Резервна джанта 5x112
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Резервна джанта 5x112
sedefcho написа:И аз си търся такава патерица. Аз съм с 15-ки джанти и пробвах на размер патерицата, която продава колегата graci - тя е 16-ка и при мен беше с около 3-4 см. по- ниска от стандартната гума. Така, че се замислям дали да не търся 17-ка, защото ако се наложи да се ползва няма ли колата да "увисне" малко.
И при мен колеги ситуацията е същата, заради бутилката на ГУ която е на мястото на резервната гума.
Относно тези 3-4 см и увисването за което споменаваш колета, аз си мисля че няма как височината на патерицата да е като на стандартната джанта, тя все пак е измислене да ти свърши работа до най близкия сервиз и максимално допустимата скорост с нея е 80 км, то даже на нея си пише.
Но на мен ми минават едни други мисли в главата - дали няма да стане патерица която е 5х100 - оригинална от голф/бора, да се разпробие с нови отвори 5х112 при добри стругари /тук в Шумен има такива, които ми разстъргваха дисковете/
Размерите та гумата на тая патерица са 125/70/16, което като го изчислих с конфигуратора излиза че е с около 4 см по ниско от стандартния размер на пасат - 195/65/15, което според мене не е никакъв проблем за каране та дори и дати се наложи повечко километри да изминеш.
Ето за това нещо говоря:
Ето и голегата който я продава:
viewtopic.php?f=45&t=218460&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Резервна джанта 5x112
sedefcho написа:Така, че се замислям дали да не търся 17-ка, защото ако се наложи да се ползва няма ли колата да "увисне" малко.
И какво като "увисне" ? До Германия ли ще ходиш с нея.
Лично аз съм с патерица и нямам предпочитания, проблема е друг. Една събота, преди месец, вечерта около 9 спуках гума на рилския манастир, при положение че патерицата е да те закара до следващия сервиз, познай къде беше той? Точно 120 км по на север в София и то на другия ден.
А иначе нищо не "увисва", моята патерица е по-висока с 2-3 см. от 15-цоловота ми гума която е 195/50. На височина е колкото стандартния размер 185/65/14.
Единственото неудобство е ниската скорост. Доста мислих за плюсовете и минусите на патерицата докато се търкалях тогава до София.
Оооооо, и на помням ... резервната гума също се напомпва от време на време ... че и това не бях свършил.