Амортисьор Bilstein

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 16 юни 2006 10:37

Колеги, никой ли не може да ми отговори за отстъпката?!Сега се свързах с ХЕЕД и ми казаха че имат за Пасата предни газови амортисьори Bilstein - 127 лв бройката.Ако е вярно това за отстъпката, за 20-те % - не е никак малко, това са си 50 лв за двата амортисьора.
И още нещо - има ли амортисьори марка SACHS, със сигурност не изписвам името им правилно, но може би се досещате?Някави впечатления за тях?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 16 юни 2006 11:36

Точно така се пишат SACHS.
За отстъпката в Хеед само Ицо може да ти каже.
Пиши му едно лично (scirocco gt) и се разберете.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 16 юни 2006 13:06

doktora написа:И още нещо - има ли амортисьори марка SACHS, със сигурност не изписвам името им правилно, но може би се досещате?Някави впечатления за тях?

Има и са хубави. Една фирма са с BOGUE (незнам правилно ли съм го написал (Буге се чете))

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 16 юни 2006 15:11

imedarov написа:... Една фирма са с BOGUE (незнам правилно ли съм го написал (Буге се чете))

BOGE

djyemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djyemo » Пет 16 юни 2006 17:23

Аз да попитам амортисьори BOGE добри ли са? А също и какви пари са?

10x предварително!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 16 юни 2006 17:39

doktora написа:

И още нещо - има ли амортисьори марка SACHS, със сигурност не изписвам името им правилно, но може би се досещате?Някави впечатления за тях?

Има и са хубави. Една фирма са с BOGUE (незнам правилно ли съм го написал (Буге се чете))

Това си е чист оффтопик но представителите им за БГ ( както твърдят де...) са D&N .... за които има написано доста в "сервизи за VW " :)

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 16 юни 2006 23:13

aspetkov написа:Колеги четох в руския сайт, че в Беларус правят Bilstein, но не знам легално или нелегално.

Така е само че билщейна който е в България е изцяло румънски- днес го разбрах от познат с голям магазин за авточасти

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Съб 17 юни 2006 18:00

Само да се похваля малко ( щото друг няма да ме разбере ).
Днеска си смених сам предните амортисьори и спирачни накладки.
Като дроб съм вече ( цял ден се боря ) ама сега ша отпуша една биричка с кеф :) :beer Ехх...
Проблема беше в скобите за пружината , много се плъзгаха ама вече свърши. :iak-ta-iak
В сравнение с амортисьорите предните накладки са детска играчка , стават за 1 час на двете колела.

Потребителски аватар
didogn71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didogn71 » Съб 17 юни 2006 18:19

djyemo написа:Аз да попитам амортисьори BOGE добри ли са? А също и какви пари са?

10x предварително!

Най добрите са .Моят пасат беше с такива първично вградени.Около 115лв бройката на макверсона.Те купиха преди години закс.Сега закс са някакво неизвестно производство като билщеин.Европейско производво са 100% Делфи и Боге .Ако имаш интерес ще ти дам цена до стотинка .И двата вида ги имам в магазина в наличност поне по 2 комплекта :roll:

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Съб 17 юни 2006 18:32

:офф какви пари вървят спортните пружини за пассат B3 и дали ще има проблем ако ги сложа без да сменям амортисьорите ? амортисьорите ми са BOGE :?

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 19 юни 2006 11:33

Колеги, днес ми доставиха двата предни газови амортесьора Bilstein. Към тях поръчах и някакъв комплект маншони.Значи всичко се събира: амортесьори, две подобия на чашки и тези маншони. За какво са тези маншони - гледам че са къси ( 8 см. ) и чашки?
Явно това което исках да поръчам, а не съм, са прахоуловителите (дългите маншони). Скъпи ли са тези прахоуловители, или тези маншони които са ми пратили от ХЕЕД са точно такива?Всъщност няма как да са прахоуловители тези маншони, защото не се разгъват и нямат външен вид на прахоуловители.Дано старите прахоуловители да са здрави.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 19 юни 2006 12:03

momcho написа:Днеска си смених сам предните амортисьори и спирачни накладки.

Браво momcho! :applause: :applause: :applause: :beer
Те така се става майстор, де!

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Пон 19 юни 2006 12:23

radotom мерси :)
doktora : доколкото знам тези маншони дето са ти ги пратили са шок тампони ( прилича с извинение на малък х..., не съм сигурен за точното наименование ) - те убират евентуалния удар амортисьора при голямо свиване. Чашките се нанизват на шок тампоните в долната и широка част ( предпазват от кал ) и така получения тандем се нанизва на "стеблото" на амортисьора. Като легне амортисьора чашката закрива металната му част. Нямах други джаджи по амортисьора в оригиналното изпълнение, ти може би имаш ?

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 19 юни 2006 13:15

Ясно колега, значи имам шок тампони.
На снимката на кашончетата в които са амортесьорите, виждам дълги маншони, които се разгъват и сгъват ( за тях си мисля че им викате прахоуловители ) . Въпроса ми е: тези маншони не вървят ли комплект с амортесьора и въобще има ли такива на предните амортесьори? Затрупах ви от въпроси, но така е като за първи път се занимавам с амортесьори. Хубаво беше даже да знам, какво е препоръчително да се смени при смяна на амортесьор, за да знам какво да поръчам. Ето че тези шок тампони не влизат в комплекта на амортесьора,а си нямам на представа сегашните в какво положение са.

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Пон 19 юни 2006 13:22

За B3 мисля че няма такива прахоуловители на предните амортисьори, знам за какво говориш, на снимката тези дето се разгъват ми приличат на прахоуловителите на задните амортисьори. За предните амортисьори тази роля се играе от чашките. Мисля че няма друго по предния амортисьор което да не са ти го доставили.
Все пак си с B4 - не знам окачването как е там. Наведи се и разгледай ще ти стане ясно. Чашките се виждал лесно - даже понякога са паднали ( откъснали се ) от шок тампона, който е нанизан на амортисьора над чашките.

Върни се в “Passat”