Проблем със спирачките
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем със спирачките
Проблемът ми е следния: при градско каране, когато се използват често - няма проблем. При извънградско, когато дълго време съм карал без да натискам педала на спирачките - когато се наложи.... педала е мек и няма никакви спирачки... налага се да напомпя 3-4 пъти докато се появят. Автомобила е Golf II Syncro '89. Насочете ме към вероятния проблем и подходящ сервиз в София.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
по старото поколение АБС като моя на пасатора няма серво а има помпа и ресивър където се нагнетява течността до налягане 150-190 бара.
презумпцията е че по тоя начин течноста е вече "твърда" тоест няма свиване и реагира мигновено.
защото знаете че кола без серво има твърд педал на спирачките ама не спира добре.
тука педала е пак твърд (отнесено към по новите АБСи където има и серво освен тая система) но колата спира добре.
ако има серво колегата-значи няма АБС и тогава губи налягане без да губи течност=пропускащи гумички на помпата.
ако няма серво=проверка на налягането от помпата=сериозен проблем
не може да се каже електрически ли е или механичен.
четец на кодовете на АБСа ще си каже.
презумпцията е че по тоя начин течноста е вече "твърда" тоест няма свиване и реагира мигновено.
защото знаете че кола без серво има твърд педал на спирачките ама не спира добре.
тука педала е пак твърд (отнесено към по новите АБСи където има и серво освен тая система) но колата спира добре.
ако има серво колегата-значи няма АБС и тогава губи налягане без да губи течност=пропускащи гумички на помпата.
ако няма серво=проверка на налягането от помпата=сериозен проблем
не може да се каже електрически ли е или механичен.
четец на кодовете на АБСа ще си каже.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”