vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: vasstop vs. KAT -> 1:0, засега...

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 авг 2010 18:25

Ето и един друг случай:

Човекът обжалва НП и пише, че го е изпреварил автомобил със висока скорост, но съдът не му вярва, а вярва н свидетелят - колега на актосъставителя.

В крайна сметка обаче се отменя постановлението, защото в него пише, че това е повторно нарушение (съставен е преди това акт за същото), а това не е доказано, защото не се знае дали актът е влязъл в сила...

http://rslevski.com/files/svursheni/may/11.05/resh_and_20094410200154.DOC

Потребителски аватар
DANI_09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DANI_09 » Вто 03 авг 2010 19:34

Касае се за право на използване на такива средства. Това право е свързано със техническата възможност да бъдат осигурени такива технически средства. В процесния случай е използвано техническо средство - радар фиксиращ дата, час и скорост на засечения автомобил. Невъзможността да бъде записан номера на МПС не води до незаконосъобразност на съставеното НП само на това основание.
Toчно това имах в предвид(до колкото знам TR-4 е признат за работа в BG).Според мен съдията го тълкува чл.165 през възгледа на адвоката.ПОЧВАЙТЕ ДА ПИЕТЕ И ДА КАРАТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВДАЯТ с такав съд. :banana

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 03 авг 2010 21:52

за алкохол твърде трудно, твърде...

защото след дрегера имаш и задължително кръвна проба
която е 100% сигурна и се признава от съда

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 04 авг 2010 8:52

DANI_09 написа:ПОЧВАЙТЕ ДА ПИЕТЕ И ДА КАРАТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВДАЯТ с такав съд. :banana
Привет колега, нямам нищо лично срещу теб, но виждам от всичките ти постове, че насърчаваш нарушаването на закона.
Съдът в случая с нищо не е виновен, напротив - свършил си е работата точно така, както се очаква от него - безпристрастно и базирайки се на законите.
Предполагам си свързан по някакъв начин с тези дела точно в този регион и негативното ти отношение ме кара да мисля, че си от другата страна на нещата.
В това няма нищо лошо, аз уважавам всеки човек, който си върши съвестно работата и може би ти си един от тях.

А за моя конкретен случай явно имаш вътрешна информация, но трябва да признаеш пред себе си, че организацията на пътя не е била законосъобразна, "нарушението" ми от 84км/ч скорост на междуселищен път според теб е за наказание от 2 месеца лишаване от право на управление, 150лв глоба и 10 к.т?

Потребителски аватар
DANI_09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DANI_09 » Сря 04 авг 2010 18:19

vasstop написа:
DANI_09 написа:ПОЧВАЙТЕ ДА ПИЕТЕ И ДА КАРАТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВДАЯТ с такав съд. :banana
Привет колега, нямам нищо лично срещу теб, но виждам от всичките ти постове, че насърчаваш нарушаването на закона.
Съдът в случая с нищо не е виновен, напротив - свършил си е работата точно така, както се очаква от него - безпристрастно и базирайки се на законите.
Предполагам си свързан по някакъв начин с тези дела точно в този регион и негативното ти отношение ме кара да мисля, че си от другата страна на нещата.
В това няма нищо лошо, аз уважавам всеки човек, който си върши съвестно работата и може би ти си един от тях.

А за моя конкретен случай явно имаш вътрешна информация, но трябва да признаеш пред себе си, че организацията на пътя не е била законосъобразна, "нарушението" ми от 84км/ч скорост на междуселищен път според теб е за наказание от 2 месеца лишаване от право на управление, 150лв глоба и 10 к.т?

Не съм полицай, работя в Зл.Панега, като шофьор! Минавам от там, по 12 пъти в седмицата. В този период от врема един ме удари отзад, карайки с "40" и от тогава не ми се нрави( а и по принцип ), някой да наушава закона. Просто исках да кажа, че чл.165 ал.2 т.6 пише, че "нарушението" (никъде не пише скоростта)се установява с техн. средства или системи, записващи......и рег.No на а-ла ! По тази логика(тълкуване неправилно на чл.165), ще падне и употребата на алкохол(нарушение), ако съдията го приеме както в този случай! Забележи в този член, няколко пъти има думата"или".

Потребителски аватар
DANI_09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DANI_09 » Сря 04 авг 2010 18:47

vasstop написа:

Още нещо, ако пътя Сф-Вн е междуселищен "браво" :applause: ! Не знам тази наредба с разликата в ограничениата, но казаното от теб приемам! С това съм съгласен, ако се движиш в обратна посока към Варна. Движейи се посока София минавайки през с.Сопот(50 км/ч населено място), тогава започваха огр. на скоротта"40", пътя в ремонт и забрана за изпреварване. Това означаваше тогава, че след с.Сопот(50 км/ч), започва (40 км/ч) и след първи р-н с.Лесидрен също, след р-н с.Славщица също, втори р-н с.Лесидрен също и вече нама след разкон с.Кирчево! Значи, стъпката ограничение е 10 км/ч, от 50 на 40 ! Не е както ти и адвоката описвате! Същите знаци ги имаше и в обратна посока, там се получава действително от 90 на 40.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 05 авг 2010 6:35

DANI_09 написа:Още нещо, ако пътя Сф-Вн е междуселищен "браво" :applause: ! Не знам тази наредба с разликата в ограничениата, но казаното от теб приемам! С това съм съгласен, ако се движиш в обратна посока към Варна. Движейи се посока София минавайки през с.Сопот(50 км/ч населено място), тогава започваха огр. на скоротта"40", пътя в ремонт и забрана за изпреварване. Това означаваше тогава, че след с.Сопот(50 км/ч), започва (40 км/ч) и след първи р-н с.Лесидрен също, след р-н с.Славщица също, втори р-н с.Лесидрен също и вече нама след разкон с.Кирчево! Значи, стъпката ограничение е 10 км/ч, от 50 на 40 ! Не е както ти и адвоката описвате! Същите знаци ги имаше и в обратна посока, там се получава действително от 90 на 40.
Колега, кога според теб спира действието на един ограничителен знак?
По ЗДвП той важи до следващото кръстовище.
Ако си гледал клипа, който съм ти пуснал по-горе ще видиш, че след първия разклон за с. Лесидрен следва отбивката надясно за с. Славщица и след нея веднага има знак, който премахва ограничението за изпреварване САМО!.
Ограничението от 40км/ч беше сложено там, където в момента има знак за ограничение от 70км/ч на около 70-80м. преди второто разклонение за с. Лесидрен. ;)

За Протокола този знак от 70км/ч го нямаше по време на съставянето на акта ми.

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Пет 06 авг 2010 13:48

Браво Васе ,добре че не си оставил нещата а си ги довел до край,и в крайна сметка са снели наказанията!

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 06 авг 2010 14:29

чета я тази тема от началото, и все искам да напиша и все не го правя.
не познавам никой от спорещите. Всъщност не взимам и страна, май.
не знам колко от всички изказали се, во главе с автора на темата, са виждали автомобил да блъска човек.
Аз съм виждал. И не само. По същия този път.
Ремонт на пътя. Ограничение 40. Колона и в двете посоки от влачещи се автомобили. Един от работниците край пътя изведнъж решава да пресече и буквално скача под гумите на автомобила. Това се развива срещу мен, в насрещоното. Подчертавам, скоростта, дори е по ниска от 40, има колона.
Автомобила го вкара почти под гумите.
После правих сърдечен масаж, после правих изкуствено дишане, после бърсах кръвта му от лицето си с фанелката, после жена ми плака, после дойде бързата помощ, после човека е починал в болницата...
Та - намалявайте като видите такива знаци - нищо че са поставени в нарушение на закони и алинеи.
По добре да ви спрат полицаите, отколкото някое дърво.
Peace

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 06 авг 2010 17:23

drmilendd написа:Та - намалявайте като видите такива знаци - нищо че са поставени в нарушение на закони и алинеи.
По добре да ви спрат полицаите, отколкото някое дърво.
Peace

Напълно съм съгласен с това и като видя работещи хора на пътя винаги намалявам, дори и да няма знаци, защото всичко може да се случи.

Но е факт, че точно в този ден едва ли е имало работещи хора, дори се съмнявам изобщо да е имало работещи хора около датата на случката.

Обикновено като има работещи - когато наистина трябва да се следи да се спазват ограниченията - КАТ ги няма! Защо ли? ЗАЩОТО като има работници наоколо ще им развалят постата и НЯМА ДА МОГАТ ДА СИ СЪБИРАТ РУШВЕТИТЕ!

А те какво правят - намират някой ЗАЕБАН знак, където е имало ремонт преди 6 месеца, крият се в храстите и вадят хранилката. И почва ЩАВЕНЕТО!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 30 авг 2010 13:33

http://www.rs-lovech.bg/2010/vl/08/WEB_VALID.html
Решение от 09.07.2010г., в законна сила от 12.08.2010г

ОТМЕНЯВА НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 1318/09/02.11.2009 година на Иван Николов Царевски на длъжност Началник на РУМВР към ОДМВР - Ловеч, упълномощен с МЗ № Із-189 раздел ІІ на МВР от 08.02.2007 год., с което е наложена на Васил П.Т. ***, ЕГН ********** на основание чл. 53 от ЗАНН и чл.182, ал.2, т.5 от ЗДвП, глоба в размер на 150,00 лева и лишаване от право да управлява МПС за 2 месеца и на основание Наредба № І -1959 на МВР са му отнети общо 10 контролни точки - по чл.182, ал.2, т.5 от ЗДвП, за нарушение на чл.21, ал.1 от ЗДвП, като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО.
И в крайна сметка решението е вече в сила и НП е окончателно отменено.
Остава да отида до Ловеч, да си взема официален препис от решението и с него в КАТ Благоевград да си ми върнат талона.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 30 авг 2010 13:37

:applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!

Мнениеот Pichaga » Пон 30 авг 2010 14:37

КАТ рядко, да не кажа никога не обжалва
или нямат юристи, или на юристите не им се занимава...така е от едно 15 години

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 30 авг 2010 15:04

Няма юристи дето да се занимават с обжалвания!

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 31 авг 2010 11:11

К.Одаджийски написа:Няма юристи дето да се занимават с обжалвания!

А и няма смисъл!
Смисълът на наказателните постановления е да оказват възпитателен ефект.
Щом някой обжалва, значи той не се чувства Виновен и няма никакъв превантивен ефект.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”