Наказателно постановление

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 16 юни 2006 11:54

Pichagа написа:кви са тия чеврвени талони :roll:

ами не знам колко ми е актуална информацията, но ако известен брой години нямаш акт, от КАТ давали такъв талон, да се отличаваш един вид, като те спрат некъде шапкарите и си викат "глей го тоа, отличник!" :lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 16 юни 2006 11:58

ахаааа стоплих, ами аз имам много актове, ама всички постановления са паднали в съда.....ще питам къда да отида да си взема талона

prasky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prasky » Пон 24 юли 2006 16:01

Pichaga написа:ахаааа стоплих, ами аз имам много актове, ама всички постановления са паднали в съда.....ще питам къда да отида да си взема талона

кажете ква точно е процедурата за обжалване :roll: написах си жaлбата,утре е 4-5 ден от постановлението, ще ходя да им я нося.

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пон 24 юли 2006 16:14

Процедурата е следната:
Ако НП е от КАТ - София, пишеш жалбата до Софийски районен съд - носиш я на гишетата в КАТ, където връчват НП. Даваш 2 екз. за съда, а на третия искаш да ти сложат входящ номер.
Ако НП не издадено в София, а в страната - адресираш жалбата до съответния районен съд. Жалбата се подава чрез наказващия орган - съответния началник на РПУ или РВДР или я изпращаш по пощата с обратна разписка.
После чакаш да да получиш призовка на адреса, който си посочил. Ако жалбата е подробна и мотивирана или ако няма да водиш свидетел, можеш да не се явяваш на заседанието.
Накрая получаваш съобщение, че НП е отменено и черпиш.

prasky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prasky » Пон 24 юли 2006 16:38

Viso-благодаря ти :D
еми това смятам да напиша в жалбата,мисля че е добре мотивирано, ако имате някакви предложения и допълнения-пишете :D до утре има време.Мерси :D
Нарушението е чл.183 ал.3 т.6- изпреварване без опасност за движението -6 точки и 30лв
1.Частична липса на пътната маркировка, на места неясна и изтрита, което възпрепятства нейното спазване.
2. Трябва да бъде взет под внимание фактът, че изпреварваното МПС е тежкотоварен автомобил с ремарке и двадесет метра преди мястото на извършване на нарушениeто e поставен пътен знак, забраняващ навлизането на ППС с маса по-голяма от 10 тона.

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пон 24 юли 2006 16:48

Prasky, добре е ако имаш свидетел за тези неща, който да ги потвърди пред съда. Иначе е твоята дума срещу тяхната. Потърси в акта и в НП дали няма формални нарушения на Закона за административните нарушения и наказания - дали съдържат всички реквизити на чл. 42 и чл. 57 от ЗАНН.
Добре е жалбата да ти я види адвокат.

batmartolaneca
Автомобил:
Двигател:

Re: Наказателно постановление

Мнениеот batmartolaneca » Пон 13 юни 2011 12:57

Колеги, аз си нямам и на идея как изглежда НП и да си питам. Писаха ми акт за ГО, че нямам залепен стикер на стъклото. Получих копие от акта и нищо повече. Акта ми го писаха на 08.05.2011г. и до ден днешен не съм получил никакво НП. Как да процедирам? Да ида да си платя акта или да изчакам? Някъде в началото на темата прочетох, че ако изчакам, фиксираният в отговора на колегата срок, глобата отпадала?

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Re: Наказателно постановление

Мнениеот Tipsy » Пон 13 юни 2011 13:21

Закон за административните нарушения и наказания(ЗАНН) Чл. 34. (3) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.

Накратко седиш мирен и се молиш да не ти пратят честитка, а после си пич :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Ljubon » Пон 13 юни 2011 13:58

xcalibur написа:
kris11 написа:питах за червен талон като си взимах новата книжка и ми казаха от гишето, че през 2004г имам акт

Има ли червени талони? От 5 години имам книжка и не са ми писали акт

Не са червени, а се водят златни и се дават ако нямаш нарушение 6 години. Аз имам такъв. :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”