Смяна на двигател на голф 3
-
velchev90
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на двигател на голф 3
Колеги имам Голф 3 1.4 пълна ижекция с чогунена глава. Купих го от автокъща преди 3 месеца голяма лъщарка двикатела сълзица масло не е капвал за тези три месеца обаче на връщане от морето двигателя блокира
и искам да разбера какъв двигател може да пасне и какви промени трябва да направя... Благодаря предварително
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: Смяна на двигател на голф 3
velchev90 написа:Колеги имам Голф 3 1.4 пълна ижекция с чогунена глава. Купих го от автокъща преди 3 месеца голяма лъщарка двикатела сълзица масло не е капвал за тези три месеца обаче на връщане от морето двигателя блокира![]()
и искам да разбера какъв двигател може да пасне и какви промени трябва да направя... Благодаря предварително
Моите съболезнования. Затова митите двигатели не са за предпочитане да се купуват. Както и да е. В коша на колата ти освен 1.4 може да се събере 1.6, 1.8, 2.0 и ВР6 мотор. Ако не си паралия и не смяташ да си караш колата 100 години отвори този и го оправи, другият вариант е на части. Има и вариант с 1.8 или 2.0 ама там се иска смяна на доста неща под коша освен двигател+скорости и периферия, включително и инсталацията. Абе не ти трябва такъв филм, или си направи този мотор, или я дай на части, това е моят съвет. Другото са филми и приключения с неясен край.

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Най-евтино и лесно - да намери наклонен напред 1,6 и да го мята в коша...
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Многокофти наистина. и според мен е най-добре да я разкараш и да си вземеш друга. Присаждането на мотор си е трудоемка, много скъпа и тежка операция. Ако не намериш същия мотор като твоя почват големи смени. А да тръгнеш от моргите да сглобяваш кола......
Ако искаш първо виж твоя мотор дали може да се оправи, после потърси пак такъв, ако не... белканто.това е
Ако искаш първо виж твоя мотор дали може да се оправи, после потърси пак такъв, ако не... белканто.това е
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Най-евтино и лесно - да намери наклонен напред 1,6 и да го мята в коша...
Наистина, добър мотор, ама и кутия ще му трябва.
На Голф -3 ABD съм слагал 1,3 от двойка. Може и да си приличат, но на двойката е здрав като камък. Същото не важи за ABD i ABU,.
- stefan4o
TiL написа:Затова митите двигатели не са за предпочитане да се купуват...
Колега досега не съм виждал кола с немит двигател в автокъща...
Наскоро говорих с едно момче което ми разправяше че на 1.4 присадили 1.6 двигател и му излязло 700-800лв ама... колко ще е читава присадката и донора... И аз съм на мнение ремонт на твоя си двигател или продан на части...
Аз го играх този филм, честно казано не си заслужаваше, ама вече няма връщане назад, човек се учи докато е жив. От 1.3 минах на 1.6АБУ, който конструктивно е почти 1:1 с някои минимални разлики.
Наистина, добър мотор, ама и кутия ще му трябва.
На Голф -3 ABD съм слагал 1,3 от двойка. Може и да си приличат, но на двойката е здрав като камък. Същото не важи за ABD i ABU,.
Защо ще му трябва кутия? 085 се монтира на 1.3, 1.4 и 1.6 моторите на Голф поколения Мк2 и Мк3. Би ли уточнил защо 1.3 е здрав като камък, а пък 1.4 и 1.6 не са? Щото аз си мисля, че такива заключения за даден вид двигател са меко казано неуместни, особено като става дума за мотори с неясна поддръжка и история, каквито караме почти всички.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
За кутията се извинявам, обърках наклона на мотора!
Правил съм ремонти на 1.3, 1.4 и 1.6 доста. На старите никога не съм сменял бутала поради износване на самото бутало - само сегменти. Също съм шлайфал блокове заради износване, без буталата да са мръднали. Имам познат, който караше Г - 2 такси. 2 пъти му сменях сегменти. Първите изкараха 70 000 и ги сменихме, Голфа претърпя близка среща с Опел и замина на вторични. Мотора го сложих на Г - 3, който бе с АБД и се движи още. 1.4 И 1.6 износват бутала и стават шумни кат дизели. Страдат от повдигачи - не всички за ФВ са правени еднакво, на евтините модели са...
Та затова казах, че има разлика между моторите като качество.
Все пак, не е зле да се разглоби блокиралия и да се види какви са пораженията.
Правил съм ремонти на 1.3, 1.4 и 1.6 доста. На старите никога не съм сменял бутала поради износване на самото бутало - само сегменти. Също съм шлайфал блокове заради износване, без буталата да са мръднали. Имам познат, който караше Г - 2 такси. 2 пъти му сменях сегменти. Първите изкараха 70 000 и ги сменихме, Голфа претърпя близка среща с Опел и замина на вторични. Мотора го сложих на Г - 3, който бе с АБД и се движи още. 1.4 И 1.6 износват бутала и стават шумни кат дизели. Страдат от повдигачи - не всички за ФВ са правени еднакво, на евтините модели са...
Та затова казах, че има разлика между моторите като качество.
Все пак, не е зле да се разглоби блокиралия и да се види какви са пораженията.
- stefan4o
Имаш доста опит явно, доколкото знам с това си изкарваш хляба и не оспорвам това, което си видял. Но аз все си мисля, че един двигател е толкова здрав, колкото има акъл в главата и пари в портфейла стопанинът му. 

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Най-евтиния вариант е да сложиш пак такъв мотор 1.4 AEX. Или ако искаш 15 коня отгоре може да сложиш 1.6 АЕЕ. Тези мотори пасват без никакви преправяния иначе се вкарваш в безсмислени филми. Всяко второ Поло 6N е с някой от тези два мотора, така, че се намират за около 350-400лв. Има ги и по моргите и във форума изпадат често. Ако слагаш АЕЕ ще ти трябва и компа и всмукателните колектори. Аз те съветвам да си сложиш същия мотор като твоя 
-
velchev90
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря за саветите вече я оправих.
Стария двигател беше AEX а този който намерих и сложих е 1.6 AEE пасна както Каспър каза Взех го на цена:500 лв. 1.4 просто не можах да намеря и цялата работа ми стъпи на 1000 лв. сега е добре върви перфектно,но тази кола реално погледнато остава вечно моя...
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Какво освен мотора включва цената от 500лв.: всмукателни колектори, комп или само гол двигател? Ревизира ли го преди да го сложиш мотора и скоростите същите ли останаха?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”