Впечатления от EDS
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Впечатления от EDS
Не съм карал кола с тая система против боксуване- за голф3/ пасат б4 става въпрос... При да речем стартиране бави или помага, дразнеща ли е при сухо време, за зимата е ясно, голям плюс е. От ASR-а не съм очарован...Питам понеже имам пълния комплект абс с едс тевес4 и мисля да го сложа, щото съм без серво, на ток в момента на б3-ката, което е кофти вариант, а и това е по-ново поколение 4- канален абс доколкото знам...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Впечатления от EDS
Ами да кажем така ако го нещеш дай го насам аз ше го монтирам сам си прави изводи. EDS работи до 40км/ч а твоя трябва да има EDS нищо че е без серво. Нали за VR6-така говорим? Той е със фабричен ABS и трябва да има и EDS идеята е ако едното колело се върти със мноооого голяма разлика спрямо другото. Да се включи и да задържи със спирачките това дет се върти по-бързо докато се изравнят по скорост. Тая екстра я имат предимно ABF и VR6 защо ли? И при потегляне ще помага иначе ако и скочиш на педала и почне да рови само едното колело кво ще стане дет няма да тръгнеш ясно ама поне ше напраиш баси и бърн аута
Това е следващата екстра която ше сложа на пасата. Моят личан съвет е СЛАГАЙ без да го мислиш повече струва си

Това е следващата екстра която ше сложа на пасата. Моят личан съвет е СЛАГАЙ без да го мислиш повече струва си

- pe6kata
- VW експерт
Колата ми е б3 вр6 оригинално и няма едс, иначе си взех една кола за донор- б4 вр6, дето все се опитваш да ми обереш глезотиите
и съм преместил мотора, ходовата част, спирачките... и тя е с въпросната система. Знам на какъв принцип работи ЕДС-а, но не съм карал, незнам как се държи реално. АСР(която работи на съвсем друг принцип но със същата идея)- на голф4 на сухо определено не ме кефи, а е по-нова система...Има доста работа по смяната и не искам да стане така че да се чудя после как да махна тази допълнителна функция, ако е недомислена..
сигурен ли си за това че се деактивира след 40км/ч?

сигурен ли си за това че се деактивира след 40км/ч?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Там някъде 35/40км попитаи гуглето
аз лятото(на сухо)не се сещам,че имам(вероятно щото тръгвам нормално) само в мокро/заледено го чувам и предницата почва леко да ходи в ляво/дясно(което е "-")но е по добре от да драпа едното колело и да не мърда.

Колега удобно ли ви е да пуснете една - две снимки с ЕДС блока . Да си споняте къде е бил преди да го свалите ?
Нали не е в едно тяло с АБС ?
Поздрави
Нали не е в едно тяло с АБС ?
Поздрави
- pe6kata
- VW експерт
ЕДС-а е част от АБС-а, няма отделен контролер, абс-а предполагам знаеш къде е- под задна лява седалка. Искаш ли и ЕДС- трябва ти всичко долупосочено- т'ва е мегданя мале
.
п.п пиши с нормален цвят...
От пръвия пасат седана не съобрзих да тествам АБС-а преди да го разглобя
, не е бачкал, в последствие открих прецакан датчик, ама дали е само това...
На втория пасат(комбито Б4-вр6 ) обаче тествах АБС-а, който също не работи- дава ми 2 грешки:
1- solenoid valve RH front outlet (00267)
2- solenoid valve RH rear inlet (00273)
Хубавото е че клапаните на ЕДС-а са изправни, според ваг-кома. РАзглобявал ли е някой такова чудо, сменят ли се лесно тия клапани, надявам се от 2 еднакви абс-а да сглобя един работещ.

п.п пиши с нормален цвят...
От пръвия пасат седана не съобрзих да тествам АБС-а преди да го разглобя

На втория пасат(комбито Б4-вр6 ) обаче тествах АБС-а, който също не работи- дава ми 2 грешки:
1- solenoid valve RH front outlet (00267)
2- solenoid valve RH rear inlet (00273)
Хубавото е че клапаните на ЕДС-а са изправни, според ваг-кома. РАзглобявал ли е някой такова чудо, сменят ли се лесно тия клапани, надявам се от 2 еднакви абс-а да сглобя един работещ.

pe6kata написа:ЕДС-а е част от АБС-а, няма отделен контролер, абс-а предполагам знаеш къде е- под задна лява седалка.
Ако не броим двете букси на АБС и една трета букса ( която не зная за какво е) друго няма под задните седалки . Явно при мен АБС контолера е на друго място . То всъщност и датчиците са ми по - различни от твоите .
п.п. Ако ти трябва датчик за АБС - а ( заден ) ми пиши на лично за да ти го пратя .
- pe6kata
- VW експерт
Малко развитие, днес най-накрая намерих време да се заиграя по комбито б4. Писах какви грешки извади. Наложих целия блок от седана(еднакви са), като оставих само буската за нивото в казанчето и смених контролера- излезе че двата предни датчика са прецакани, с мултицета се оказа съшото. Измъкнах един преден и един заден датчик, здрави и ги закачих колкото да има нещо. И.... лампата изгасна- fault no found.
Закачих обратно инсталацията на абс-блока от комбито- пак изправен, тия грешки които писах са дошли при разкачане на акумулатора и от слаб акумулатор май( с този с който я взех не държеше ток)
Утре ще монтирам датчиците, надявам се единия заден да стане на мястото на предния и най-накрая лично да видя как е с едс-а
Закачих обратно инсталацията на абс-блока от комбито- пак изправен, тия грешки които писах са дошли при разкачане на акумулатора и от слаб акумулатор май( с този с който я взех не държеше ток)
Утре ще монтирам датчиците, надявам се единия заден да стане на мястото на предния и най-накрая лично да видя как е с едс-а
- pe6kata
- VW експерт
ами мога да споделя впечатления от ЕДС
Смених двата предни датчика, (като се наложи да извадя един от б3-ката) и тествах. Първо абс-а, на пясък, веднага започна да бие педала, добро начало. Тръгнах да тествам ЕДС-а, греда- колата буксува. Въртях на пясък, на асфалт, нашарих всичко пред блока- правех едни красиви еднакво(!!!) дълги и черни черти, ама продължавах да не се сещам...
Очаквах че е един вид система против боксуване, работеща съвместно със задните датчици и ако отчете разлика предно спрямо задно колело, да задържи предното. Е да, ама не. Неслучайно е електрозаключваща диференциал система-поумувах малко... спрях така че едното колело да е на пясък, другото на чист асфалт. Или буксуват заедно, или въобще не буксуват- нормално това няма как да стане. Чу се и релето... Идеята е че колата буксува, но с двете колела едновременно- точно както си е блокаж, шпер и т.н....
Бях силно резервиран, обаче системата е супер
Другото е че дори и този, който първоачално си мислех че е прецакан, на Б4 комбито е напълно изправен. В най-скоро време ще я кача на Б3-ката 

Смених двата предни датчика, (като се наложи да извадя един от б3-ката) и тествах. Първо абс-а, на пясък, веднага започна да бие педала, добро начало. Тръгнах да тествам ЕДС-а, греда- колата буксува. Въртях на пясък, на асфалт, нашарих всичко пред блока- правех едни красиви еднакво(!!!) дълги и черни черти, ама продължавах да не се сещам...
Очаквах че е един вид система против боксуване, работеща съвместно със задните датчици и ако отчете разлика предно спрямо задно колело, да задържи предното. Е да, ама не. Неслучайно е електрозаключваща диференциал система-поумувах малко... спрях така че едното колело да е на пясък, другото на чист асфалт. Или буксуват заедно, или въобще не буксуват- нормално това няма как да стане. Чу се и релето... Идеята е че колата буксува, но с двете колела едновременно- точно както си е блокаж, шпер и т.н....
Бях силно резервиран, обаче системата е супер

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”