,е единствения вариант.Но това не е хубаво,трябва да духа към двигателя.За 70те градуса и същия проблем:смених датчик за показания табло,датчик вкл. на перка и термостат.Е два дена стрелката стоеше в средата и сега пак термото отваря по-рано и не вдига над 80гр. :banghead: Изобщо нема да се занимавам,явно е правена за Африка :drunk

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Съб 21 авг 2010 21:07

гаден термостат.. за това при теб не дига повече от 80... ,губи ли антифриз ? иначе няма как да обърнеш перката така е,понеже си е направено да влиза само на 1та страна,но с повечко сила влиза и обратното, а има значение от кой двг ти е перката явно,зашото с предната перка като поставях както трябва буксата - духаше към радиатора,но сега с друга перка вс си е както трябва.Колега G-HELL,кога се пуска перката при теб ? зашото при мен стрелката стой на 70 и като мръдне савсем леко надясно веднага се пуска перката..ако и при теб веднага се пуска проблема ти е като моя :)
п.с. пиши ако го решисш

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 21 авг 2010 21:22

Значи подобни проблеми имаше с моето ABD и накрая се оказа, че уреда в таблото дава грешни стойности.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 21 авг 2010 22:26

G-HELL написа:
nikson85 написа:Моета също е 1.4 моно подържа ги 88-90 градуса, перката се вкючва най често на място или като и дам жеги на място
На място до 6200 оборота и перката би трябвало да работи :Mr Green Fun

Аз оборотомер нямам ама иначе 6200 оборота за 1.4 не са ли множко до колкот знам максимума е 5000-5200 оборота след което удря прекъсвач или поне на бензин е така :P

Ok това е отделен въпрос, но нека ти отговоря значи АБД са максимална честота на въртене 6300 об. на празан ход, стрелката удря точно пред червените ленти а за AEX са 6100 максимално, но тези цифри когато колата е в движение са поне с ендно 1500 оборота назад , значе някъде кам 5000 оборота в движение максимално. Незнам но моета ми показва 6200 празен ход, но повече от 160км в ч. не може да развие.

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Нед 22 авг 2010 0:36

nikson85 написа:
G-HELL написа:
nikson85 написа:Моета също е 1.4 моно подържа ги 88-90 градуса, перката се вкючва най често на място или като и дам жеги на място
На място до 6200 оборота и перката би трябвало да работи :Mr Green Fun

Аз оборотомер нямам ама иначе 6200 оборота за 1.4 не са ли множко до колкот знам максимума е 5000-5200 оборота след което удря прекъсвач или поне на бензин е така :P

Ok това е отделен въпрос, но нека ти отговоря значи АБД са максимална честота на въртене 6300 об. на празан ход, стрелката удря точно пред червените ленти а за AEX са 6100 максимално, но тези цифри когато колата е в движение са поне с ендно 1500 оборота назад , значе някъде кам 5000 оборота в движение максимално. Незнам но моета ми показва 6200 празен ход, но повече от 160км в ч. не може да развие.

Ами да колега по данни от нета където съм гледал 1.4 моно нали АБД 44кв ~60коня го дават максимална скорост 157км/ч и максимални обороти 5200 на 5-та скорост

Та по темата ще видя като разпоалгам с повече време да се позанимая с това включване на перката може и в някой сервиз да да отида където диагностика да минаправят ще видим :)

P.S. Колеги объркал съм се впрочем перката ми е духала срещу мен кат съм дигнал капака.Тази вечер приказвах с баща ми и той ме напомни че съм приказвал с него по тоя въпрос преди да обърна буксата.Значи като съм я обърнал е почнала да духа перката към двигателя,а некадърниците в сервиза преди това са я сложили да духа срещу радиатора :screwy

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 22 авг 2010 1:06

G-HELL написа:Ами да колега по данни от нета където съм гледал 1.4 моно нали АБД 44кв ~60коня го дават максимална скорост 157км/ч и максимални обороти 5200 на 5-та скорост

Точно тази по нанадолнище вдига над 180км/ч на около 6000 оборота (друг е въпроса дали тряба да се вдига такава скорост и, че на връщане по същия път като това се пада нанагорнище вдига зорлем 130 mhihi ). Та 157км/ч горе долу е това, което развива като скорост на равно като е в добро състояние.

Както вече казах бях с това табло - без оборотометър на Motometer и самото табло лъжеше с 20 градуса. Най-лесно е да помолиш някой с мултицет с термодвойка да ти премери реалната температура на амтифриза. Да не се окаже, че перката включва на 98 градуса, а уреда на таблото да си показва каквото си иска.

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Нед 22 авг 2010 9:08

Сменяй температурния датчик с четирите крачета.Не се занимавай с перката.Две от крачетата са за показанието на таблото,а другите две дават информация на компа.Незнам при теб какъв цвят имаше пръстена на датчика.При мен на 1.8 АБС е с жълт цвят.Май си със зеления пръстен.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Нед 22 авг 2010 20:27

датчика оригинално е със син пръстен,но съм пробвал и с жълт и с зелен и показанията на стрелката винаги са били едни и същи!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 22 авг 2010 21:54

Здравей колега, и аз имах като твоят проблем, самоче при мен не се пускаше 2-рата степен на перката, въртеше само 1-вата (тя върти леко, като винтилаторче) и смених датчика, на него по каталог ако не се лъжа пише че пуска 1-ва степен на перката на 98 градуса а 2-рата степен на перката на 108 градуса така пишеше и на старият ми датчик който беше оригинален. Та самият датчик се сменя лесно, цената му е около 30 лева, пробвай да смениш него ако не се оправи не виждам от каде може да ти идва проблема. Другото което мислех е че нямаш проблем , а просто ти закъснява стрелката на таблото! По-добре иди на токаджия тука само можем да гъдаем!

П.п иначе 1,4 си е слаба кола, колкото да си свършиш работа или да отидеш на кафе с нея! Не е за палене на джапанки или да се гониш със нея по сфетофарите, даже 150 км/ч на долник са и много :012:

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 23 авг 2010 2:32

Мерси много ще го имам в предвид това за датчика,а иначе къде по-точно се намира той?

Колкото до мотора да знам, че е слабичак.Качвал съм се и на голф 2.0 който е къде къде по-пъргав,а и не усещаше баирите. Но гледам мойто 1.4 да го карам по-разумно без много да го мъча, а понататъка съм казал, че следващата ми кола ще е поне 1.8 :) :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 23 авг 2010 6:52

G-HELL написа:Мерси много ще го имам в предвид това за датчика,а иначе къде по-точно се намира той?

Датчика се намира, когато си пред колата в дясно на радиатора, няма начин да не го видиш точно до самият радиатор е ! Мисля че се сваляше с глухо ключе!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”