Питане за гарнитура/уплътнение на моното за пасат Б4?
-
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMY 2009
Питане за гарнитура/уплътнение на моното за пасат Б4?
Привет колеги, интересува ме ако някой е запознат, уплътнението на моното оградено в червеното кръгче, намиращо се мужду дросела и горната част на моното от какъв материал е направено /имам съмнение дали не е направено от клингерит, но не съм запознат точно дали може от такъв материал да се направи за там гарнитурка/, като го свалях приличаше на твръд картон, но все пак се е опекло от времето. Колата е Пасат Б4, 1.8, ABS мотор. Интересувам се, защото като чистих дросела се оказа че моето уплътнение е поскъсано леко и търсих ново в магазините, но ми казаха цена от 35 лв, което ми се струва нереално за такава гарнитурка и ако мога да си я направя сам и се интересувам от материала на гарнитурката.

Re: Питане за гарнитура/уплътнение на моното за пасат Б4?
Точно това което си оградил под номер 11 в оригинал е една плочка с дебелина около 5мм от материал наподобяващ текстолит.Върху него е въпросната гарнитурка.Може да се побългари, изрязва се нова от по-тънък лист клингелит.ivanveltchev написа:Привет колеги, интересува ме ако някой е запознат, уплътнението на моното оградено в червеното кръгче, намиращо се мужду дросела и горната част на моното от какъв материал е направено /имам съмнение дали не е направено от клингерит, но не съм запознат точно дали може от такъв материал да се направи за там гарнитурка/, като го свалях приличаше на твръд картон, но все пак се е опекло от времето. Колата е Пасат Б4, 1.8, ABS мотор. Интересувам се, защото като чистих дросела се оказа че моето уплътнение е поскъсано леко и търсих ново в магазините, но ми казаха цена от 35 лв, което ми се струва нереално за такава гарнитурка и ако мога да си я направя сам и се интересувам от материала на гарнитурката.
При мен тази гарнитурка също беше от картон или по-точно от капака на вафли "Морени" или "Споко" нямам спомени вече.