Б3 2Е 115коня 1993 г. от време на време прави бели

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Паско от време на време прави бели

Мнениеот bobocamaro » Съб 21 авг 2010 13:30

Изображение
Фирма като всяка друга http://www.euro07.bg/products/products.php?brand_id=66 ,ама чак да клопа елемента вътре.. :screwy

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 21 авг 2010 17:05

Няма нужда да се извиняваш, Ангеле. Не се сърдя, и ще ти кажа защо. На 51 години съм и повече от 90% от хората, с които разговарям ( най-често по технически въпроси), не могат да водят нормална дискусия, още по-малко спор. Приемам ги такива, каквито са и се опитвам да си свърша работата по друг начин, без да им се сърдя или да се бия с тях, за да докажа, че съм прав. :D
Както всички в този форум сме съглани, „Колата е като Жената!” , и не е „Мъжкарско” при всяко кривване от „правия път” да се съмняваме в нея и да и трошим кокалите или развинтваме ставите. Трябва по-полека, „Со кротце, со благо” да решим проблема. :bishop И за да не пиша много, ще се цитирам : :? „започни от простите неща - всъщност това е съвета ми „ и/или " Ако мотоциклета не пали, преди да разглобите двигателя, проверете дали има бензин в резервуара".
Ще се радвам, ако всички, които четат горните „съвети”, се опитат да ги приемат като начин на отношение към нашите Пасати.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 21 авг 2010 21:14

Дали е Голф или Пасат ,те са си братя!Дали от кофтият бензин или от ментетата ,но помпата ми пак взе да издава един гаден ,стържещ звук!
ПП.Казаха ми ,че ако карам на газ ще хвърлям помпи!!
Какъв е на Паско проблема е въпроса!!??

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Съб 21 авг 2010 22:42

Както писах по горе дано да е от горивния филтър .Ако има нещо /чукам на дърво дано да няма/ ще пиша.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Нед 22 авг 2010 9:28

rokera671 Проблема е в ментетата и китайското качество колега :?
Оригиналните Bosh или VDO бензинови помпи са проектирани и разчетени да изкарат гарантирано 150 000km пробег, а изкарват по 200 - 300 000км реално :bowdown :bowdown . С нови помпи от Китай или втора употреба помпи няма какво да очакваме освен харчене на пари, ядове и мизерий по пътя.
По принцип бензиновата помпа на моята кошница B4/1.8/abs мотор, не работи постоянно. Направи налягае в горивната система и спре, след като налягането спадне поради консумацията на запаления двигател помпата пак се включва за малко, прави си налягането и пак спира. С газта незнам как е ситуацията, зам че слагат ключета да ги спират помпите, но самия комп. на колата не гаси ли постоянно попмата щом е превключено на газ?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 22 авг 2010 12:58

brad4edat написа: С газта незнам как е ситуацията, зам че слагат ключета да ги спират помпите, но самия комп. на колата не гаси ли постоянно попмата щом е превключено на газ?

С газта колега ситуацията е както я реши газаджията,пука му на компа на колата че ти си сложил газова уредба.Казваш твоята кола сама пуска и спира помпата си?Сигурен ли си в това,не съм запознат с машината ти но според мен запалиш ли няма повече гасене на помпа.Поне не съм чувал за transducer,който да слуша баровете на бензина и да си играе с помпата :roll: .Безмислено е,в движение тая помпа ще си замине само от спри/тръгни?

stefan_gb1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan_gb1 » Нед 22 авг 2010 15:07

brad4edat написа:rokera671 Проблема е в ментетата и китайското качество колега :?
Оригиналните Bosh или VDO бензинови помпи са проектирани и разчетени да изкарат гарантирано 150 000km пробег, а изкарват по 200 - 300 000км реално :bowdown :bowdown . С нови помпи от Китай или втора употреба помпи няма какво да очакваме освен харчене на пари, ядове и мизерий по пътя.
По принцип бензиновата помпа на моята кошница B4/1.8/abs мотор, не работи постоянно. Направи налягае в горивната система и спре, след като налягането спадне поради консумацията на запаления двигател помпата пак се включва за малко, прави си налягането и пак спира. С газта незнам как е ситуацията, зам че слагат ключета да ги спират помпите, но самия комп. на колата не гаси ли постоянно попмата щом е превключено на газ?

Колега твоя Паст В4 дори и да е с помпа призведена в NASA неизключва помпата след запалване на двг-то, при спиране на бензиновата при запален двигател няма да се потдържа налягането в системата и няма да работи инжектора както трябва.
Принципно трябва да работи по следния начин системата - след подаване на кл.15 към EKU-то то вкл. релето за около 2 секунди и го изключва и съответно помпата спира и ще си седи изключена докато не заварътиш КК в положение стартер. След това отново се ключва и докато не загасиш двигателя не се изключва.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пон 23 авг 2010 18:42

Казаха ми ,че изключването на помпата също не е добра идея.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пон 23 авг 2010 19:38

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: .Колеги работата загрубя ,тази сутрин ще отивам на работа паля стария КУБРИК и ужас-същата работа но в минуси и то много минуси,двигателя почна прави буф ,буф буф.....имах чувството че работи на 2цилиндъра , като пусна газта и веднага гасне , иначе като като изфорсирам не глъхне и като чели си заработва на 4 цилиндъра
, вадя свещите -черни ,сменям всичко по тоците ;дистр.капачка, кабели ,свещи ,палец,без бобина понеже намах друга.със загряването като че ли се попоправиха нещата НО поглеждам ауспуха и ужас виждам черен дим .ресетнах компа ,смених темп.датчик със уж работещ но промяна няма .Ясно че утре отива на доктор.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пон 23 авг 2010 20:07

С тези симптоми ми прилича на повредена настройка на дебитомера за входящия въздух. Нямаш газово устройство( а и бензин във вакуумните тръбички каза че няма), значи няма причина за "обратен удар".Освен някой боклук или мръсотия да пречат на правилното движение на клапата. Все пак е добре да отвориш капачето на дебитомера и да огледаш добре, дали няма да намериш следи от прескачане на пружината за настройка на друго зъбче.
Снимка 0633 2_M.jpg
Дебитомер - пружината и зъбчетата
Снимка 0633 2_M.jpg (44.28 KиБ) Видяна 1508 пъти

Преди това провери дали клапата се движи свободно. Ако разкачиш тръбата за въздуха към двигателя, с дълга отверка може би ще можеш да побутнеш клапата ( тя се върти) и да видиш дали бързо ще се върне в изходно положение.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пон 23 авг 2010 20:29

Колега Русев завчера отворих дебитомера/ уточнявам не пипах нищо по настройките / напръсках го с контактен спрей след това го забърсах със спирт,не видях поне аз повредени пътеки ,имаше черно по самите писти и ги почистих,ефект като че ли може да се каже имаше но сигурност не мога да кажа.януари тази година ходих на диагностика ,имаше някакви грещки но не ми ги казаха -били незначителни .Тогава инжекторджията отвори дебитомера /не беше пипан преди това/и го погледна , пипна само пластината дето контактува с пистата и го затвори .Именно тогава с манометър откри че дебита на помпата / която сложих от стария Пасат 1.8ми /е малък , смени помпата и уж всичко беше наред но...

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пон 23 авг 2010 21:17

напръсках го с контактен спрей след това го забърсах със спирт

Не съм сигурен, но аз не бих го почиствал със спирт след контактния спрей. Според мен е добре да бъде почистен със специален спрей, след който да остане леко мазничък, за да не "търка на сухо" пластината.
Т.к. не споменаваш "изстрели" в аспуха, все още мисля, че е дебитомера, а след като си го отварял скоро - вероятността да е той е голяма. :да:

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пон 23 авг 2010 21:59

Забравих да пиша колега Русев ,да имаше :изстрели: от ауспуха .не знам дали е дебитомер, утре диагностиката трябва да покаже ,опасявам се от по лошото-клапани .Ще искам да ми замерят компресията ....ясно ти е по нататък какво следва. :Mr Green Fun :banghead:

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пон 23 авг 2010 22:43

Аз за себе си сам на 90% сигурен че помпата не работи постоянно, щото прди месец правих опит, като потопих самото моторче с маркучите в една 10 литрова бутилка пълна с бензин и минах към 6-7 километра опитно. До колкото си спомням и съм почти сигурен помпата неработеше постоянно а на моменти, колата си вървеше екстра и си имаше "ряз". Това моторче работи на 12V така, че не се заблуждавайте, че пускането и спирането му влияят като на някой 220 или 380v мотор.

Последна промяна от brad4edat на Сря 02 май 2012 0:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
djaksel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djaksel » Вто 24 авг 2010 8:33

колега моя пасат е същия със същия мотор и беше със същия проблем,а решението е следното пробваи да изключиш буксата на датчика на дроселовата клапа моя проблем така се реши,колата си работи сравнително добре и без тоя датчик,само ми се струва че смучи повече гориво.

Върни се в “Passat”