запитване за пасат б3 дискове
запитване за пасат б3 дискове
колеги имам запитване понеже съм решил на моя пасат б3 1.8 моно да слагам дискове отзад понеже в момента е с барабани как е по добрия вариянт цял мост със се дискове ли или да размонтирвам главините от моста и да си играя да слагам само дискове отделно и колко пари г/д излиза тази операция и дали изобщо има смисъл от това защото др колеги споделят че било по добар вариант за спиране и че имало ефект нз споделете и ако случайно някои продава такива неща да пише може да се спазарим
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Re: запитване за пасат б3 дискове
... ако не ти спират задните спирачки - смени си барабаните с нови и челюстите (накладките) ... хем ще прегледаш лагерите и пиньоните...
По въпросите които питаш ми се струва, че тая операция (подмяната на челюстни с дискови спирачки) сам трудно ще извършиш (затова казвам по-горното)...
Виж и тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=216395
По въпросите които питаш ми се струва, че тая операция (подмяната на челюстни с дискови спирачки) сам трудно ще извършиш (затова казвам по-горното)...
Виж и тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=216395
Последна промяна от krraynov на Вто 24 авг 2010 14:51, променено общо 1 път.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
търси цял мост, оборудван, че може и да уцелиш на здрави тампони на моста и най вероятно ще е със стабилизираща щанга, предполагам твоя няма. Колата спира основно с предните колела, така че почни оттам, после по-голяма помпа...
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И едно от най-важните неща - кантара за спирачното усилие трябва да ти работи задължително ако твоя не работи се продава ремонтен комплект за тая джаджа 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Цял мост, ревизиране на апаратите, нови жила за ръчната спирачка че не са еднакви, евентуално диско нови по 75 лева парчето, тампоните на моста около 60-70 кинта, жилата за ръчната по 15 кинта, маркучи нови по 12-15 кинта, кантар, както каза някой по - горе, задните колелета спират когато колата е натоварена при работещ кантар, основното спирачка е отпред. Нови дискове може би по - големи, по - голяма помпа
bobcho споменаваше по едно време, минаване на дискове отзад, ревизиране на спирачната система, нови предни дискове и накладки около 700 кинта разход!

bobcho споменаваше по едно време, минаване на дискове отзад, ревизиране на спирачната система, нови предни дискове и накладки около 700 кинта разход!
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Всичко зависи от състояието... аз наример от б4-ката продавам цял заден мост на 100лв, оборудван така както съм го разкачил от купето, вкл с тампоните, всичко е оригинално и не е мръднало, накладки, дискове.. не иска никакво ревизиране, нищо... само с качва и се кара...бих го предложил на колегата, но е 5х100...
Така че търси нещо запазено, изпадат и такива. За тия пари може да вземеш само едни нови що годе читави тампони, дето колко стават е друга тема...така че... да не говорим за ревизиране на целия мост със спирачките...
Така че търси нещо запазено, изпадат и такива. За тия пари може да вземеш само едни нови що годе читави тампони, дето колко стават е друга тема...така че... да не говорим за ревизиране на целия мост със спирачките...