Леко ПТП и Гаражданска отговорност

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Леко ПТП и Гаражданска отговорност

Мнениеот Andrey » Вто 24 авг 2010 15:10

Колеги, при паркиране в центъра леко подпрях бронята на автомобила пред мен. "Щетата" представлява почти невидима драскотина, но колегата много държеше да викне КАТ. Имам си валидна ГО. Написаха ми някакъв акт но това е без значение. Написаха протокол за ПТП, връчиха ни го и това беше. Питането ми е трябва ли да правя нещо по застраховката - да се обаждам на застрахователя или нещо друго. Сори за тъпия въпрос, но до сега не ми се е случвало такова нещо по моя вина. Какво следва от тук - моят застраховател плаща на пострадалия щетата и край или има други процедури....

Благодаря.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Леко ПТП и Гаражданска отговорност

Мнениеот bobocamaro » Вто 24 авг 2010 15:36

Колега нищо не се иска от теб.На неговия застраховател му трябва само компания и номер полица на твоето ГО.Тресох кола злобно преди години и напуснах ПТП-то,въпреки идиотлъка ми като ме намериха си дадох номера на полицата..и дотук със щетите.В КАТ страдах повече-така че за теб случая е приключил. :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 24 авг 2010 20:32

Ще ти кажа при мен как беше, понеже и на мен скоро ми се случи подобно нещо, само дето не се разминах с драскотини... Както и да е. Питах, разпитвах, накрая отидох при моя застраховател и писах едно Уведомление, че на еди си коя дата съм направил еди си какво произшествие, подписах се, снимаха протоколите на скенера заедно с личната ми карта и това е. ДЗИ ми е застраховател. Не знам при другите дали процедурата е същата. А този дето за една драскотина е викнал КАТ :screwy

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Вто 24 авг 2010 21:19

stefan4o написа:А този дето за една драскотина е викнал КАТ :screwy

Ми колега, мен преди 2 дни ме удариха отзад и на бронята й нямаш нищо, но имаше 3 горе доло видими драскотини които се виждаха от близо само, но не ме интересуваше и пак виках КАТ поради при1ината че преди няма и една седмица пак ме удряха отзад и се преебах само да платия 160лв от моя джоб за пребоядисване поради фалшивото взаимно съгласия и не викане на КАТ! Заради това вече не ме и интересува колко драскоини имам при удар, ще викам винаги КАТ! Защо в случей че не съм виновен да плащам от моя джоб тази сума като онзи тип ме е избабанил и аз да го пощадя - това никога нема да стане при мене повече!

ПС: съжелявам за ОФФ-а.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”