Кой VAG автомобил е най-подходящ за каранае на олио?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой VAG автомобил е най-подходящ за каранае на олио?

Мнениеот SBobi » Вто 31 авг 2010 16:04

rosen79 написа:Aбе стига с тая екология.То само колите да замърсяват да.Малко ли заводи ни тровят,малко ли бомби се хвърлиха,че ще си скапвате колите заради едните изгорели газове.

Ами ето защо екологията е на такова ниво, защото явно доста хора мислят като теб. Колега "капка по капка вир става". Същото е и с екологията. Ако всеки направи усилие ще има мащабен разултат. Естествено, че ако един единствен се стреми към това няма смисъл но в мащаб нещата изглеждап по различен начин. Айде успехи ;)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 31 авг 2010 16:49

Айде честито! Гледам днес олиото по-скъпо от дизела. "Еколозите" дали ще продължат да го купуват или ще загърбят каузата? :screwy

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 31 авг 2010 16:53

milmar написа:
rosen79 написа:За 20ст.разлика междуцената на нафтата и олиото ...

А аз , което чувам за бъдещата цена на олиото :shock , май във фритюрниците ще слагаме вече отработена нафта , а не обратното :D .

Отработената нафта май е пушек! :lol:
Не е необходимо да се кандърдисваме един - друг кое става и кое - не. Който иска, кара с олио, който не ще, не кара и не пише в тази тема. Щом не искате да карате с алтернативни горива, подминете я. Който е карал, да сподели. Това е идеята.
:beer

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 31 авг 2010 16:55

Aз не мога да разбера нещо.Говорите ми за екология,а карате кола.Като искате чист въздух вземете си колело,така хем ще ви е по-евтино,хем ще допринасяте за екологията. :screwy

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 31 авг 2010 17:45

Ами аз пък да ти споделя,че като си напазаруваш малко олио от фритюрниците на заведенията в квартала по 30ст.Прекараш го през чифт стари дънки,да добиеш около 8% чистота на маслото.после го прекараш през един филтър 5 микрона (струва около 2-3лв) и кво се получава= 40ст./1Л :idea: И 50ст./1л да е,мислиш ли че го правим за екология все още???Имам познат в 124-ка 300Д налива 40% олио,40% нафта и 20% бензин!Както искаш така го приемай,даже тва че налива 20% безнин....който пък е по евтин от нафтата... mhihi
А по 5 gear,незнам дали не сте гледали пак 124-ка на 4исто олио... без никакви примеси (нафта,бензин...)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 31 авг 2010 17:50

Олио от ресторантите и после да седя у мазето два дена да филтрирам?Как ли пък не.И после тука в раздела нарастват темите:Протече ми помпата.Колата нещо не върви.Помпата се скапа помагайте.И други такива.Не съм толкова богат,че да пестя от гориво.Колата ми харчи достатъчно малко,че да правя всичките тези интервенции.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 31 авг 2010 17:52

rosen79 написа:За 20ст.разлика между цената на нафтата и олиото няма да си причинявам това на колата.Нали Темпото се опитаха да пуснат на пазара био-дизел и много бързо го спряха,защото доста коли се скапаха,и никой не зареждаше.

И в евро дизела има биодизел, но малък процент.А иначе предкамерния дизел и ако е без турбо е най-добре за олио.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 31 авг 2010 20:53

rosen79 написа:Олио от ресторантите и после да седя у мазето два дена да филтрирам?Как ли пък не.И после тука в раздела нарастват темите:Протече ми помпата.Колата нещо не върви.Помпата се скапа помагайте.И други такива.Не съм толкова богат,че да пестя от гориво.Колата ми харчи достатъчно малко,че да правя всичките тези интервенции.

Не мислех да пиша в тая тема не защото карам на олио ама тези думи дето ги казваш са ми интересни.Един колега ми вика няма начин да сложа олио да си троша колата,а аз му казвам че тя си се троши и с нафта а той по добре с нафта отколкото с олио.Да ама аз ако наливам нафта от 2,30 да не говорим за разните Power-и-предпочитам от олио да ми се скапе колата отколкото да си плащам скъпия им боклук който продават.Защо всеки който излезе извън БГ и зареди от там без значение гърция,сърбия румъния или друга държава-и после вика я как много върви колата как не пуши не трака и т н,заради що така заради хубавата ни скъпа нафта ли.А защо тая зима когато живака падна под -20 градуса се изкамариха сума ти теми за замръзнала нафта която става на ла.на а защо.Ай няма да сте живи всички тия дето сега се правят на тежкари да свърши петрола да ви видим тогава.Ай със здраве всеки да прай квот намери за добре-един ми се обади днеска за тънка нафта на 1,80 утре ще ходя да я земам да се пооцапам малко че то от тва купешкото олио не мой се оцапа човек :Mr Green Fun

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 31 авг 2010 20:57

До някъде си прав.Че нафтата ни е скапана така е,но не на всякаде.А за времето когато петрола ще свърши да му мислят тея дето ще карат коли тогава.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 01 сеп 2010 12:05

Както беше писал преди време Комбито ТДИ който кара 1Z :
Този мотор, ще спаси света!

Ако не се лъжа и до последно кара на олио. Но той си беше изпипал системата , с погряване и т.н.

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Чет 02 сеп 2010 14:05

Охоооо, още една тема в която хора, които никога не са карали на олио изказват "компетентните" си мнения. Предлагам администраторите да направят скрипт, който всяка сутрин да пуска нова тема с ключова дума "олио" в заглавието и там "специалистите" ежедневно да пишат "как можете да правите така", "до там ли стигнахте", "ма то олиото е поскъпнало", "ама ще ви протекат помпите", "ама как ви се занимава с мазни неща", "ама струва ли си за некой лев", ...

Помня, преди 20 години беше същото с газта. Нявсякъде имаше "строшени двигатели от газта", пък аванса тропал, пък не знам си кво, пък хората не спряха да карат на газ нищо, че е "вредно"...

Иначе по темата:
Нямам представа кой е най-подходящ, но предполагам тези с по-ниско налягане на впръскване и по-големи отвори на разпръсквачите, ще им е по-добре поради това, че олиото е едно идея по-гъсто преди да загрее.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 02 сеп 2010 17:29

говорих с едно момче което кара 1.9SDI вече две години само на отработено олио от ресторанти,само зимата сипва нафта 50% и няма оплаквания колата работи перфектно може да се познае че кара на олио само по миризмата

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Чет 02 сеп 2010 19:58

А и не забравяйте, че когато г-н Рудолф Дизел е изобретил дизеловия двигател, нафта е нямало - подкарал го е с рапицово олио! Преди 10-тина години Ауто-Билд направи експеримент - няколко месеца караха служебния си Голф 2-ТД С ОЛИО ОТ МАГАЗИНА; резултатите бяха забележителни -и по отношение на разход, ускорение и максимална скорост! Но препоръчаха промяна на захранващата система - по-широки и устойчиви на мазнини маркучи, а също така и подгряващо устройство, подобно на газовия изпарител. Мисля, че във Варна някой бе започнал да произвежда и за българския пазар такава система...Варненлии могат да се поразшетат и да намерят инфо направо от извора !

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Чет 02 сеп 2010 20:00

Ljubon написа:Айде честито! Гледам днес олиото по-скъпо от дизела. "Еколозите" дали ще продължат да го купуват или ще загърбят каузата? :screwy

Не колега, ще ползвам олиото, което преди време си купих на 1.33 (120 литра) и докато свърши като ходя да пазарувам ще се оглеждам за подобна промоция.
Други въпроси ?

Потребителски аватар
trepa4a74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trepa4a74 » Пет 03 сеп 2010 18:11

rosen79 написа:Aбе стига с тая екология.То само колите да замърсяват да.Малко ли заводи ни тровят,малко ли бомби се хвърлиха,че ще си скапвате колите заради едните изгорели газове.

:applause: :applause: :applause: heavy metal zork

Върни се в “Дизелови агрегати”