Ето и един друг случай:
Човекът обжалва НП и пише, че го е изпреварил автомобил със висока скорост, но съдът не му вярва, а вярва н свидетелят - колега на актосъставителя.
В крайна сметка обаче се отменя постановлението, защото в него пише, че това е повторно нарушение (съставен е преди това акт за същото), а това не е доказано, защото не се знае дали актът е влязъл в сила...
http://rslevski.com/files/svursheni/may/11.05/resh_and_20094410200154.DOC
vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!
Re: vasstop vs. KAT -> 1:0, засега...
Касае се за право на използване на такива средства. Това право е свързано със техническата възможност да бъдат осигурени такива технически средства. В процесния случай е използвано техническо средство - радар фиксиращ дата, час и скорост на засечения автомобил. Невъзможността да бъде записан номера на МПС не води до незаконосъобразност на съставеното НП само на това основание.
Toчно това имах в предвид(до колкото знам TR-4 е признат за работа в BG).Според мен съдията го тълкува чл.165 през възгледа на адвоката.ПОЧВАЙТЕ ДА ПИЕТЕ И ДА КАРАТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВДАЯТ с такав съд.
Toчно това имах в предвид(до колкото знам TR-4 е признат за работа в BG).Според мен съдията го тълкува чл.165 през възгледа на адвоката.ПОЧВАЙТЕ ДА ПИЕТЕ И ДА КАРАТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВДАЯТ с такав съд.

- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
за алкохол твърде трудно, твърде...
защото след дрегера имаш и задължително кръвна проба
която е 100% сигурна и се признава от съда
защото след дрегера имаш и задължително кръвна проба
която е 100% сигурна и се признава от съда
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Привет колега, нямам нищо лично срещу теб, но виждам от всичките ти постове, че насърчаваш нарушаването на закона.DANI_09 написа:ПОЧВАЙТЕ ДА ПИЕТЕ И ДА КАРАТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВДАЯТ с такав съд.
Съдът в случая с нищо не е виновен, напротив - свършил си е работата точно така, както се очаква от него - безпристрастно и базирайки се на законите.
Предполагам си свързан по някакъв начин с тези дела точно в този регион и негативното ти отношение ме кара да мисля, че си от другата страна на нещата.
В това няма нищо лошо, аз уважавам всеки човек, който си върши съвестно работата и може би ти си един от тях.
А за моя конкретен случай явно имаш вътрешна информация, но трябва да признаеш пред себе си, че организацията на пътя не е била законосъобразна, "нарушението" ми от 84км/ч скорост на междуселищен път според теб е за наказание от 2 месеца лишаване от право на управление, 150лв глоба и 10 к.т?
vasstop написа:Привет колега, нямам нищо лично срещу теб, но виждам от всичките ти постове, че насърчаваш нарушаването на закона.DANI_09 написа:ПОЧВАЙТЕ ДА ПИЕТЕ И ДА КАРАТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВДАЯТ с такав съд.
Съдът в случая с нищо не е виновен, напротив - свършил си е работата точно така, както се очаква от него - безпристрастно и базирайки се на законите.
Предполагам си свързан по някакъв начин с тези дела точно в този регион и негативното ти отношение ме кара да мисля, че си от другата страна на нещата.
В това няма нищо лошо, аз уважавам всеки човек, който си върши съвестно работата и може би ти си един от тях.
А за моя конкретен случай явно имаш вътрешна информация, но трябва да признаеш пред себе си, че организацията на пътя не е била законосъобразна, "нарушението" ми от 84км/ч скорост на междуселищен път според теб е за наказание от 2 месеца лишаване от право на управление, 150лв глоба и 10 к.т?
Не съм полицай, работя в Зл.Панега, като шофьор! Минавам от там, по 12 пъти в седмицата. В този период от врема един ме удари отзад, карайки с "40" и от тогава не ми се нрави( а и по принцип ), някой да наушава закона. Просто исках да кажа, че чл.165 ал.2 т.6 пише, че "нарушението" (никъде не пише скоростта)се установява с техн. средства или системи, записващи......и рег.No на а-ла ! По тази логика(тълкуване неправилно на чл.165), ще падне и употребата на алкохол(нарушение), ако съдията го приеме както в този случай! Забележи в този член, няколко пъти има думата"или".
vasstop написа:Привет колега, нямам нищо лично срещу теб, но виждам от всичките ти постове, че насърчаваш нарушаването на закона.DANI_09 написа:ПОЧВАЙТЕ ДА ПИЕТЕ И ДА КАРАТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВДАЯТ с такав съд.
Още нещо, ако пътя Сф-Вн е междуселищен "браво"
! Не знам тази наредба с разликата в ограничениата, но казаното от теб приемам! С това съм съгласен, ако се движиш в обратна посока към Варна. Движейи се посока София минавайки през с.Сопот(50 км/ч населено място), тогава започваха огр. на скоротта"40", пътя в ремонт и забрана за изпреварване. Това означаваше тогава, че след с.Сопот(50 км/ч), започва (40 км/ч) и след първи р-н с.Лесидрен също, след р-н с.Славщица също, втори р-н с.Лесидрен също и вече нама след разкон с.Кирчево! Значи, стъпката ограничение е 10 км/ч, от 50 на 40 ! Не е както ти и адвоката описвате! Същите знаци ги имаше и в обратна посока, там се получава действително от 90 на 40.- vasstop
- Гадфадъ'

- Контакти:
Колега, кога според теб спира действието на един ограничителен знак?DANI_09 написа:Още нещо, ако пътя Сф-Вн е междуселищен "браво"! Не знам тази наредба с разликата в ограничениата, но казаното от теб приемам! С това съм съгласен, ако се движиш в обратна посока към Варна. Движейи се посока София минавайки през с.Сопот(50 км/ч населено място), тогава започваха огр. на скоротта"40", пътя в ремонт и забрана за изпреварване. Това означаваше тогава, че след с.Сопот(50 км/ч), започва (40 км/ч) и след първи р-н с.Лесидрен също, след р-н с.Славщица също, втори р-н с.Лесидрен също и вече нама след разкон с.Кирчево! Значи, стъпката ограничение е 10 км/ч, от 50 на 40 ! Не е както ти и адвоката описвате! Същите знаци ги имаше и в обратна посока, там се получава действително от 90 на 40.
По ЗДвП той важи до следващото кръстовище.
Ако си гледал клипа, който съм ти пуснал по-горе ще видиш, че след първия разклон за с. Лесидрен следва отбивката надясно за с. Славщица и след нея веднага има знак, който премахва ограничението за изпреварване САМО!.
Ограничението от 40км/ч беше сложено там, където в момента има знак за ограничение от 70км/ч на около 70-80м. преди второто разклонение за с. Лесидрен.
За Протокола този знак от 70км/ч го нямаше по време на съставянето на акта ми.
- kappo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Браво Васе ,добре че не си оставил нещата а си ги довел до край,и в крайна сметка са снели наказанията!
-
drmilendd
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
чета я тази тема от началото, и все искам да напиша и все не го правя.
не познавам никой от спорещите. Всъщност не взимам и страна, май.
не знам колко от всички изказали се, во главе с автора на темата, са виждали автомобил да блъска човек.
Аз съм виждал. И не само. По същия този път.
Ремонт на пътя. Ограничение 40. Колона и в двете посоки от влачещи се автомобили. Един от работниците край пътя изведнъж решава да пресече и буквално скача под гумите на автомобила. Това се развива срещу мен, в насрещоното. Подчертавам, скоростта, дори е по ниска от 40, има колона.
Автомобила го вкара почти под гумите.
После правих сърдечен масаж, после правих изкуствено дишане, после бърсах кръвта му от лицето си с фанелката, после жена ми плака, после дойде бързата помощ, после човека е починал в болницата...
Та - намалявайте като видите такива знаци - нищо че са поставени в нарушение на закони и алинеи.
По добре да ви спрат полицаите, отколкото някое дърво.
Peace
не познавам никой от спорещите. Всъщност не взимам и страна, май.
не знам колко от всички изказали се, во главе с автора на темата, са виждали автомобил да блъска човек.
Аз съм виждал. И не само. По същия този път.
Ремонт на пътя. Ограничение 40. Колона и в двете посоки от влачещи се автомобили. Един от работниците край пътя изведнъж решава да пресече и буквално скача под гумите на автомобила. Това се развива срещу мен, в насрещоното. Подчертавам, скоростта, дори е по ниска от 40, има колона.
Автомобила го вкара почти под гумите.
После правих сърдечен масаж, после правих изкуствено дишане, после бърсах кръвта му от лицето си с фанелката, после жена ми плака, после дойде бързата помощ, после човека е починал в болницата...
Та - намалявайте като видите такива знаци - нищо че са поставени в нарушение на закони и алинеи.
Peace
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
drmilendd написа:Та - намалявайте като видите такива знаци - нищо че са поставени в нарушение на закони и алинеи.
Peace
Напълно съм съгласен с това и като видя работещи хора на пътя винаги намалявам, дори и да няма знаци, защото всичко може да се случи.
Но е факт, че точно в този ден едва ли е имало работещи хора, дори се съмнявам изобщо да е имало работещи хора около датата на случката.
Обикновено като има работещи - когато наистина трябва да се следи да се спазват ограниченията - КАТ ги няма! Защо ли? ЗАЩОТО като има работници наоколо ще им развалят постата и НЯМА ДА МОГАТ ДА СИ СЪБИРАТ РУШВЕТИТЕ!
А те какво правят - намират някой ЗАЕБАН знак, където е имало ремонт преди 6 месеца, крият се в храстите и вадят хранилката. И почва ЩАВЕНЕТО!
- vasstop
- Гадфадъ'

- Контакти:
http://www.rs-lovech.bg/2010/vl/08/WEB_VALID.html
Решение от 09.07.2010г., в законна сила от 12.08.2010г
Остава да отида до Ловеч, да си взема официален препис от решението и с него в КАТ Благоевград да си ми върнат талона.
Решение от 09.07.2010г., в законна сила от 12.08.2010г
И в крайна сметка решението е вече в сила и НП е окончателно отменено.ОТМЕНЯВА НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 1318/09/02.11.2009 година на Иван Николов Царевски на длъжност Началник на РУМВР към ОДМВР - Ловеч, упълномощен с МЗ № Із-189 раздел ІІ на МВР от 08.02.2007 год., с което е наложена на Васил П.Т. ***, ЕГН ********** на основание чл. 53 от ЗАНН и чл.182, ал.2, т.5 от ЗДвП, глоба в размер на 150,00 лева и лишаване от право да управлява МПС за 2 месеца и на основание Наредба № І -1959 на МВР са му отнети общо 10 контролни точки - по чл.182, ал.2, т.5 от ЗДвП, за нарушение на чл.21, ал.1 от ЗДвП, като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО.
Остава да отида до Ловеч, да си взема официален препис от решението и с него в КАТ Благоевград да си ми върнат талона.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!
КАТ рядко, да не кажа никога не обжалва
или нямат юристи, или на юристите не им се занимава...така е от едно 15 години
или нямат юристи, или на юристите не им се занимава...така е от едно 15 години
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Няма юристи дето да се занимават с обжалвания!
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Няма юристи дето да се занимават с обжалвания!
А и няма смисъл!
Смисълът на наказателните постановления е да оказват възпитателен ефект.
Щом някой обжалва, значи той не се чувства Виновен и няма никакъв превантивен ефект.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”