Control Module Part Number: 038 906 012 L
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC 0300SG 2812
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 00046
2 Faults Found:
17946 - Fuel Shutoff Solenoid (N109): Open or Short to Ground
P1538 - 35-10 - - - Intermittent
18009 - Relay for Supply Voltage Terminal 30 (J317): Implausible Signal
P1601 - 35-00 - -
За да запаля тегля директен плюс от акумулатора към соленоида, и колата понякога не върви...

Следните грешки на Г4 AHF - понякога не пали !
- Trimontcium
- Автомобил: А6
- Двигател: AWT
Следните грешки на Г4 AHF - понякога не пали !
Последна промяна от Trimontcium на Вто 24 авг 2010 1:59, променено общо 1 път.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Следните грешки на Г4 AHF - понякгоа не пали !
реле № 109 студена спойка,когато не можеш да заплиш не светва лампата на подгрева нали ?
- Trimontcium
Не съм забелязъл такова нещо, прави го когато си иска... може ли да тоя клапан за нафтата да имам някакъв о-пръстен койте се е разместил от леглото си, че го четхо някъде....
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
пи4 ,решението ти е казано в предното мнение
- Trimontcium
tdi fen написа:реле № 109 студена спойка,когато не можеш да заплиш не светва лампата на подгрева нали ?
Лампата си свети.... утре че отворим релето да му вида кирливите спойки де*а, тука опъвам кабели като хамал по улиците, а тва Реле 30 дето давало ток на компа незнам кво ше го права....
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Терминал №30 не реле №30.Грешката е за реле № 109(то е за компа).
колега моята е кади 1.9 чист дизел . огасих я пред един магазин и до тука бях .извадих един кабел от стартера до акомулатора и така я палих . смених контактната клема колата почна да пали . като я запаля лампата за маслото почва да мига и оборотомера показва нула това го прави като престои .като е студена ниска да включи подгревните свещи махам една от клемите на акомолатора за няколко секунди слагам клемата и всичко е нормално.
колега тая сутрин мибяха изгорели четерите подгревни свещи сменихги сдруги исе оказва че като подгрея изапаля след няколко секунди почват пак да греят и така са изгорели свали рале 104 така няма да изгорят ития .утре ще я карам у сервиза на фолксфаген защото другите маистори дигат раце и незнаят щостава .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Релето 109 го провери, обаче в случая става дума за клапан N109, който се намира на помпата. Той е електромагнитен (Solenoid) и като направи годинки започва да "залепва", често в отворено положение и тогава пък не иска да гасне. Сменяш го и нещата си идват на мястото.
- Trimontcium
Zinoto написа:Релето 109 го провери, обаче в случая става дума за клапан N109, който се намира на помпата. Той е електромагнитен (Solenoid) и като направи годинки започва да "залепва", често в отворено положение и тогава пък не иска да гасне. Сменяш го и нещата си идват на мястото.
Отворих релето, всички спойки си бяха добре.... обаче дебелата пластина дето прави контакта си беше сменила доста цвета и си мисля, че е загубила малко от свойството да провежда електричество, както и да е... колата започна да пали , незнам как стана и пали вече от четвърт, ще се взима ново реле май

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
аз купувах миналата седмица струваше 25лв ето снимки на въпросната част в червено съм оградил студената спойкаTrimontcium написа:Отворих релето, всички спойки си бяха добре.... обаче дебелата пластина дето прави контакта си беше сменила доста цвета и си мисля, че е загубила малко от свойството да провежда електричество, както и да е... колата започна да пали , незнам как стана и пали вече от четвърт, ще се взима ново реле май
колега нямам реле 109 . днеска я карах на диагностика няма и компютър маисторите дигат раце не знаят що става .
- Trimontcium
tdi fen написа:аз купувах миналата седмица струваше 25лв ето снимки на въпросната част в червено съм оградил студената спойкаTrimontcium написа:Отворих релето, всички спойки си бяха добре.... обаче дебелата пластина дето прави контакта си беше сменила доста цвета и си мисля, че е загубила малко от свойството да провежда електричество, както и да е... колата започна да пали , незнам как стана и пали вече от четвърт, ще се взима ново реле май
Това е виждало бая жега , при мен само контактната пластина беше порозовяла... ще вида пак за тая студента спойка ама всичко изглеждаше непокътнато...
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
ПЕШОО какъв е точно проблема при теб,че подаваш + на стартера?
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
ПЕШОО написа:колега моята е кади 1.9 чист дизел . огасих я пред един магазин и до тука бях .извадих един кабел от стартера до акомулатора и така я палих . смених контактната клема колата почна да пали . като я запаля лампата за маслото почва да мига и оборотомера показва нула това го прави като престои .като е студена ниска да включи подгревните свещи махам една от клемите на акомолатора за няколко секунди слагам клемата и всичко е нормално.
Нещо подобно колега.
viewtopic.php?f=24&t=216831
Върни се в “Дизелови агрегати”