Звукова система на Polo 6N(клаксон)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
D1do
Автомобил:
Двигател:

Звукова система на Polo 6N(клаксон)

Мнениеот D1do » Пон 30 авг 2010 20:44

Здравейте това ще е първата ми тема тук,надявам се да не съм нарушил правилата на сайта.Имам проблем със звуковата система.Клаксона ми не работи,но алармата си работи нормално.Когато се опитах да сложа клаксон забелязах,че долу където е фабричната стойка за клаксона на полото(долу в ляво зад фара) си седи,но няма кабели до него.Питах тук и там и ми казаха че няма логика да има два отделни клаксона единия за алармата другият за предупредителния клаксон.Гледах къде ли не проверих бушоните също са наред,погледнах за откачени кабели не намерих.Търсих къде ли не във всякакви чужди сайтове така и не намерих схема на сигналната система поне да проследя с колко клаксона е или някаква насока да ми даде.На алармата седи точно зад устройството на чистачките само да поясня.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Re: Звукова система на Polo 6N(клаксон)

Мнениеот Gecatawe » Вто 31 авг 2010 1:46

Клаксона на поло 6н седи зад предната броня в ляво и ако си с широките брони зад капачето на халогена.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 31 авг 2010 9:40

Точно така колега пред предна лява гума се намира клаксона провери дали не се е скъсала жичката... имах същия проблем, при мен се оказа прекъсната жица. Дано и при теб е това, лесно се оправа връзваш малко изолир и можеш да клаксонираш колкото искаш :mrgreen:

Потребителски аватар
D1do
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D1do » Вто 31 авг 2010 16:58

Дам знам че се намира там.Когато почивам ще я закарам на канал да я видя пак,но вече няколко пъти я гледах няма и помен от кабелите.Пък ако мога да си сложа сам клаксона защо да давам пари на някой майстор който и без това няма да свърши кой знае каква работа за да го сложи.Все пак ако някой има други предложения или идеи ще съм доволен да ги науча.
А да допълня колата е нова купих я без клаксон и затова питам.Защото доло на стойката въобще нямаше.Аз знам къде седи иначе на предния модел Поло 6Н.На този е същия просто го няма и ме интересуваше дали не е този за алармата да превклучва с някакво реле като е на контакт и когато вклуча алармата да се превключва за алармата само.

Потребителски аватар
Beatle88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beatle88 » Вто 31 авг 2010 18:21

При мен пищялката на алармата няма нищо общо с клаксона. Клаксонът е, както казват колегите, долу в ляво пред гумата, на една метална стойка седи, а пищялката за алармата ми е завряна отстрани на въздушния филтър за купето/климатика.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”