Проблем с педала на съединителя Пасат 92'

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Milenskiqt
Автомобил:
Двигател:

Проблем с педала на съединителя Пасат 92'

Мнениеот Milenskiqt » Пон 30 авг 2010 21:18

Колеги.... ПОМОЩ .....които има някъква идея нека да споделя... защото вече почнах да прибледнявам на всяко кръстовище
Колата е ABS 1.8 моно. Преди повече от месец а по смених съединителя.Майстора го смени за по-малко от ден ,но нямаше време за проба.Преди не ми е правила така.А проблема се изявява в това че когато задържа педала за 5-6 секунди,на полу съединител и се отпуска надолу и се натиска сам...звучи налудничаво но е истина навит съм да правя клип за които не вярва......Но съединителя остава зацепен. Мисля че имаше точен термин за това явление ...педала пропада.Когато го побутна с крак и се връща в нормално положение.В повечето случай се показва на задна скорост.Днес пробвах номера и на свободна ,същата диагноза!

Потребителски аватар
Milenskiqt
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с педала на съединителя Пасат 92'

Мнениеот Milenskiqt » Пон 30 авг 2010 21:21

да обясня за да не пита всеки :
хидравличен съединител
2 помпи горна и долна
няма спукани тръбопроводи
не "пие" спирачна течност
при бързо натискане и връщане при смяна на предавки не се появява този проблем.
Върнах колата в сервиза кадето ми смениха съединителя и "майстора" ми каза че една от помпите е за смяна,но няма как да се хване,коя е!
Има само един начин....каза той.... да се смени долната помпа и ако проблема продължава значи е горната, основателната причина за проблема е бутало,или стержен които отдавна не работил на това ниво.Тоест износеният съединител когато е бил на колата,буталото в помпата е работило на едно ниво ,а когато сменяме съединителя буталото си променя мястото ,но сега може да има нагар => нова помпа! death
Днес чух и друга теория!
Симптоми на счупена прожина в горната помпа,прожината била дълга към 140 -150 мм при евентуално счупване задържа педала в последното положение и трябва да го върнеш с крак...... както аз правя!

Но кое кара педала да се отпусне в долно положение сам след задържане от 5-6 секунди!А когато стане този номер с пропадането не мога да изключа от скорост ...трябва да загася двигателя,тогава изключвам без проблем.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 30 авг 2010 23:08

Майстора дето ти е казал за помпите ми се струва че е прав в случая! Диагностиката обаче коя помпа изпуска е смяна, защото тя течност не си губи, но вътре изпуска уплътнителната гумичка и край. Има вариант и да се отвори и да се сменят гумичките!

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 30 авг 2010 23:19

Тия педали само проблеми създават... mhihi Моят на съединителя скрибучеше като откачен.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 30 авг 2010 23:25

Ако имаш време и пари - смени първо долната :wink: , ако не - само горната mhihi . Ако наистина искаш доза сигурност за повече време - двете , но 100% в случая е виновна горната .
Ако някой може да ми обясни явлението описано от автора на темата , т.е.педала (в техническия смисъл на думата mhihi ) потъва , а няма загуба на течност , с проблем в долната помпа - нека го направи :wink: !

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 31 авг 2010 0:03

Milenskiqt написа:Но кое кара педала да се отпусне в долно положение сам след задържане от 5-6 секунди! .

Всичко което ти е казал майстора,за "уморените" пружини и за дървените гумички покрай които течността минава,вместо да я изтласкват.Тоя филм го играх със спирачна помпа,не се лъжи да сменяш гуменяци.Ефекта е временен защото огледалата на главен и работен цилиндър са корозирали и са криваци.
Човека при когото ходиш дотук разбира от работата си,не го пиши в "кавички" :beer

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 31 авг 2010 10:35

bobocamaro написа:...не се лъжи да сменяш гуменяци.Ефекта е временен ...

Абсолютно , аз сменях гумички преди време и изкара по-малко от месец :) , след това -> цялата горна помпа , някаква италиянка за 85лв , вече е на 10-на хиляди километра и си е ОК .

Потребителски аватар
Milenskiqt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenskiqt » Вто 31 авг 2010 17:36

Благодаря колеги за бързите отговори!
В момента работя по въпроса да купя 2 ра ръка една помпа за 20лв.Ако се оправи дори и временно положението значи е горна помпа.А когато посъбера някои лев или когато пак се появи същия проблем купувам нова.
Като отстраня проблема ще пиша отново за сега съм на стенбай до заплата!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 31 авг 2010 17:54

На много като тебе съм го казвал: Втора употреба си я имаш на колата!
Със сигурност е от помпата, дето е горе на педала. Другото, долу, е работен цилиндър. Ако съм на твоят майстор, ще ти сменя всичко - помпа, цилиндър, маркуч, та утре да не му виснеш пак на главата. Дано да прочете писането ти за него, та да те има на ум!

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 31 авг 2010 21:20

muns61 написа:...Дано да прочете писането ти за него, та да те има на ум!

mhihi
Ей , няма да казвате , сега видях че колегата ми бил градски , че и адаш :D .

Върни се в “Passat”