Чип тунинг от Brezel
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
ИСКРЕННИ БЛАГОДАРНОСТИ НА BREZEL. Вчера получих чиповете по пощата от него/както обеща/днес естествено ги смених-ИМА РАЗЛИКА-ПОЛОЖИТЕЛНА. УСКОРЯВА ПО ДОБРЕ-особенно на 2-ра и 3-та.На 4-та също се усеща.ТАКА че всичко е ОК=6+ .Единствено е че стана малко по шумен мотора/малко като на камион-по твърдо се чува изгарянето/ Мотора ми е 1.9 TDI-AHU 90 коня. Taka че пича е много точен и коректен.А и цената му е разумна за Българския джоб и возилата които караме.
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Сега се убеждавам че всеки иска чип-а много малко хора имат сърце да рискуват да го монтират.Аз сам+помоща на колега от форума си го инсталирах,не е никак трудно.А и ефекта както казват колегите по горе е от трамвай-на валк.Днес пробвах отсечка на Аспарухов мост-преди излизах на високото със 140,днес излязох със 165. Е И ТВА АКО НЕ Е ДОБРЕ-НЕЗНАМ.-------------МЕРСИ ОТНОВО НА BREZEL.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hosetovw написа:Brezel стахотни неща чета тук и най-накрая се наканих и аз
да попитам дали ти се намира нещо за Golf_3 ABS 1,8 моно 90 кс
и за какви кинти (80лв. или ...)![]()
![]()
и трябва ли ти още снимка на сегашния чип ???
тъкмо разбрах че SMELL си е получил чипа така че и начина на
плащане вече ясен и аз съм от Варна
имаш Л.С.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Драги колеги, бих искл да ви помоля въпросите си относно наличност и цена на чипове да ми задавате на ЛС. Нямам нищо против и в темата да отговарям но като цало се мести акцента на темата и в даден момент темата не отговаря на изискванията на ТУНИНГ раздела а си е за ПРОДАВА. Искрено ще се радвам в темата да споделяме мнения за чиповете или за фирми и хора свързани с чиптунинга както и за технически въпроси плюсове минуси и т.н. Например за мнозина ще е полезано мнението на хора които вече са чипосали колите си. Заслужава ли си какви са разликите и т.н. Надявам се да ме разбирате правилно.
Поздрави Brezel
Поздрави Brezel
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Andrian_VT написа:Имам един въпрос към тези които вече имат коли с чип. Вълнува ме наличието на поставен такъв чип ще покачи ли разхода на гориво? и ако колата се кара на газ ще има ли разлика в мощноста, или този чип дава значение само за коли които са на бензин и дизел?
Здравей. Принципно разхода на гориво пада при определени условия. Евентуално покачване може да се очаква ако много натискш колата. Факт е обаче че след като даден човек си сложи чип ....кара по лудо. Правят се тестове. Ако на светофара до теб е същата кола задължително се прави състезание за да се провери с колко ще дръпнеш кола като твоята но със сериен софтуер и т.н. Всичко това води до покачване на разхода но като цяло не се дължи на чипа а на водача. Евентуалните промени в разхода дължащи се на чипа като цяло са нищожни трудно се усещат. Значи на хората които ги е страх колата им да не стане ЛАМЯ мога да кажа да не се притесняват. Принципно разхода пада но не може да се говори за осезаема икономия. Значи относно газта много не мога да кажа. Принципно при газ може само да се преомени момента на запалване с което да се осъществи минимално увеличение на мощността. Мисля че все още не съм продавал чип на човек с газ затова не мога да кажа как стоят нещата на практика. Като цяло обаче мнението ми е че разликата на газ ще е нищожна и предполагам че НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ПАРИТЕ! Ако обаче все пак искаш сам да се убедиш може да се разберем на ЛС да ти пратя чип (стига да имам) и сам да прецениш има ли файда или не.
Поздрави
п.п. Забравих да кажа че ако си с газов инжекцион нещата стоят по друг начин.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Бразел сега след като съм с чип ако си сложа газов инжекцион как ще стоят нещата,дали тези които го слагат примерно няма да се чудят нещо какво става или няма никакво значение
Дали ще върви така на газ както на бензин
п.п Ако има някой колега който е с чип и газов инжекцион ще се радвам да сподели как е 

- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:На газ най-добрия тунинг си остава газовия инжекцион.
Здрасти Rusiq24. Значи относно чипа при газовия инжекцион не мога да ти кажа много щото от газ НЕРАЗБИРАМ. Преи време някой от модераторите беше пуснал тема по този въпрос но както сигурно се сещаш всички ``разбирачи`` си мълчаха и нощо не стана. Мисля че L&R ще може по добре да обясни нещата щото понякога и аз съм се допитвал до него. Разбира си пичагата. Всмисъл то не нещо сложно но не съм се занимавал да видя какъв е точно принципа на Газовия инйекцион. Ако впръскването се ръповоди отново от ECUto мисля че ефект от чипа ще има. Единственото което не съм сигурен е дали няма да се наложи ново мапване на компа. Надявам се не правя лошо впечатление с незнанието си но мисля че е подобре отколкото да лъжа да пиша глупости или нещо от рода на ``Eба*и тъпия въпрос`` (те повечето мяйстори като нещо не им е ясно и така реагират

що от другите. Ще потърся ИНФО или ще питам а подробности стига да имам време. Съжелявам че не ти дадох конкретен отговор.
Поздрави Brezel