Смяна маншонче на заден спирачен цилиндър Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Смяна маншонче на заден спирачен цилиндър Голф 3

Мнениеот tisho_psg » Чет 02 сеп 2010 7:05

Колеги,търсих информация по въпроса но не намерих,та пускам нова тема.
Забелязах,че ми е скъсано маншончето на спирачния цилиндър на задно (ляво ако има значение) колело. Колата е ГоУф 3 2Е ГТИ набор-93 с 4 дискови спирачки. Та въпроса ми е как се сменя? До сега не съм сменял такова нещо и видях,че самия маншон е подпъхнат под буталцето (то го е захапало) и се чудя вади ли се това буталце за да се извади стария и да се сложи новия маншон,ако се вади изтича ли спирачна течност,после ще ми трябва ли да доливам спирачна течност,обезвъздушава ли се? Нещо друго прави ли се при тази смяна,някой ако знае от къде да си взема читава марка маншонче,сам ще го сменя ли или да ходя на сервиз...въобще всякаква информация ще ми е полезна.
Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна маншонче на заден спирачен цилиндър Голф 3

Мнениеот vaskoto1 » Чет 02 сеп 2010 9:30

целия апарат се разглобява.
отвътре се профилактира и всичко се оправя (това в случай че някой спец не е хапал с гарги и не е светил маслото на цилиндърчето или друга умнотия не е правена).
ако ти е сефте-може и да не се оправиш сам.
не е ракетна наука, няма да стреля, ама като се разпадне и не знаеш кое от къде е-ялово. :applause:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 12 сеп 2010 19:09

Колеги,ще питам за нов съвет. Прочетох темата за почистване на задни дискови спирачни апарати за Голф 2 ( viewtopic.php?f=11&t=1395 )
Явно при мен проблема е същия-трябва да се прави профилактика на целия спирачен апарат,вече видях,че затяга и държи апарата при движение.
Вече ме посъветваха,че е по-добре да си купя читав апарат втора употреба и да сменя моя от колкото да развалям и профилактирам моя.Щяло да излезе по-евтино и по-лесно.Било мнооого вероятно на мен да се е прее.ал (изкривил,усукал цилиндъра или буталото) и за това е по-удачно да търся друг апарат.
Вие какво ще ме посъветвате-вярно ли е това,или по-добре да взема ремонтен комплект и да ремонтирам моя? Според мен (не съм сигурен на 100%) моя не е отварян никога и нищо не му е правено.
Кое е по-добре?

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 12 сеп 2010 19:10

Забравих да вметна-апарата мисля,че беше Лукас

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 14 сеп 2010 6:30

Баси,тия от Порше ми искат 46лв и стинки за ремонтния комплект :banghead: :banghead:
Май ще купя апарат втора злоупотреба и ще го слагам без да го отварям пък някога ще се уча на моя като го разкостя........

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”