Смола
- wicked_Jester
- Автомобил:
- Двигател:
Смола
Здравеите .. имам следният проблем ... Не знам каде предишният собственик на колата я е карал но по нея има смола .. някаква идея как да се изчисти това нещо от колата ?
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Re: Смола
Със шлайф паста се чисти.
- wicked_Jester
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси ко
лега...
лега...- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Борова смола - с бензин, коресилин и други разредители. Не скапват боята, стига да не е алкиден емаиллак. Това са старите бои.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
С кореселина си е опасно да се търка боя....не че не става,но не е за всеки 
-
kachakov
- Автомобил:
- Двигател:
чувал съм от колега собственик на автомивка ,че имало някакъв препарат най добре попитай в някоя автомивка
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
stypkata написа:С кореселина си е опасно да се търка боя....не че не става,но не е за всеки
Обоснови се.
А за препарата от автомивката - друго си е, като ти кажат, че е СПЕЦИАЛНО за твоя проблем!
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
След търкането с коресилин по лака остават матови петна ,които после трябва да се шлайфат с паста за гланц.
Аз махам смолата така- в едната ръка голямо парче памук ,обилно напоено с чист медицински спирт ,в другата ръка парче лигнин ,тоалетна хартия ,или суха микрофибърна кърпа.Търкаш със спирта с едната ръка и веднага с другата забърсваш ,докато е още мокър спирта ,важното е да се забърше преди да изсъхне спирта ,иначе остава петно.
Аз махам смолата така- в едната ръка голямо парче памук ,обилно напоено с чист медицински спирт ,в другата ръка парче лигнин ,тоалетна хартия ,или суха микрофибърна кърпа.Търкаш със спирта с едната ръка и веднага с другата забърсваш ,докато е още мокър спирта ,важното е да се забърше преди да изсъхне спирта ,иначе остава петно.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
А сигурен ли си, че е смола?!
По принцип каросерията е намазана от производителя с нещо подобно за предпазване от корозия!
По принцип каросерията е намазана от производителя с нещо подобно за предпазване от корозия!
- wicked_Jester
- Автомобил:
- Двигател:
Знаете как запечатват парчетата асвалт с смола или нешто подобно ... е тва е ... на капки е не е мазано ....
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
wicked_Jester написа:Знаете как запечатват парчетата асвалт с смола или нешто подобно ... е тва е ... на капки е не е мазано ....
Точно същото съм го чистил няколко пъти от колата, става с нафта, става и с бензин, газ за горене също я чисти, но нямах под ръка да пробвам.
Не съм забелязал да има някакво "вредно въздействие" в/у лака, после местата където чистих си останаха със същия гланц, но това е при металика.
Пробвал съм в/у сив акрил и наистина там бензина оставя петна.
-
deano
- Автомобил:
- Двигател:
колега не спорет мен пьрво пробваи сьс специален препарат за това,и после можеш да продьлжиш с експериментите ако не стане разбира се препаратьт е на ма-fra и е специално за твоиа проблем,пробвал сум го на S-kласа и много и треперих но препарата ми помогна успех и на теб!
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Ама за коя смола става въпрос ,за тази от асфалта или борова смола ,ако колата стои под някой бор в жегата.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:dokros написа:Ама за коя смола става въпрос ,за тази от асфалта или борова смола ,ако колата стои под някой бор в жегата.
Не само бора пуща смола... всяко дърво отделя смола
Как се чисти буковата смола? Ами от топола?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”