Аудио система за Passat 1998 TDI

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
bdyankov
Автомобил:
Двигател:

Аудио система за Passat 1998 TDI

Мнениеот bdyankov » Сря 25 авг 2010 11:08

Здравейте колеги, моля за съвет относно изграждането на цялостна аудио система във въпросният автомобил. Досега съм ползвал един CD плейър на SONY, който нещо взе да прекъсва като чете записани дискове или като загреее много след продължителна работа. На предните врати колоните са оригинални свирят задоволително, на задните Sony exploid, от които звука е все едно си сложил възглавницата върху тях. Искам да сметя плейъра и задните колони, или по скоро да сложа отпред нови а предните да преместя отзад. Спрял съм се на Pioneer - колони (с пищалки за високите честоти) и плейър. Относно плейъра искам да има Bluetooth и слот за SD карта, харесъл съм MVH-8200BT или DEH-P8100BT. Парвило ми е впечатление, че както казах задните колони свирят ужасно но дори и с други положението е същото, дали причината не е в плейъра - няма мощност за тях. Колоните които съм избрал са за около 180 лв. Какво бихте ми препоръчали, не гоня силен звук а качествен - бюджета е до около 800 лв.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Re: Аудио система за Passat 1998 TDI

Мнениеот dmcdjveli » Чет 26 авг 2010 11:50

колега, виж тази тема viewtopic.php?f=6&t=208879 .
Фабричните колони трудно ще преместиш, защото са капсуловани. Проверил ли си настройките на плеъра ? Може от там да е проблема със задните. Ако не е от него тогава ги сменяй. Аз също бях доволен от фабричните, но не след дълго почнаха една по една да се късат гънките на говорителите и ги смених. Първо ги смених на задните врати. Взех Hertz ESK 165, слушах ги известно време, докато и предните фабрични не отказаха съвсем, и взех комплект и за предните. Като цяло съм доволен от колоните и плеъра. Високите са отчетливи ниските са добри (е не са като суббуфер). За да смениш говорителите ще са ти необходими едни пластмасови рингове (някои ги наричат фланци, спейсъри и т.н.) защото оригиналните говорители са отдалечени от вратата заради механизъма на стъклото. Ако имаш въпроси питай. :beer

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`
Автомобил: Audi A4
Двигател: 2005

Мнениеот cRoSsFiRe` » Пет 27 авг 2010 23:11

Извинявам се, че пиша в същата тема, но понеже проблема ми е сходен - музиката в 4-те врати ми е оригиналната,само CD-то не е оригинално. Предната линия се чува добре, даже е "кристално" спрямо задната. Отзад се чува по-тихо, глухо и половината тонове даже въобще не ги изкарва. Някой има ли идея на какво може да се дължи - CD-то ли е виновно - Blaupunkt е, филтрите ли не са наред? Не ми се вярва да има такава разлика между предните и задните говорители, че да са толкова зле, особено високите - едва се долавят.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Съб 28 авг 2010 13:36

Колега cRoSsFiRe`, както писах по-горе, проблема от една страна е, че говорителите са отзад, а ти отпред. Пищялките са на корите на вратите и са насочени една срещу друга. Другото, което се сещам е плеъра. Нагласете предните говорители да звучат по-слабо - намалете ги. По този начин ще чувате по-добре задните. Не знам дали вече не сте го правили, но се сетих да го кажа. При мен фабричните свиреха много добре за фабрични. С веремето обаче почнаха да не свирят и ги смених с други. Щом не ти харесва звученето ако имаш възможност си ги смени с нови говорители - разликата ще е огромна.

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`

Мнениеот cRoSsFiRe` » Съб 28 авг 2010 14:55

Да, то ясно, че като съм отпред задните почти не се усещат, но въпросът е, че ако седиш отзад и ги няма предните говорители, ще чуваш звук като все едно да компресираш мп3-ка от 5мб на 0.5мб :) Като се настрои от плеъра да свири само отпред звука е перфектен, като го настроиш да свири само отзад - звука е 15 пъти по-зле...Така, че нямам полза да си намалям предната линия за сметка на задната. Така или иначе през повечето време съм на шофьорското място и звука ме удовлетворява напълно, но все ми е странно, защо се случва така със задните :hmmmm Та затова реших да попитам дали има и други колеги, които да са имали подобен проблем.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 29 авг 2010 0:00

Така е, колеги. И на моята като я взех от зад се чуваха по-глухо- Така е направено - предните вадят повече пищял, среди и горните честоти на баса, а задните оплътняват и омекотяват звука. е, вече задните очекотяват от коата, което си е в пъти по-добро :Mr Green Fun Но не се очудвайте, че звукът отпред и отзад е различен. Това е от акустиката в колата. А отпред на таблото има два големи пищяла, които ако ги изключите ще видите, че то разлиика дефакто няма.

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Нед 29 авг 2010 0:18

Е то задните са си за пътниците отзад, като няма закъснения на сигнала по-добре и да не ги чуваш задните

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Нед 29 авг 2010 10:32

да ви кажа при мен въобще няма закъснение в колоните и ако ги няма задните доста зле ще се чува. Пробвах от плеъра само предни и само задни е отвратително е. Трябват си всичките да работят. Така като гледам доста се оплаквате от проблеми в задните говорители и колегата cRoSsFiRe` с примера за "мп3-така", според мене може да са се допряли някъде кабелите за говорителите и евентуално от това да има смущения, и дава лош звук !?!?! Знам ли и аз. Поне това се сетих. Още нещо - ако имате възможност, свалете корите на задните врати и тествайте с други говорители за да видите дали проблема е в говорителите или в кабелите. За да го направите не е нужно да сваляте говорителите, а само да откачите буксата за говорителите и от нея с едно кабелче до тестващите говорители. Така според мен най лесно ще отриете от къде идва проблема. Надявам се да съм ви бил полезен.

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`

Мнениеот cRoSsFiRe` » Нед 29 авг 2010 15:08

dmcdjveli, благодаря за съвета, ще тествам ако ми попаднат говорители. Но може би и аз не дадох добър пример с мп3-ката. Няма никакви смущения, но звукът е глух, както се изрази колегата по-горе, високите са много изрязани, не се чува така ясно и силно като от предните. Може и наистина нарочно така да е проектирано, не знам, аз си мислех, че е редно да излиза един и същ звук от всички говорители.

kedlar написа:Е то задните са си за пътниците отзад, като няма закъснения на сигнала по-добре и да не ги чуваш задните

Е, пътниците отзад не са ли хора? :D И аз понякога съм отзад. И не е много добре да не чуваш задните, защото например аз като съм отпред и изключа задните ми се разваля малко картинката от към бас. Предоволен съм от звука като съм отпред, но седнеш ли отзад е малко по различно положението - високите ги чуваш почти само от предните говорители. Аиде, че мнохо взех да се повтарям вече. Колата да върви, пък това не са болки за умиране :)

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Вто 31 авг 2010 0:30

Имах предвид отпред като седиш да не чуваш високи отзад да идват, т.е. само задните пътници да ги чуват, така като чета обясненията имаш мид и високи на таблото отпред а отзад само мидове във вратите ли? Ако е така няма да има високи, те не са толкова широколентови

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`

Мнениеот cRoSsFiRe` » Вто 31 авг 2010 12:29

kedlar написа:Имах предвид отпред като седиш да не чуваш високи отзад да идват, т.е. само задните пътници да ги чуват, така като чета обясненията имаш мид и високи на таблото отпред а отзад само мидове във вратите ли? Ако е така няма да има високи, те не са толкова широколентови

Не, музиката си е оригиналната, има си ги пищялките горе на вратата, въпроса е, че не пищят като хората, едва доловими са, повечето от високите честоти изобщо не можеш да ги чуеш през тях. И в двете задни врати е така, вероятноста да са се прецакали точно по един и същ начин, ми се вижда малка. Или толкова си могат(което също ми се вижда странно, при положение, че предните са екстра) или нарочно са орязани така с филтри, или плеъра е виновен. Не знам и аз, много вероятности станаха, но за момента нямам как да тествам с друг плеър или говорители.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”