Може би лагер на съединителя ???

Техническа и сервизна информация за Passat
Blasterion
Автомобил:
Двигател:

Може би лагер на съединителя ???

Мнениеот Blasterion » Съб 21 авг 2010 12:15

Колеги на място като работи колата се чува едно гадно тракане .Като натисна съединителя спира.наскоро сменявах феродов диск.Според вас какво е станало?пасата е Б3 . преди го нямаше това нещо

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Може би лагер на съединителя ???

Мнениеот lion_heart002 » Съб 21 авг 2010 23:27

Ако го има само на загряла кола-нищо тревожно.Просто тракат пружинките на притискателя...Все пак се износват,а ако е боксувал много преди смяната съединителя и е сменено само феродото може и да са се опекли лекичко...Може и да имаш някоя счупена...Ако няма проблеми с зацепването и колата не придърпва при тръгване карай смело...А лагера работи само при отпускането на съединителя-така,че не е от него...А има и друг вариант...да са ти сложили леко неподходящ лагер...Ако е така има два варианта,или свикваш с тракането,или след малко каране лагера изхвърча от вилката и купуваш правилния...кутията долу-дано не е това...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 22 авг 2010 8:02

Заради същите симптоми смених комплект целия съединител, но тракането остана, май са лагерите на скоростите, но тука вече не пипам докато се не строши тотал

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Нед 22 авг 2010 8:14

Май проблема е в скоростите при мен също потракваше лекичко ,но след като налях една добавка на лукас защото 3-та не включваше приятно ,потракването изчезна

Потребителски аватар
stoqn_stoqnoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoqn_stoqnoff » Съб 28 авг 2010 21:32

И при мен го има уж нов комплект LUK за 300лв,а когато е студена добре,но после едно тракане и така....Карам и толкова,но ме притеснява и ако някой може да ми помогне да каже от каде е.Пасат б3 1.8 рп,че забравих каручката.HELP! :bowdown

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 28 авг 2010 21:40

Колеги ,същият проблем!!Ама сега и едно виене .Интересно е че при мен трака на ниски обороти .Дам ли газ изчезва.Маи отива на кутия,ама обиколих България и не ме остави никаде!Ще карам докато здаде багажа.

ПП Виенето много дразни. :banghead:

Върни се в “Passat”