Пасат б5 смяна на задни накладки
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б5 смяна на задни накладки
Колеги предстои ми смяна на задни накладки на дискови спирачки на Пасат б5.Видях че задния спирачен цилиндър е по-различен от предния и за да се върне буталото трябва да се върти и да се натиска със специален инструмент, подобен на ключ за флекс.Та питането ми е ако някой е правил тази манипулация, възможно ли е да се върне буталото без да се откача апарата и да се освобождава от налягането на спирачната течност или трябва да се свали апарата да се хване хубаво на менгеме, и тогава да се връща буталото, защото не че е проблем да сваля апарата, но после трябва да обезвъздушавам цялата система.Не ми се ще да вярвам че немците са го измислили така, че за да смениш едни накладки да сваляш целия апарат и после да обезвъздушаваш.
Последна промяна от mili 75 на Пет 03 сеп 2010 15:27, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: VW CC
- Двигател: CFGC 2014
Re: Смяна на задни накладки Падат б5.
Аз съм сменял задни на А4, там са същите и ми се отели вола защото нямах инструмент за прибиране на цилиндърчето. С инструмент става лесно, не се сваля апарата и не се развива тръбичката 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега за отговора, знам че ще ми се отели вола с тоя вид апарати,вече няколко дена ми правят специален ключ и го напасвам вече два пъти, направо не мога да им се начудя на немците що за технология е това, предните толкова лесно се сменят, тия задните ще изядат много псувни предчувствам. 

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Много добре си е направен, има си специален инструмент за тази работа, връщането става за 2 минути без да се сваля нищо. Все пак там е ръчната, не може устройството да е същото като на предните апарати.
П.П. Аз лично ти препоръчвам да намериш подходящата скоба за връщане и тогава да го правиш. Правил съм го без скоба, става теоретично, но не бих се наел да го правя пак
П.П. Аз лично ти препоръчвам да намериш подходящата скоба за връщане и тогава да го правиш. Правил съм го без скоба, става теоретично, но не бих се наел да го правя пак

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Вместо да се мъчиш и да скъсаш някое маншонче, иди на майстор. Всеки да прави това, което му е работата. Не си струва да си правиш или купуваш приспособлението.
Няма да ти одерат кожата за смяна.

Няма да ти одерат кожата за смяна.

-
- Автомобил:
- Двигател:
То нали затова е форума, за да не ходим по майстори. 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ставаше само с четене във форума...
Как ше разбереш дали иформацията е вярна? Като чета някои писания, се чудя дали това наистина съм го правил... Пълно е с убедителни неграмотници. Четат из нета и ретранслират. Ама освен недостоверната информация, натрупват се грешки от ретранслацията.
Обикновено някой се хваща сам да майстори, окъква работата и тогава бяга при майстор.
Все пак, всеки сам си извървява пътя до познанието.

Как ше разбереш дали иформацията е вярна? Като чета някои писания, се чудя дали това наистина съм го правил... Пълно е с убедителни неграмотници. Четат из нета и ретранслират. Ама освен недостоверната информация, натрупват се грешки от ретранслацията.
Обикновено някой се хваща сам да майстори, окъква работата и тогава бяга при майстор.
Все пак, всеки сам си извървява пътя до познанието.

Последна промяна от muns61 на Пет 03 сеп 2010 14:11, променено общо 1 път.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
mili 75 написа:То нали затова е форума, за да не ходим по майстори.
Форумът е също и да те насочи към подходящ и проверен майстор!

-
- Автомобил:
- Двигател:
а може ли някой колега да покаже снимка на прословутия инструмент?
п.п. на новите пасати и др.коли с елелектрическа ръчна инструмента не е механичен ,а електронен-там е още по-друга бира
п.п. на новите пасати и др.коли с елелектрическа ръчна инструмента не е механичен ,а електронен-там е още по-друга бира

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Смяна на задни накладки Пасат б5.
Ето това е инструмент комлект за смяна на задни накладки.(върши прекрасана работа и за предни разбира се)
http://tps-truckparts.com/item/view/2694/
Тази извита част в средата с отвор се поставя на инструмента (нанизва се през дръжката), тя се застопорява в супорта на спирачният апарат. Избира се точният размер кръгче отговарящо на буталото на конкретната кола. При навиване на дръжката едновременно има натиск и въртене на буталото. Прибира се достатъчно лесно.
(Обяснението е малко мъгла, ама...
)
Тази извита част в средата с отвор се поставя на инструмента (нанизва се през дръжката), тя се застопорява в супорта на спирачният апарат. Избира се точният размер кръгче отговарящо на буталото на конкретната кола. При навиване на дръжката едновременно има натиск и въртене на буталото. Прибира се достатъчно лесно.
(Обяснението е малко мъгла, ама...

Последна промяна от dlug на Пет 03 сеп 2010 16:18, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dlug написа:Ето това е инструмент комлект за смяна на задни накладки.
(Обяснението е малко мъгла, ама...)
Благодаря,колега,стана ми ясно!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги смених накладките, оказа се че не е нищо сложно, само трябва да имаш нужния инструмент, за да въртиш буталото и да натискаш при прибирането.Инструмента може да се направи от ключ за флекс по формата на оригиналния който е дал колегата в по-горния пост.След като се приберат цилиндрите и се сменят накладките, трябва да се погледне и нивото на спирачната течност, защото се повишава при прибирането на буталото.
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
оказа се че не е нищо сложно
Няма нищо по-лесно от наученото. Преди да стане научено е най-трудното.
Та кой как се учи е един въпрос. Пък дали иска, е друг, ама всеки за себе си

не ви трябва никакъв инструмен. с малко повече сила и клещи тип гарга се получава същия ефект както и с въпросния ключ. вчери ги смених моите за около 30 мин. с един приятел. единия вътеше с клещите а другия натискаше с една тръбичка в средата на цилиндърчето.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
golfgt4 написа:не ви трябва никакъв инструмен. с малко повече сила и клещи тип гарга се получава същия ефект както и с въпросния ключ. вчери ги смених моите за около 30 мин. с един приятел. единия вътеше с клещите а другия натискаше с една тръбичка в средата на цилиндърчето.