Проблем с турбото на 1.6 тди МК2 за триене
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с турбото на 1.6 тди МК2 за триене
двигателя на колата е 1.6 тди,80 к.с.след ПЪЛЕН основен ремонт е.носих турбото при доказан майстор,каза че е перфектно,обаче като сглобихме колата прави впечатление че надува чак на 3200 оборота,та вапроса ми е има ли някакъв начин без ходене по мъки по майстори,да се регулира турбото да надува по от рано.
Последна промяна от stasik на Нед 12 сеп 2010 18:16, променено общо 1 път.
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с турбото на 1.6 тди МК2
Виж дали е здрав и добре захванат маркуча, който свързва турбото и нафтовата помпа. Поне при мен турбото започва да се усеща при 2500-2600 об/мин. Ослушай се също така - при двигателя, а не в купето - дали при подаване на газ се чува някакъв шум - може някой от маркучите да изпуска въздух и затова да усещаш турбото чак при по-високи обороти. Иначе няма "лесен начин" да се направи турбото да тръгва по-рано - просто трябва да закараш цялата кола при майстор. Ако си от София - препоръчвам ти Виктор или Никси, координатите ги има в раздел "Сервизи".
-
- Автомобил:
- Двигател:
всички маркучи са хванати повече от задраво.няма съскания,изпускания,един ден доста си играх с мазане по маркучите с пяна ама няма нищо.някъде бях чел че може да се регулира турбото от вилката,демек да се играе с резбите.омръзна ми от майстори,всеки от които плюе предишния че нищо не е направил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами на дядо ми на голфа само,че е 1.6 Тд Турбото започва да свири още на 1300 1400 оборота,а иначе се усеща когато влезе в налягане,че започва да върви след 2100 2200 ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
леле а при мене колко късно стават нещата...
,няма ли компетентни хора да дават мнения какво да правя.... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
от софия съм,но повече при майстор не стъпвам.достатъчно патих,стига ми толко. 

Върни се в “Дизелови агрегати”