Здравейте,от една седмица съм притежател на Пасат Б5,5 1,9 ТДИ,АВФ мотор с типтроник.Преди да я взема разбира се я закачих на ВАГ-КОМ.Излезе една грешка на скоростите,която беше изчистена и нямаше проблеми.
Направи ми впечатление обаче,че всички предавки светят,но колата си върви без никакви проблеми,сменя си всички скорости както на автоматичния режим така и на ръчен.Онзи ден докато пътувах на дълъг път забелязах,ча си свети D само и като превключих на ръчния режим си показваше на коя скорост съм.
Днес си викам,я така и така съм тръгнал за морето и минавам през Пловдив да се отбия в сервиза за скоростни кутии на "Карловско шосе".Казвам му на човека какъв е проблема и той

.Казва че не може да е вярно това,колата да показва че е в сервизен режим,а в същото време да си сменя предавките.Качи се помощника му на майстора щото не вярваше че сменя скоростите и той

.Казаха че проблема не е в механиката на кутията,а в електрониката и ме изпратиха в друг сервиз Fleksauto на "Кукленско шосе".Закачи я шефа на сервиза на ВАГ-КОМ и излезнаха грешки,че няма достаъчно напрежение на тока(на компютъра на кутията) за оправлението на кутията и нещо в турбината,но нея я изчисти и няма прблем.Интересното е ,че първта грешка след като се изчисти и колата работи не се появява,но след като изгасиш и запалиш на ново -хоп пак същата.Проверихме и за изгорял бушон,но такъв не намерихме.Човека каза,че най-вероятно е мокрен компютъра на скоростите,който се намира на пода на пасажера и ще трябва да се свали и да се види от къде е проблема,но каза че щом си върви колата не би трябвало да има проблеми,но такъв случай му се случва за втори път,но първия си чистел грешката,след като загасиш контакта.
Дайте моля ви някакъв съвет,ако някой се е сблъсквал с подобен проблем.Ще бъда много благодарен!