Вода при акумулатора Пасат Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Svets
Автомобил: Vw Passat 2004
Двигател: 2.0 TDI BGW

Вода при акумулатора Пасат Б5.5

Мнениеот Svets » Вто 24 авг 2010 17:37

Здравейте колеги, имам следния проблем. След когато е валяло или като се мие колата влиза бода около акумилатора и ако не се пали 24 часа акумулатора умира. Имате ли някаква идея как да се справя с проблема :)
Поздрави !!!

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: Вода при акумулатора Пасат Б5.5

Мнениеот 6669 » Вто 24 авг 2010 17:39

махни всички кори около акумулатора и почисти каналите за отичане. Не мога да те насоча къде точно бяха, но именно те са ти запушени и затова не се отича водата :wink:

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Вто 24 авг 2010 18:12

заставаш пред колата и бъркаш в дясно от акумулатора, там е дупката

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Вто 24 авг 2010 19:11

Здравей колега сваляш пластмасовата кора,която се намира пред предният прозорец внимателно за да не я изпочупиш след това откачаш клемите на акумулатора и него го сваляш от колата и ще видиш самият отвор за оттичане на водата тои ти се намира точно под самият акумулатор.Взимаш някаква гъвкава тел и го почистваш след което правиш проба с едно шише вода дали се е отпушил и дали като налееш вода в него тя ще се оттече ако водата се оттече значи всичко е ок.След като приключиш с отпушването на този отводнителен отвор се прехвърляш при сервото на спирачките там под самото серво ще видиш още един такъв отвор и при него повтаряш същата процедура.След окончателното почистване на отворите сглобяваш всичко в обратен ред и си свиркаш както се казва.Миналата седмица правих същата процедура на брат ми на колата и няма да ти казвам каква тлак излезе особено от отвора за оттичане на водата под сервото на спирачките така,че е хубаво да направиш тази профилактика преди да се напълни стабилно с вода и не само акумулатора ще ти отиде но и в купето ще влезе тази вода.Успех........

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Мнениеот vwtaz » Вто 24 авг 2010 20:44

Колега погледни това viewtopic.php?f=6&t=202965 и винаги когато вали поглеждаи под кората невероятната немска мисъл го е сътворила.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 24 авг 2010 21:12

колегите са прави имах същия проблем -аз незнаех защо , и ходих при майстор човека бръкна с пръст в една дупка и водата шурна има 2 дупки едната е до акумулатора аз не я знам къде е другата е пред мястото на шофьора една елипсовидна е мисля че има нещо като цедка на нея или нещо такова бута се с пръст дори става ;), ако не стане така , майстора ми каза - фащаш една дълга тел и ръчкаш да отпушиш каналчетата защото вроятно се е събрала мръсотия и затлачава ..... не е кой знае какво , но е опасно ако е повече водата да не стигне до компа , акумулатора е бял кахър ...

Потребителски аватар
Svets

Мнениеот Svets » Сря 25 авг 2010 0:54

Благодаря ви, за бързите отговори. Утре ще направя тази процедура и ще пиша какво е станало :)

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 25 авг 2010 17:41

Единия отводнителен канал е под акумулатора, а другия под сервото. Ето и напътстваща тема:
viewtopic.php?f=6&t=205916&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80

Потребителски аватар
Svets

Мнениеот Svets » Сря 25 авг 2010 19:50

dancing_niki написа:Единия отводнителен канал е под акумулатора, а другия под сервото. Ето и напътстваща тема:
viewtopic.php?f=6&t=205916&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80

Днес не ми остана време, но утре ще го направя. Благодаря за снимките

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Сря 25 авг 2010 21:39

Моля, после пиши дали си се справил.

Късмет!

igordico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот igordico » Нед 26 сеп 2010 7:08

и аз имах същия проблем с тва че при мен липсва кората над акумулатора.
при мен след един обилен дъжд се беше напълнила ваната кадето е акумулатора и водата беше плъзнала по кабелите в купето. запалих си колата и на 50 метра започна да свети една лампичка и колкото и да подавам газ колата вървеше 1200 оборота - някакъв автоматичен режим
ходих пир няколко майстора и на края в сервиз на Bosch намериха че дава на късо някакъв потенциометър на гаста. цената му била 1000 лева ама се разминах с почистване на дупките и малко сешоар.от тогава редовно почиствам отводните дупки.
та в момента си търся такава кора която покрива акумулатора.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Нед 03 окт 2010 18:02

на мен от тая тъпа недомислица ми се беше прецакало сервото... просто нямам думи... колата спи в гараж, а вътре имаше над 15б вода като бръкнах... за по-сигурно направо махнете гумената цедка (клапанче)... явно германците са се "подсурили" в случай, че водата тръгне отдолу-нагоре... :shock

другата "водна" тъпотия е капачките на фаровете - вместо пластмасова на винт (както при всички други марки) са сложили едни гумени "капутчета" дето постоянно падат от кабелите на ксенона... и фаровете се пълнят с вода...

Потребителски аватар
kimb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimb » Пон 04 окт 2010 15:10

Здр.колеги ще използвам и аз темата да питам ще ме извини колегата , та проблема е предно дясно място точно десният ъгъл където мукета се задига по формата на калника бърсаш позасъхна днес като валя пак вода възможно ли е да е от тези дупки под акумулатора и другата .
Блягодаря !

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Пон 04 окт 2010 19:36

kimb написа:Здр.колеги ще използвам и аз темата да питам ще ме извини колегата , та проблема е предно дясно място точно десният ъгъл където мукета се задига по формата на калника бърсаш позасъхна днес като валя пак вода възможно ли е да е от тези дупки под акумулатора и другата .
Блягодаря !

:неграмотно

Отваряш предния капак, махаш кората над акумулатора ако я имаш и ако има вода, значи е от там. Другото може да е от запушен отводнителен канал на климатика, или евентуално на "джама на наиси" отводнителните канали, но за тях не съм сигурен откъде минават.

Върни се в “Passat”