AFN-загрява

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: AFN-загрява

Мнениеот milmar » Пон 23 авг 2010 22:39

_Impuls_ написа:... Провери налягането в маркучите да не е завишено като е загряла

И колко е нормалното налягане като е загряла , няма начин да не са твърди :idea: . А и това не пречи (принципно mhihi ) на охлаждането ... Освен това при издухана гарнитура се надуват маркучи (че и се пукат :shock ) , а изобщо не е непременно необходимо условие колата да пегрява .

Потребителски аватар
_Impuls_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _Impuls_ » Пон 23 авг 2010 22:45

milmar написа:
_Impuls_ написа:... Провери налягането в маркучите да не е завишено като е загряла

И колко е нормалното налягане като е загряла , няма начин да не са твърди :idea: . А и това не пречи (принципно mhihi ) на охлаждането ... Освен това при издухана гарнитура се надуват маркучи (че и се пукат :shock ) , а изобщо не е непременно необходимо условие колата да пегрява .

колега айде да не спорим , гледам че нещо се присмиваш , но явно не си мн в час . 1.8 атмосфери е налягането на този мотор , а когато има повишено налягане и духа копресия в системата при вискока скорост колата загрява , а след време и в градско . На този мотор специално трябва и при работна температура 90 градуса като се отвори капачката да не изхвърля водата а междудругото колегата нищо не му коства и да я смени

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Пон 23 авг 2010 23:53

збелязах,че от както смених маслото не върви така както преди и не набира толкова бързо.преди бях с пълна синтетика ,сега с полу...

нещо не разбрах,компресята ли да меря или...

не съм забелязал маркучите да се издуват като загрее

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 24 авг 2010 9:22

vw_derby написа:збелязах,че от както смених маслото не върви така както преди и не набира толкова бързо.преди бях с пълна синтетика ,сега с полу...

а маслото е каква марка е ?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 24 авг 2010 11:47

Тоя двигател не се ли кара само с пълна синтетика, 5-40 отговаряща на VW нормата 505.00?

Кофти масло = по-голямо триене = повече температура. От това може и да върви по-тегаво.

Потребителски аватар
vw_derby

Мнениеот vw_derby » Сря 25 авг 2010 13:29

маслото е мобил има го номера 505.00

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Пет 27 авг 2010 14:13

Колега едно приятелче имаше същия проблем като теб на същия мотор оказа се водната помпа виждам че си писал че е сменяна,но аз никога не изключвам възможноста с ментета части или другия вариант, който е писал колегата преди мен е гарнитура на главата.Успех с намирането на проблема и дано да е възможно с най-малко парички.

alexnz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexnz » Пет 27 авг 2010 15:53

колега разбирам те напълно щото и аз съм имал същия проблем, най-добре отиди си направи един тест на охладителната система тя се прави една синкава течност пораспитай майсторите ще ти обеснят как се прави за да можеш да разбереш дали е гарнетура или най лошия случай недай си боже да е глава, но няма да е лошо да си провериш и водната помпа. Успех

Потребителски аватар
vw_derby

Мнениеот vw_derby » Съб 28 авг 2010 2:31

разбрах от какво е ,два дни си правя тестове....и проблема е от самата перка ,силикона се е прецакал.важното е ,че няма никакви последствия.

Върни се в “Дизелови агрегати”