Няколко въпроса за Поло 6N

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Bennett
Автомобил: Golf Mk2
Двигател: 1.6 EZ

Няколко въпроса за Поло 6N

Мнениеот Bennett » Съб 19 юни 2010 20:52

Здравейте, поизчетох доста теми, като някои ми бяха много полезни. Обичайните проблеми с централното заключване, откачената тръбичка за пръскалката и чистачка на задната врата, ел. стъкла, лагери и т.н. Но има някои неща които неможах да разбера (или намеря във форума). Първо, ключалката на задната врата не работи, казаха ми че била клеясала да я смажа малко и щяла да се оправи, но уви. Централното мърда тръбичката за ключалката, но пак без ефект :roll: Стъклото на задна лява врата не иска да се смъква надолу, но нагоре работи (явно има нещо откачено), въпроса ми е, как да махна кората (къде горе долу са щипките) и да оправя проблема. Колата я купихме преди седмица, преди няколко дни заваля дъжд, пускам чистачките и ............ бръмчене и стъргане. Много шумно и дразнещо. След около 10-тина минути всичко се оправи и чистачките заработиха нормално (помислих, че всичко се е оправило). Днес ги пускам пак, съответно пак същия гаден звук идващ от моторчето. Четох една тема в която се споменаваше за демонтиране и почистване на съответното моторче. Има ли такава възможност или е капсуловано? Лявото странично огледало е много хлабаво и при преминаване през дупка цялото трепери. Някаква възможност да се стегне или трябва ново? Забравих да спомена Полото е 1.4ми 96год, АЕХ двигател.

Извинявайте за глупавите въпроси, но съм си малко лаик.

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко въпроса за Поло 6N

Мнениеот Marto » Съб 19 юни 2010 21:36

Колега добре дошъл във форума, аз мога да ти дам съвет за ел стаклата е първо да провериш бутона (копчето) при мен това беше проблема. Просто размени бутоните примерно от лявата на дясната врата и виж как е .Ако няма ефекта значи е някой водач ( то на полото там му е слабо място).

Bennett
Автомобил: Golf Mk2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот Bennett » Съб 19 юни 2010 22:31

Мерси колега, аз проблема с ел стъклата го оправих, имаше един прекъснат кабел. Тези пусти чистачки, задната ключалка и задният ляв прозорец са проблемни за сега. Ако някой знае къде горе долу са "щифтовете" на кората, че да не напъвам на сляпо.

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Чет 19 авг 2010 19:16

Колеги може ли да ми кажете кои двигатели на поло'тата са моно-инджекции :?

Потребителски аватар
Daniel_Tsvetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daniel_Tsvetkov » Пон 23 авг 2010 1:20

относно огледалото...сравни го с другото да не би да има нещо липсващо, някоя пластмаса...моето беше така и си купих ново за 20лв от авто морга 8)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 23 авг 2010 8:35

Огледалото се стяга с три винта които са под декоративната пластмаса от вътрешната страна :idea: Чистачките на първо време напръскай механизма с WD40 и после намажи с грес и ако не се оправи тогава ще мислиш за разглабяне на моторчето :wink:

Потребителски аватар
D1do
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D1do » Пон 30 авг 2010 20:29

Здравейте и от мен и аз съм нов тук.Да споделя какъв проблем имах аз с чистачките,може да ти е от полза.Имам поло 2000 година от близо месец.Когато го купих имах проблем като тебе пускам чистачките и странен звук,като се движеха се запъваха и след време даже блокираха.Закарах го на майстор свали цялото устройство и ми каза че моторчето се е напалнило с вода.Когато го погледнах съответно той го беше свалил и отворил(не е капсуловано само ключове ти трябват)вътре беше леко ръждясало,малко клеясъло на места и имаше черно като изгоряло.Питах колко пара излиза каза че ново е към 70 лв и майсторлъка към 100лв.Това са си доста пари веднага използвах джокер обади се на приятел и така,го занесох на електричар който се занимава с електрически двигатели(например прахосмокачки),намотки и такива неща.Всичко ми излезна 5лв и 2 бири.Той си го почисти от мен майсторлъка и готово от 100 лв се разминах само с 5лв.Съжелявам че не съм снимал как се слага но чистачките се слагат лесно нагласянето да се въртят правилно отне повечко време.Ако се захванете първо вище какви ключове ще ви трябват те са по особени.Дано съм помогнал.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”