За бога колеги не КУПУВАЙТЕ !!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

За бога колеги не КУПУВАЙТЕ !!!!

Мнениеот znainainai » Сря 25 авг 2010 21:09

Колеги за да си спестите филмът във който съм в момента не купувайте от Техномаркет нищо или поне техника поддържана от Мost Computers. Tъй като се поитват да се гаврят със търпението ми а то се изчерпи ще ги съдя. Защо ето причината viewtopic.php?f=67&t=212624
Искът ще е за пропуснати ползи и НАЙ-ВЕЧЕ за нанесени вреди. Понеже компа ми е на изплащане аз си плащам лизинга като пич а вече почти 2месеца не мога да го плозвам понеже се връща от сервиз и след 2ч работа пак заминава. Във наща мила татковина закона за потребителя е :048: и след 3 еднакви дефекта съм нямал правото на нов това колко пъти бил ходил на ремонт не било предлог за подмяна на продукта :shock :shock :shock Или както се казва ибаааааааааа имам лаптопа със вечната гаранция. Само че не са познали утре отивам при регионалния представител на "Господари на Ефира" и ше ги направя медийни звезди :evil: Също така ще напиша и едно гневно писмо до централата на ASUS да видят какви сервизи имат във България дето даваш чисто нов уред без прашинка по него а ти го връщат надран и НЕ отремонтиран. Ако ставаше въпрос за нещо което струва 10-20лв щях да си направя кефа да го прасна у тиквата на управителя на магазина и да си тръгна но в моя случай си говорим за уред със цена колкото прилична заплата в Русе :banghead: :banghead: :banghead:
И затова ще ги гоня до последно.
Та както започнах за бога братя не купувайте от Техномаркети и избягайте Most Computers тея са измекяри и мошенници, особенно във Русе.
Тоя филм в който съм в момента не го пожелавам и на най-големият си враг тия ми скъсиха живота със 5г заради нервите които потроших :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: За бога колеги не КУПУВАЙТЕ !!!!

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 25 авг 2010 21:12

Много кофти колега, но да вземем да те утешаваме е твърде банално. Аз ако бях на твое място незнам какво бих направил, най-много някоя глупост, от типа да не си плащам вноските и да се оправят! Не си взимам лап-топа и приключвам с тях! Но това е нечовешка постъпка от тяхна страна! ДАно ти го подновят с нов! Трябва да дойде деня в който да си търсим правата до дупка!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 25 авг 2010 21:14

Пий една бира и недей рИва толкова - живееш в България - свиквай :!: :lol:

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Сря 25 авг 2010 21:38

Абе.. нов нов- ама от Техномаркет :012: ... Тука в нашата мила родина - остана ли някой завод да работи :?: само търговци - дето и като ти продават нещо дори не могат да отговорят на въпросите дето ги питаш. То няма достатъчно грамотни технически лица както в магазините, така и в сервизите...

а пък за сервизите... тоз филм е 2-ра серия ... само да не стигаш до тях.

А уж бяхме нация техническа (по времето на соЦиализЪма) ...

Не знам- отдето и да зафанеш ... държавата с нейните антизакони, антикомисии и всякакви бюрократични формирования гледа да смачка отделния човек, и той по някое време почва да се пита.. не можах ли да се родя някъде другаде?

Вода има ли .. по-студена? :drunk

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Сря 25 авг 2010 21:54

Миналото лято работих с паско като куриер - редовно от Техномаркет лаптопи MSI (пегряваха)

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Сря 25 авг 2010 22:15

и аз имах същия проблем само че с компа вкъщи,на четвъртия път до сервиза за два месеца си намерих добър майстор и сбогом с трите години гаранция.
при мен се установи,че в основата на всичко беше рам памета и малко от захранването.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Сря 25 авг 2010 22:24

Според мен някой от техномаркета те прай на заухав.
Специално от Мост съм супер доволен, както и още стотици в тоя форум - в това съм сигурен.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 25 авг 2010 23:23

Luciano написа:Според мен някой от техномаркета те прай на заухав.
Специално от Мост съм супер доволен, както и още стотици в тоя форум - в това съм сигурен.

:да: :012:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Сря 25 авг 2010 23:39

Живота си е е№№о майката братле...вече малко неща биха ме учудили в тази държавичка :bishop

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 25 авг 2010 23:40

И аз съм на това мнение, имам бизнес взаимотношения с МОСТ от над 10 години и не съм имал проблем/и.
Търси грешката в Техномаркет.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 26 авг 2010 8:13

Търси грешката в Техномаркет.

Хора, всичките Техно*@!# и подобните им шитни като Метро, Кауфланди и прочее нямат никакво отношение към качеството на даден продукт!
Те са просто междинно депо.
От веригата производител-вносител-продавач-потребител-сервиз-'Вторични суровини'

Петко, с КЗП нищо ли не стана?
Правилно си се насочил към вносителя. Сервиза е техен. Техно*-то само ти го продава и после трябва да го разкарва м/у теб и сервиза им и обратно. Никой в мгазина не го отваря да го ремонтира.
Друг е въпроса, че в тези ... хммм... магазини... се търси най-евтиния доставчик, с най-ниската оферта, а вече какво ще е качеството - друг въпрос!
Те тяхното са си го взели - клиента да се оправя със сервиза! :banghead:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Чет 26 авг 2010 8:26

За съжаление на КЗП ръцете са вързани направиха проверка ама не помогна.За да има ефект от КЗП трябва да мине повече от месец в сервиза а те го връщат преди месеца да изтече и става омагьосан кръг. Понеже някой в сервиза се е.ава яко. То не бяха надрани клавиши то не беше надран корпус а за 3-те еднакви дефекта да не говорим.Тия HDD-та на кило ли ги купиват незнам вече 2 му смениха mhihi mhihi От "оригиналната опаковка" почти нищо не е останало мяза на дреп има едно кило тиксо и стикери на MOST и ЕCONT по кашона който изглежда така все едно е влачен зад WRC автомобил. И като се върне от поредната разходка Русе-София-Русе и му се сложат драйвери понеже не са му сложили и ме убеждават че драйверите не били толкова важни :shock съм сигурен че пак ше посинее. Той и без тях може да работи това са думите на продавач-консултант от великата верига Техномаркет. Абе аз съм решил и до Бойко Борисов ще стигна ама няма да ги оставя да си развяват байрака тези кавали.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 26 авг 2010 8:36

Колегата по-горе (радотом) доста правилно е описал ситуацията. Като един бивш служител от бранша (работил съм в най-големия тогава дилър на Мост в гр.Стара Загора) мога да потвърдя на 100%, че е така. Общо взето процесът протича по следния начин:
1. ТехноШИТ взимат някакво огромно количество или цяла партида от вид техника - в случая лаптопи на дадена марка, съответно с ОГРОМНА отстъпка в цената (затова там има и такива привлекателни промоции, колкото и да не ви се вярва, дори и тогава имат печалба от цената)
2. Идва Драган в магазина и казва искам лаптоп, насочва се към избрания от него модел и го купува.
3. В един момент Драган установява примерно, че не му работи записвачката да кажем, не пише еди си какви дискове. Носи съответно лаптопа в Техно*
4. Техно* приемчикът пита какъв е проблемът, отбелязва го, понякога може и да реши да провери дали наистина има такъв проблем, но само ако е нещо по-просто.
5. Праща го на доставчика си, тук са два варианта:
- търси дилър на Мост в съответния град, при нас така правеха. Идваха разни неща, закупени от Техно*, с описан проблем. Политиката е такава, че тези проблеми се отстраняваха само и единствено в сервиза в СОфия, поне тогава беше такава практиката, сега не знам как е. Никой освен тях не беше оторизиран да пипа по техника закупена от Техно*
- директно се пращат до София
6. Оттам насетне Петкан от гр. София получава стоката с бележка "еди си какъв проблем" и той започва да работи по отстраняването.
7. Когато се счита, че проблемът е остранен стоката се връща до Техно* или дилъра с бележка какъв е бил проблемът. Ако има подменена част се вписва серийният номер и се прикрепя с бележка, подпечатана, че тази част е подменена с еди си каква с еди си какъв сериен номер, за да е валидна гаранцията.
8. Вика се клиентът да си получи нещата.
В тая процедура няма лошо, неприятното е, когато се случи няколко пъти, точно както при Петко е станало и става една...
Петко относно смяната на хардовете - тези, които ти ги слагат мислиш ли, че може да се разбере дали са нови? Или са просто "отремонтирани" такива? mhihi
...понеже не са му сложили и ме убеждават че драйверите не били толкова важни :shock съм сигурен че пак ше посинее. Той и без тях може да работи това са думите на продавач-консултант от великата верига Техномаркет.

Когато продавах компютри и правех конфигурации на клиентите имаше и такива, които им се виждаше по-скъпо (да кажем с 30-40 лева на 900-1000)и викат "Ооо, аз в Техно* ще отида оттам ще го взема за толкоз пари", като знам, че това, което ми казваш е вярно само ме напушваше на смях и нищо повече. Човек, който не се е опарил не знае за какво иде реч...

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Чет 26 авг 2010 9:14

След около 10мин разговор със мениджър или изпълнителен директор в Техномаркет България ми беше обещано съдействие. Любезният господин от София каза че за тях клиента е на първо място и ще съдейства за да се реши проблема извън съдебно. Понеже му казах че имам намерение да ги съдя за нанесени вреди тъй като си плащам лизинга а не ползвам уреда и също ще занимавам "Господари на Ефира" за да се види какво е отношението към клиентите. При обещаното дело и солидна анти-реклама човека веднага се съгласи да съдейсва и каза че лично ще се заеме със случая само и само за да не се стига до горе изброените :twisted:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Чет 26 авг 2010 9:24

хм, все ми се струва, че драмата е в техношита, 4 ри години съм работел с МОСТ и единствено понякога се бавеха сервизите, но или подменяха или ремонтираха. Драми не съм имал. Даже едно дъно което бях опукал и има казах че аз съм сгафил с ъдейт на биоса, го оравиха гаранционно. Освен от около 2-3 години да се променили нещата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”