Много странен проблем на Пассат
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Много странен проблем на Пассат
Масло менте.Може да не е лоша марката,а конкретно това,което си взел или са ти сипали.Случвало ми се е подобно нещо на друга кола с малко Тотал...същия случай.А вместо да експериментираш с маслата,можеш да си караш с препоръчваноото за нашите каручки - Мотул 15W50 4100 Power полусинтетика.Аз карам с такова от 3 години и един път не го бях сменял 21 000км понеже пропуснах смяната...нито имаше липси от количеството,нито му се промени качеството (зумера не е пищял,а колата се кара доста яко в обороти понякога).Цената е малко над 7-8лв за литър ама...поне знаеш с какво караш.

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Вчера разглобявахме едно поло със същият проблем. Над 100км/ч почва да загрява, под 100 е идеално. Причина-термостат. Беше на полуотворено положение, при по-голямо натоварване на мотора дебита на водата не стига да охлади.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен смяната на термостата е голяма процедура. Болтовете са му скрити зад серво помпата и не мога да го свала. Колата се оправи няма нужда да го сменям. Даже температурата не прехвърля 85 при скорост 170км.
- dimobg77
- Автомобил: PASAT
- Двигател: BLS
колега аз карам с арал 15W40 вече 200000 км мотора е чук.пробвай го.за мене проблема е или в радиатора или в помпата.пиши какво е станало 

- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Аз съм с В4 1,8 моно 90 к.с. Карал съм до сега с Mobill S или Mobill S 2000 10W-40 и не съм имал проблеми. Като го сипа 4 л точно ми изкарва 10000 км до другата смяна без да се налага да доливам.
Преди няколко месеца мой приятел тираджия ми донесе от Париж Total ACTIVA 7000 10W-40. И след като ходих на море до Гърция от Сандански и обратно през Кулата, като в гръцко никаде не съм падал под 130 км/ч, а имаше и 150 по едно време, забелязах, че маслото е спаднало на пръчката с 1/3. Това нормално ли е при положение, че не е пипал почти маслото до сега, след сипването на найстина доказано качествено масло за 280 км да ми смъкне покрай 0,5 л. на пръчката???
Дали скороста е причината или си е до качеството на маслото? Май нашия турски Mobill, къде го има по наще търговски вериги по му допада на този двигател?
Преди няколко месеца мой приятел тираджия ми донесе от Париж Total ACTIVA 7000 10W-40. И след като ходих на море до Гърция от Сандански и обратно през Кулата, като в гръцко никаде не съм падал под 130 км/ч, а имаше и 150 по едно време, забелязах, че маслото е спаднало на пръчката с 1/3. Това нормално ли е при положение, че не е пипал почти маслото до сега, след сипването на найстина доказано качествено масло за 280 км да ми смъкне покрай 0,5 л. на пръчката???
Дали скороста е причината или си е до качеството на маслото? Май нашия турски Mobill, къде го има по наще търговски вериги по му допада на този двигател?