Здравейте колеги,колата ми е ПасатБ5 1.9TDI 110к.с AFN и днес докато си я настъпвах по магистралата при около 160км\ч изгуби мощност и в последствие установих,че над 2000об\m турбината не работи.
Има си го характерният звук на турбината в ниски обороти,но колата няма мощност.
И ако ми е заминала турбината мога ли да си карам колата защото ми се налага да пътувам около 100км извън София,дали няма да скапя двигателя или нещо подобно.

Проблем с турбина на пасат Б5
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
Re: Проблем с турбина на пасат Б5
Най - добре направи един лог на ВАГ КОМ и ще си каже болката - няма смисъл да гадаеш и да експериментираш с колата щото после... Иначе причини за загубата на мощност много - из форума има адски много писано по темата - потърси ако искаш 

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Залагам на спукана тръба или маркуч за високото налягане. Има доста гумени маркучи за снадки и разни такива и залагам, че някъде някой е цъфнал. Аз сега слизам да сменям едно парче дето вчера установих, че е цъфнало ама като рязано с нож. Иначе турбото си свири, ама колата пуши като дърт чавдар и не върви грам.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
bangobango написа:Залагам на спукана тръба или маркуч за високото налягане. Има доста гумени маркучи за снадки и разни такива и залагам, че някъде някой е цъфнал. Аз сега слизам да сменям едно парче дето вчера установих, че е цъфнало ама като рязано с нож. Иначе турбото си свири, ама колата пуши като дърт чавдар и не върви грам.
Колегата никъде не казва ,че колата му пуши,значи не е спукан маркуч!!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък залагам на влизане в сервизен режим, а от там пък залаганията са доста, затова най-добре тест с ваг.
mili 75 написа:Аз пък залагам на влизане в сервизен режим, а от там пък залаганията са доста, затова най-добре тест с ваг.

След почти месец се разбра,че проблема с турбината е всъщност проблем със скъсана гарнитура и от там влизане на колата в сервизен режим и изключване на турбото.
P.S Благодаря на всички колеги който писаха по темата и обърнаха внимание на описаният по горе проблем!
P.S Благодаря на всички колеги който писаха по темата и обърнаха внимание на описаният по горе проблем!
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
HALFORD написа:След почти месец се разбра,че проблема с турбината е всъщност проблем със скъсана гарнитура и от там влизане на колата в сервизен режим и изключване на турбото.
За каква гарнитура става въпрос - къде се намира?Забиването няма много общо с гарнитури!?

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
HALFORD написа:...че проблема с турбината е всъщност проблем със скъсана гарнитура и от там влизане на колата в сервизен режим и изключване на турбото.

Върни се в “Дизелови агрегати”