Покупка пасат B5 TDI
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Покупка пасат B5 TDI
прав е Велин,8500 за кола на 14 години ми се вижда че човека не познава парите-визирам тази във форума 

колеги този пасат http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ми хареса като външен вид но не го знам как ще е технически искажете и вие мнение :]
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Пич така по снимки не знам какво очакваш.Първо ,снимката почти винаги се различава от това ,което е в действителност, второ едва ли някой може да ти каже, нещо относно техническото състояние по снимки.Помоли някой колега от Русе ако има възможност, да мине да и фвърли едно око.
sasho890 написа:колеги този пасат http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ми хареса като външен вид но не го знам как ще е технически искажете и вие мнение :]
Matematiks, благодаря за подкрепата.
Така като го гледам мога да напиша, че определено този Пасат е фотогеничен. Само със снимки не става човек, снимките са да ориентират. Набележи 2-3,5,6 обяви и обикалай с човек, който разбира. Само по снимки не става работата, дори с Еконт

БЕЗ ОБИКАЛЯНЕ НЯМА ДА СТАНЕ!!!
Другия начин е колеги да кажат отгоре, отгоре какво е характерно за даден автомобил, година, общо състояние, но така или иначе трябва да го видиш. Това е автомобил втора ръка, някой забележки за теб може да не са важни за други да. Ако на теб ти хареса автомобила, тогава ще го вземеш, а не ако се хареса на някой друг. Никой не може да каже със сигурност "това ще ти хареса, това - не".
Както казах вече цената не е критерии за състоянието. Не е гаранция, че евтиното е скапано, нито че скъпото е хубаво.
От мен НА СЛУКА!!!
Ето малко инфо от мен.
Итегли файла. Информацията в него никога не е систематизирана, просто като съм видял нещо копи-пейст и това.
Matematiks написа:прав е Велин,8500 за кола на 14 години ми се вижда че човека не познава парите-визирам тази във форума
Освен тази има още две обяви . Едната е за 6,200 другата 7,500 . Защо не ги коментирате тях ? Наи лесно е да се каже - ами не си вземаи от форума , че те там са по 8,500 лв и нагоре .
Все пак никои не е хванат от гората , всеки може да сметне 2 и 2 . Човек може сам да разбере , че цената е завишена като я сравни с тези на подобни автомобили в мобилето .
И моля ви не правете от една обява генерални заключения за целият форум .
Поздрави .
Много съм благодарен на колегата velinsl тази информация е супер полезна но дано да намеря кола която да отговаря на тези условия
въпреки че много ме самнява но всичко е на късмет все пак :]

Моля, колега за нищо.
Колега просто искам да кажа, че във форума са малко(понякога не много малко) по-скъпи от мобилето, нокой може да си заслужават други -не. За пример вече споменах един, има и една обява в момента почна от 9000 и малко сега е около 7 някъде - беше по-нова, по-хубава още на сминките. НЕ се продадена на първоначалната цена какво остава тази която си споменал ти.
Понякога цените са като да си вземеш една скапана от мобилето, да стегнеш и пак да ти останат пари в сравнение с нкяой от форума.
Това едва ли го мисля само аз, просто на мен ми стиска да го напиша.
IANSTO написа:Matematiks написа:прав е Велин,8500 за кола на 14 години ми се вижда че човека не познава парите-визирам тази във форума
Освен тази има още две обяви . Едната е за 6,200 другата 7,500 . Защо не ги коментирате тях ? Наи лесно е да се каже - ами не си вземаи от форума , че те там са по 8,500 лв и нагоре .
Все пак никои не е хванат от гората , всеки може да сметне 2 и 2 . Човек може сам да разбере , че цената е завишена като я сравни с тези на подобни автомобили в мобилето .
Поздрави .
Колега просто искам да кажа, че във форума са малко(понякога не много малко) по-скъпи от мобилето, нокой може да си заслужават други -не. За пример вече споменах един, има и една обява в момента почна от 9000 и малко сега е около 7 някъде - беше по-нова, по-хубава още на сминките. НЕ се продадена на първоначалната цена какво остава тази която си споменал ти.
Понякога цените са като да си вземеш една скапана от мобилето, да стегнеш и пак да ти останат пари в сравнение с нкяой от форума.
Това едва ли го мисля само аз, просто на мен ми стиска да го напиша.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
- Прикачени файлове
-
- VW Passat98_ Guide.doc
- (142 KиБ) Свален 139 пъти
колеги току що ходих да гледам една bora p.d с 6 скорости перфектна на 7500 първоначално много е пъргава колата онзи златистия пасат до тук най ми харесва но цвета е кофти моля някой колега който има p.d да каже как е като подръжка този двигател капризен ли е междудругото ето тази е колата http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
-
- Автомобил:
- Двигател:
този двигател вече е помпа дюза,съдя по това,че е 6ск. и 116к.с.,по тежък е за обслужване от тези мотори които бяха на по горните линкове откъм финансова страна.
На мен бората ми по харесва от голф,а има всички плюсове и минуси на голфа ,а и е добра алтернатива на пасат/независимо ,че е с по малко вътрешно пространство от пасата,има огромен багажник/
Успех с търсенето,дано попаднеш на запазен автомобил.
На мен бората ми по харесва от голф,а има всички плюсове и минуси на голфа ,а и е добра алтернатива на пасат/независимо ,че е с по малко вътрешно пространство от пасата,има огромен багажник/
Успех с търсенето,дано попаднеш на запазен автомобил.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
sasho890,
Ще си позволя да дам само 1 съвет... Не прави компромиси със състоянието на колата, която купуваш. Или ако мислиш, че може да се направи компромис за нещо - пазари се до стотинка за всички забележки.
Най-евтините коли на пазара обикновено са и най-скапани. Дойчовците и жабарите не са масово будали, които да продават перфектни автомобили на жълти стотинки. Имай предвид, че инвестицията в безупречен автомобил е по-оправдана от евтин, който трябва да се стяга. Виждаш, че колите поевтиняха и се спекулира масово с кризата. Това и е така, и не е. Хубавите неща струват пари и безплатен обяд няма.
Синият пасат комби, примерно, му е прана тапицерията и са виснали корите на вратите. За мен това би било достатъчен довод да не го погледна повече...
Виждал съм коли на 3.5 години на над 390 000 реални километри и коли на 15 години, които още не са минали 100 000.
Успех! Надявам се да намериш нещо, което си заслужава...
П.П.: По-добре търси коли с всички екстри - климатроник, 4 ел. стъкла, трилъчев волан, кожа и т.н. Поне остатъчната стойност на колата ще се запази по-дълго заради екстрите, които има.
Ще си позволя да дам само 1 съвет... Не прави компромиси със състоянието на колата, която купуваш. Или ако мислиш, че може да се направи компромис за нещо - пазари се до стотинка за всички забележки.
Най-евтините коли на пазара обикновено са и най-скапани. Дойчовците и жабарите не са масово будали, които да продават перфектни автомобили на жълти стотинки. Имай предвид, че инвестицията в безупречен автомобил е по-оправдана от евтин, който трябва да се стяга. Виждаш, че колите поевтиняха и се спекулира масово с кризата. Това и е така, и не е. Хубавите неща струват пари и безплатен обяд няма.
Синият пасат комби, примерно, му е прана тапицерията и са виснали корите на вратите. За мен това би било достатъчен довод да не го погледна повече...
Виждал съм коли на 3.5 години на над 390 000 реални километри и коли на 15 години, които още не са минали 100 000.
Успех! Надявам се да намериш нещо, което си заслужава...

П.П.: По-добре търси коли с всички екстри - климатроник, 4 ел. стъкла, трилъчев волан, кожа и т.н. Поне остатъчната стойност на колата ще се запази по-дълго заради екстрите, които има.

escrime написа:По-добре търси коли с всички екстри -..., трилъчев волан...
Какво е предимството на трилъчевия волан?
Чисто визулно ми харесва другия.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колко пъти съм смятал колко излизат разходите по кола "нов внос" за да можеш да седнеш и да караш?
Велине и на тебе съм ти го смятал поне 2 пъти и сме писали из подобни теми...
И аз се точех на тия Б5ци по 10к лв преди 3 години ама обиколих и се отказах.
Евтиното не били гаранция, че е боклук... абе къде живеете вие? Та вече и в Германия турците и руснаците въртят километрите... а ако искаш от немец ти идва тука на 10к... питайте CoZmo за неговия.
Пак да сметна на бързо... регистрация - 300-350лв, аларма - 150-200лв, каско - 500-600лв, обслужване - 500-1000лв, гуми(зимни) - 500-600лв, гуми(летни) 500-600лв.... това ако искаш да караш нормална кола... ако не, сипваш наливно масло, слагаш аларма за 50лв, правиш каско за 300лв и превързваш с тел тук там и си готов... рацер на пътя.
Евтиното не били гаранция, че е боклук... абе къде живеете вие? Та вече и в Германия турците и руснаците въртят километрите... а ако искаш от немец ти идва тука на 10к... питайте CoZmo за неговия.
Пак да сметна на бързо... регистрация - 300-350лв, аларма - 150-200лв, каско - 500-600лв, обслужване - 500-1000лв, гуми(зимни) - 500-600лв, гуми(летни) 500-600лв.... това ако искаш да караш нормална кола... ако не, сипваш наливно масло, слагаш аларма за 50лв, правиш каско за 300лв и превързваш с тел тук там и си готов... рацер на пътя.
AmW написа:Колко пъти съм смятал колко излизат разходите по кола "нов внос" за да можеш да седнеш и да караш?
2- не, един.
Да бе човек, смятал си ми ги, но поста за скъпото и гаранцията на качеството не се отнася само за Пасат Б5(не го приемай лично). Във форума на някой друг свестен автомобил бих написал същото. Честно писано е въпрос на късмет - от Германия и Австрия ръждясвали, в Италия били мърлячи, в България били с разбити окачвания. Не трябва да се робува на такива простотии. Трябва да се види предлага пазара, да се гледа, да се пробва като се хареса автомобил да се взима.
Едва ли някой ще е състояние спре човек, щом е харесал автомобил и има парите.
Добре е, че ги пусна тия цифри тук. Сашо може да не ни е засякъл "споровете" из темите.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
IANSTO написа:Matematiks написа:прав е Велин,8500 за кола на 14 години ми се вижда че човека не познава парите-визирам тази във форума
Поздрави .

Не съм заклеймил форума.Исках само да кажа че някой колеги се уливат

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”