Шум при пуснат съеднинител
Шум при пуснат съеднинител
Колеги имам проблем с Ибизата, когато пусна съединителя има страшен шум. Даже работи по скоро като дизел отколкото като бензин. При настискането му нещата се оправят. Ясно е че е лагер, но това лагера на съединителя или лагер в скоростната кутия е ? Ако продължавам да го карам така кога мога да го очаквам да се пръсне ?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Шум при пуснат съеднинител
Лагера на съединителя вие при натиснат педал, не при пуснат!
КАжи колата с какъв мотор е, коя година ... тука да не сме врачки мама му стара!
Кога го чуваш звука, при изключена от скорост, при движение .... и т.н. ... обясни добре, за да ти се даде правилен отговор!
КАжи колата с какъв мотор е, коя година ... тука да не сме врачки мама му стара!
Кога го чуваш звука, при изключена от скорост, при движение .... и т.н. ... обясни добре, за да ти се даде правилен отговор!
няма да е лошо колега да дадеш малко повече информация дали вие постоянно или на моменти в движение или като е спрял автомобила уточни 

Добре съжалявам , колата е Сеат Ибиза 2000 год 1,4MPI 60кс. По принцип го чувам на мястои тогава пробвам кога какво шуми. В движение също се чува виене (мисля че е пак от него) Смисъл като цяло колата е супер и няма от какво друго да е. От една година някъде е така, не се увеличава , но и не намалява. Съединителя е сменен преди 15 000 км от мен с нов комплект на закс.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Лагери на първичния вал
Или разбити легла на демпферните пружини на феродовия диск.
Или разбити легла на демпферните пружини на феродовия диск.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След като е сменял съединител и колата е преди смяната все така .... аз залагам на ЛАГЕРИ, може и на двата вала, да не говорим че в движение и бас ловя че ще излязат и лагерите на Диференциала!
И .. масълцето ... ако ен си го гледал .... вече 1000000% са заминали всички лагери!
Има тема скооро писана от мен по този въпрос ... можеш да видиш за части и тем подобни!
Има тема скооро писана от мен по този въпрос ... можеш да видиш за части и тем подобни!
според мен първичен вал на скоростната кутия колега сигурно се чува и в движение но може данего чуваш от други шумове в купето
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бях със същите симптоми, натискам педала спира да шуми- пускам педала и се чува как шуми.Като в движение и е на скорост и има едно виене, като върнеш газта на 3-та скорост се чува най-много, а на 5-та на дълго почти не се чуваше.Хубав лагер от 30лв нагоре.. по евтин не купувай!!! Аз купих един по евтин към 25лв ЛУК и след като минах 10 000км пак започна леко да вие.Ама ако нете дразни го карай, какво може да стане незнам.Аз преди да го смена бях минал 20 000км и бях свикнал с виенето и проблеми нямах.
Последна промяна от Gecatawe на Вто 31 авг 2010 1:22, променено общо 1 път.
И аз си мисля че е то аксиален лагер , макар че доста хора ми казват че при натискането на съединителя "издърпвал се някакъв вал и се обирали луфтовете и затова - шума е от разбити скорости" Ама преди да сменя съединителя го нямаше този шум . Може и да е съвпадение че след смяната се е появил. Даже напоследък се чува нещо напълно ново, освен ромоленето на лагера. Едно леко като звънтене, което изчезва при натискането на педала с 1 см ( то не е точно натискане ами просто си подпирам крака на него и звънтенето изчезва )
До колегата който казва че е карал 20000 км , и аз нямам представа каква е следващата стъпка но все си мисля че този лагер при по голям луфт се пръска , съчмите излизат и правят това в което са затворени "мармалад" .
Маслото е сменено преди месец. Колата е мн гледана не оставаите с впечатлението че като и вият лагерите е "последна грижа"
Не че съм се залетял да го правя, но видях точно че има прясна прясна тема за скорости , в която пише че доста хора имат проблем с тях, още в първото изречение. И си помислих щом не съм само аз значи трябва да знете каква ми е диагнозата.
До колегата който казва че е карал 20000 км , и аз нямам представа каква е следващата стъпка но все си мисля че този лагер при по голям луфт се пръска , съчмите излизат и правят това в което са затворени "мармалад" .
Маслото е сменено преди месец. Колата е мн гледана не оставаите с впечатлението че като и вият лагерите е "последна грижа"
Не че съм се залетял да го правя, но видях точно че има прясна прясна тема за скорости , в която пише че доста хора имат проблем с тях, още в първото изречение. И си помислих щом не съм само аз значи трябва да знете каква ми е диагнозата.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
А като си на скорост вие ли?На място като е трака и като натиснеш педала спира и шума от към мотора става по тих.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1. Не са съчми,а ролки!
2. При пуснат съединител ... аксиалния лагер ... не e натоварен (почти не върши работа). Ако той е прецакан .... е нормално като натиснеш съединителя (натовариш лагера) да започне да вие 2 пъти повече ако не и три, а не както при теб, тогава да спира шума! При пуснат съединител ... скоростната кутия се върти (първичния вал) и тогава най-вероятно нейните лагери са заминали, както вече споменахме!
ето малко да се образовате как работи съединител http://www.youtube.com/watch?v=6BaECAbapRg
Пак казвам, когато е пуснат съединителя и има силен шум, ако е от аксиалният лагер, този шум при натискане трябва да се удвои, утрои и т.н.! Лагер който не е натоварен .. за да почне да вие, значи е ... мноооооооого зле!
Ако си попаднал на лош комплект при смяната на съединителя, е нормално, както каза колегата горе, да получиш шум и от пружините на самия феродов диск, ако са се разбили!
2. При пуснат съединител ... аксиалния лагер ... не e натоварен (почти не върши работа). Ако той е прецакан .... е нормално като натиснеш съединителя (натовариш лагера) да започне да вие 2 пъти повече ако не и три, а не както при теб, тогава да спира шума! При пуснат съединител ... скоростната кутия се върти (първичния вал) и тогава най-вероятно нейните лагери са заминали, както вече споменахме!
ето малко да се образовате как работи съединител http://www.youtube.com/watch?v=6BaECAbapRg
Пак казвам, когато е пуснат съединителя и има силен шум, ако е от аксиалният лагер, този шум при натискане трябва да се удвои, утрои и т.н.! Лагер който не е натоварен .. за да почне да вие, значи е ... мноооооооого зле!
Ако си попаднал на лош комплект при смяната на съединителя, е нормално, както каза колегата горе, да получиш шум и от пружините на самия феродов диск, ако са се разбили!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GALERIA написа::?аз как мога да разбера какво е. Смисъл трябва някой да го чуе или като се разглоби ще се види какво е заминало ? Има ли смисъл да се прави или като се счупи, да си купя една нова кутия която да ревизирам преди това ?
Ами ... защо просто не ревизираш твоята СЕГА???
Така спестяваш:
1. Нерви за търсене на същата кутия
2. Пари з акупуване след като я намериш (ако я намериш изобщо)
3. Така или иначе и нея ще ревизираш .... просто стегни твоята!
колега скоростна кутия е ако има виене по време на движение и то на скорост ,преди да си купиш втора употреба виж раздела за скоростните кутии има ги при италианеца 200-300 лв но гледай букви и цифри по старата ти че да не ти върви по лошо след това ,чул съм че правят и ремонти на такива кутии но не знам колко са успешни, за да си сто процента сигурен направи и тест с вдигане на предните гуми една по една и с газ на втора и хубаво подпряна кола да не е лагер на главината -успех ,ако вече не си решил проблема тук има инфо за всичко стига да го намериш
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ти пък откъде я изрови тази тема бе? Гледай че е писана преди 2 месеца! 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”