Новата ми придобивка VW Bora VR6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
deadmaker
Автомобил:
Двигател:

Новата ми придобивка VW Bora VR6

Мнениеот deadmaker » Съб 28 авг 2010 14:08

Здравейте колеги , преди около месец и половина се сдобих с нов автомобил , а именно Бора ВР6 204 к.с.. Това е първият VW , който притежавам , но до момента съм адски доволен от него :). Предполагам , че въпросите , които ще последват , може да ги има някъде из форума , но аз доста рових , всъщност откакто имам колата не съм спирал да го правя , но не успях да намеря нужните ми отговори :?Така затова питам следното :
1.При спиране при колко 50-60 км/ч има леко тресене на волана и ми казаха , че дисковете са слабо място на audi и vw и лесно се кривели . Та въпроса ми е наистина ли е така ?
2.Навигацията , която е в колата е МДФ и доколкото разбирам освен за радио за друго е много скъпичко да се ползва в България, но моето желание е да монтирам камера за обратно виждане някъде под или над задния номер и евентуално да ползвам дисплея на нави-то. Видях няколко теми за уреди ,чрез които може да се подаде сигнал от мп3 , двд , имат вход за УСБ , Аукс и др. джаджи , но не успях да разбера дали е възможно да се върже и камера :?
3.Може да звучи доста смешно , но от месец и половина се пуля и се чудя от къде се пускат пръскалките на фаровете :О:О:О
Извинявам се ако някой от въпросите ми се повтаря с някоя тема , но наистина се поразрових стабилно преди да пиша :)
Благодаря ви предварително !

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Новата ми придобивка VW Bora VR6

Мнениеот dragozow » Съб 28 авг 2010 15:13

Честито колега, дай да видим снимки на колицата.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 28 авг 2010 15:41

Пръскалките на фаровете се пускат като включиш фаровете и и тогава пробвай да си измиеш стъклото.Най- вероятно са ти криви дисковете :wink:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 28 авг 2010 16:13

Честито, човек! Ударил си кьоравото - това е сред топ-модификациите на бора. Безаварийно и емоционално каране ти пожелавам. Качи снимки да поплакнем очото.

Подкрепям - най-вероятно са ти криви дисковете. Има и вариант АБС да прави проблем, но в този случай тресе здраво. Не знам до колко е вярно това за дисковете на ФВ. Моите са от как съм я купил, т.е. са на минимум 4 години и не са мръднали. Естествено не са и перфектни, но кой знае кво са ги правили по италианските пътища. Мисълта ми е, че не са криви.

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Съб 28 авг 2010 16:14

ако не държиш да си с тази навигация... то си взимаш нещо подобно на това....
http://aval-bg.com/car-audio/audio-acce ... x-hm-7009g
пасва идеално на таблото и има доста екстри които може да прочетеш в характеристиката.... по лесно ще е да включиш камера към него... както и да подкараш любимата си навигация... за фабричната не знам дали ще се намери подробна карта на България

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Съб 28 авг 2010 17:26

Честито колега!
По първи въпрос, смени си дисковете от тях е, но не че са слаби при WV, а защото са врътнали свет километри и това ги е износило!
По втори въпрос, може, но ще трябва да си отидеш при майстор защото ти няма да се справиш!
Пожелавам ти само безаварийно пътуване и много да те радва колата :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 28 авг 2010 17:30

Здравей колега, със здраве да си шофираш "Бегача" и много безавариини километри!
Относно дисковете е много относително дали са криви ли не! Провери когато вдигнеш 100км/ч и постепенно почни да намаляваш и ако тогава имаш тресене може да се съмняваш в тях! Поне така мисля аз!
А относно пръскалките хич хабер си нямам, може и да са на сензор сами да се пускат знам ли (аз нямам такава екстра :screwy )

п.п Чакаме да удариш по някоя снимка, че то се е видяло че няма да почерпиш за колата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 28 авг 2010 17:38

1. По точката - който ти го е казал е нищо не разбира. Следвай съвета на колегата и си прегледай колата в някой от форумните сервизи.. Защото спирачната система е много важна а при теб не се знае предишния рацер кви ги е вършил.

Успех

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 28 авг 2010 22:04

Като на голф 4 е.С две думи много добро :wink:

Потребителски аватар
deadmaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadmaker » Нед 29 авг 2010 14:57

Благодаря ви за всички отговори , а относно форумните сервизи кажете къде да ида в София да направя едно прегледче да видя какво е наред и какво не :) Мерси пак .
пп: Снимки ще кача съвсем скоро , може би до ден , два :)
http://deadmaker.snimka.bg/automobiles/bora-vr6.529492 ето ги и снимките :)

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 29 авг 2010 19:43

deadmaker написа:Благодаря ви за всички отговори , а относно форумните сервизи кажете къде да ида в София да направя едно прегледче да видя какво е наред и какво не
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=149696

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 30 авг 2010 7:52

Красавец :да:
И забелязах нещо, което не ми беше правило впечатление. Един приятел има четворка 1.6. Неговото табло, горната част е от някаква странна материя, която като я барнеш е гадна и имаш чувството, че ти залепва пръста на нея. Соред каквот омиждам от снимките тази е с имитация на кожа, както на моята тройка. Приятно съм изненадан, че правят такива. Мислех си, че ак оедин ден си зема четворка/бора мног още м едразни таблото, а то изглежда има и с по-готиния вариант.
Честитка!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 30 авг 2010 11:30

mania написа:Красавец :да:
И забелязах нещо, което не ми беше правило впечатление. Един приятел има четворка 1.6. Неговото табло, горната част е от някаква странна материя, която като я барнеш е гадна и имаш чувството, че ти залепва пръста на нея. Соред каквот омиждам от снимките тази е с имитация на кожа, както на моята тройка. Приятно съм изненадан, че правят такива. Мислех си, че ак оедин ден си зема четворка/бора мног още м едразни таблото, а то изглежда има и с по-готиния вариант.
Честитка!

Ако колата е била поръчана с кожено табло, волан и т.н да не говорим и за салон изглежда по по-друг начин :да: Ама рядко съм виждал с кожено табло heavy metal zork

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 30 авг 2010 12:22

Еййй, страшна е Бора-та!
Честито и много да те слуша.

Иди при някой от форемните да я погледне!

Потребителски аватар
Conte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Conte » Пон 30 авг 2010 15:14

Бората си я купил от Трудовец (Ботевградско).Карах я преди около 2 месеца и много върви! Аз съм с Бора 1.6 СР , но вървежа няма нищо общо :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”