Копчето за резервоара гори бушона на Г4 ! /вече разглобено/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Копчето за резервоара гори бушона на Г4 ! /вече разглобено/

Мнениеот Stivi » Съб 28 авг 2010 12:48

Днес спрях да заредя и докато чаках да се тръгне предната кола реших да отворя капачката /по принцип не го правя на работеща кола като сега но едва ли това е проблема/ че понякога забравям и се връщам в колата да я отворя,обаче не чух характерния звук и се оказа че капачката не се отваря,понеже бързах пък и не бях на резерва си тръгнах за да проуча проблема в къщи и там установих че централното е отказало което ме насочи към бушон и намерих един 15А с означение ключе изгорял. Лошото е че след смяната му и натискане на копчето прави пук и изгаря пак,та въпроса е къде да търся причината,дали е възможно самото ключе да прави късо /което ме съмнява/ или машинката за капачката е сдала багажа което води до въпроса откъде се стига до нея и как да я проверя ! За пояснение да кажа че ако не натисна копчето за резервоара централното си работи нормално и бушона не гори,става въпрос за колата от аватара Г4 !

Последна промяна от Stivi на Пон 30 авг 2010 19:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
veso-golfa
Автомобил: Golf 3
Двигател:
Контакти:

Re: Копчето за резервоара гори бушона на Г4 !

Мнениеот veso-golfa » Съб 28 авг 2010 13:13

някъде дава на късо и за тва ти гори бушона

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 28 авг 2010 13:21

veso-golfa написа:някъде дава на късо и за тва ти гори бушона

Е това и аз го разбрах въпроса е дали бутона или машинката,а проблема е че и двете не знам как са свалят дали бутона става без сваляне на централната конзола ?

TiL написа:Интересно ми е как ще си отвориш резервуара :) Иначе аз ако бях на твое място бих тръгнал от копчето към машинката :)

Ей това е основния проблем,сега намерих някаква тема за пасат където пишеха че трябвало да има неща за аварийно отваряне ама колегата не го беше намерил и още няколко теми за проблем с този капак на резервоара и никъде не пише може ли да се отвори без да се задейства машинката !

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Съб 28 авг 2010 17:42

Колега пак 15 ли сложи? И по книжка 15 ампера ли му дават?

@TiL един път бях забравил да натисна въпросното бутонче и таман като отидох до колонката се сетих, че не съм го натиснал и тръгнах да се връщам а бензинджията ми вика "остави остави, аз я отворих" аз гледам :shock после пробрах с нокът да го отворя нъцки... има некви цаки :beat_butt2

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 28 авг 2010 19:41

Да, 15А му дават по книгите за централното такова и сложих,пък и вече 4г си е била с 15 така че не е проблема в ампеража ! А иначе съм сигурен че ако се наложи ще го отворя и по системата "викай неволята" ,но понеже има и друга кола за каране а и беше голяма жега днес не се занимавах повече с него !
P.S Слизах преди малко до колата за да преместя един бушон 15 от фара за мъгла на централното че да си я заключа и пробвах с отверката от швейцарското ножче да го отворя.....няма шанс,тоя бензинджия май е отворил вратата и е натиснал бутона а не е приложил магия за да ти отвори капачката освен ако не е много халтава закопчалката ти :wink:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Съб 28 авг 2010 21:49

най-вероятно е от бутончето проблема.. или поне ако е там, решението е най-лесно.. иначе ето една темичка със снимки къде се намира машинката... http://uk-mkivs.net/forums/t/115408.aspx

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 28 авг 2010 22:15

DimoNN написа:най-вероятно е от бутончето проблема..

Не е от бутончето. Целта на бутона е да даде на късо, за да затвори веригата и то го прави. Но след него има късо по веригата, най-вероятно моторче при капачката. :idea:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Съб 28 авг 2010 23:13

...a защо не пробваш с по-силен бушон, поне евентуално да си отвориш капачката.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 28 авг 2010 23:31

tih написа:...a защо не пробваш с по-силен бушон, поне евентуално да си отвориш капачката.

Ако има късо, по-силния бушон може да причини по-голяма беля, да изгори някой кабел и да го търсиш къде е после...

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Съб 28 авг 2010 23:40

Помислих си го, но тъй като не бях сигурен затова дадох мнение под формата на въпрос.
ПС: иначе имах предвид само проба със следващия по-мощен бушун, мисля че е 20А, защото бутона се натиска само за секунда, не се задържа, иначе си прав.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 29 авг 2010 0:48

Ljubon написа:
DimoNN написа:най-вероятно е от бутончето проблема..

Не е от бутончето. Целта на бутона е да даде на късо, за да затвори веригата и то го прави. Но след него има късо по веригата, най-вероятно моторче при капачката. :idea:

мм, да :beer така си е :applause: писах мнението след като се бях разчел по теми за проблеми с капачката и се отклоних от конкретния проблем:)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 29 авг 2010 8:53

Да,работата отива към голямо разглобяване ! Определено обаче е тъпо да не са предвидили аварийно отваряне ако човек закъса за гориво а му се повреди капака ! Макар да е ясно какво ще се случи ако се стигне до такава ситуация-ще продължиш с изкъртена капачка към крайната цел :banghead:

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Нед 29 авг 2010 9:53

има аварийно отваряне... това е едно въженце което обхваща шиша и така може да го дръпнеш ръ4но.... ако не се вижда въженцето като погледнеш в багажника близо до налива4ката, свали кората и виж дали не е паднало отзад... ако се пак няма въженце бръкни с ръка и като напипаш шиша го дръпни, тъй и тъй си свалил кората...:-)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 29 авг 2010 10:15

ivanbl написа:има аварийно отваряне... това е едно въженце което обхваща шиша и така може да го дръпнеш ръ4но.... ако не се вижда въженцето като погледнеш в багажника близо до налива4ката, свали кората и виж дали не е паднало отзад... ако се пак няма въженце бръкни с ръка и като напипаш шиша го дръпни, тъй и тъй си свалил кората...:-)

Ако говориш за кората на колонката не съм я свалял все още а ако става въпрос за облицовката на задния калник от там няма достъп до механизма !

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Нед 29 авг 2010 10:47

облицовката на калника става въпрос.... виж къде то4но се пада наливника и от към багажното като бръкнеш ще напипаш механизъма.... бензинджията щом се е справил зна4и може.... а висящо въженце? или една тапа с бензиноколонка нарисувана нямаш ли? пак там зад наливника.... ако нямаш достъп виж някое думапренче или нещо такова дали пречи.... я снимай да видим...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”