Мнение за марката THUNDER
Мнение за марката THUNDER
Колеги, имам нужда от смяна на музиката в колата, но бюджета ми е ограничен, затова съм се насочил към по-слабите марки. Харесах един радио ресиивър на Thunder, но никога не съм има нещо на тази марка и не знам какви да са ми очакванията. Затова моля за някакви впечатления и съвети.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Мнение за марката THUNDER
Колега, ако мислиш да слагаш CD receiver Thunder в Пасатко ще се получи нещо като Майбах с ароматизатор "борче". Това е най-долно качество китайска техника и единствения начин да останеш доволен е да попаднеш на нещо правено в Сряда.
Напиши бюджет и какво смяташ да постигнеш та ще помислим по въпроса.
Напиши бюджет и какво смяташ да постигнеш та ще помислим по въпроса.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Тъндър е на гъзъ за авто. Купих си две кръгли тонкулони - изпуфтяха за половин година. Наистина, свиреха малко по-добре от същите на Сони
но са ултра боклук. При радиата не знам как стоят нещата, но щом има пайнери по 190 лв какво да си говорим? С такова съм от две години и е най-доброто, което съм виждал в кола. Имам приятели със сонита от същия ценови клас, е... не искам да обиждам сонитата, но според това, което съм видял пайнер е просто по-добър.
Поне моето - по дупки не прескача, дори и с надрани дискове, говорим за mp3 ест, на аудио прескача от време на вреве. Дисковете тръгват доста по-бързо от на сонита и LG - видял съм го с очите си. Чете достатъчно формати и звукът е кристален. То не че ще намериш сд с лош звук, но еквалайзерът си е доста мощен. В същото време е лесно за управление, няма сложни менюта или да се чудиш кое с кое копче да направиш.
Просто качество на разумна цена. Сега за две години ако са променили нещата не знам. Аз затова и не искам да го сменям.
Успех!

Поне моето - по дупки не прескача, дори и с надрани дискове, говорим за mp3 ест, на аудио прескача от време на вреве. Дисковете тръгват доста по-бързо от на сонита и LG - видял съм го с очите си. Чете достатъчно формати и звукът е кристален. То не че ще намериш сд с лош звук, но еквалайзерът си е доста мощен. В същото време е лесно за управление, няма сложни менюта или да се чудиш кое с кое копче да направиш.
Просто качество на разумна цена. Сега за две години ако са променили нещата не знам. Аз затова и не искам да го сменям.
Успех!
Последна промяна от mania на Пет 03 сеп 2010 19:13, променено общо 1 път.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="radi_nrj"] Колега, ако мислиш да слагаш CD receiver Thunder в Пасатко ще се получи нещо като Майбах с ароматизатор "борче". [quote]
Много духувито
Много духувито

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Колоните горят бързо от слънцето...Усилвателите се държат добре...Цд-тата не знам как са...Може и да са ок...
- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
Няма коментар....
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Стана ми любопитно и погледнах в техно***** за какво иде реч. Тия 100 лв з арадио С ДИСТАНЦИОНО по-добре си ги сипи в резервоара и се разходи с кеф
То прилича на дъртите сд-та от зората на автоаудиото.
Сега ако искаш радио за малко пари ако искаш погледни блаупинктите. Признавам, нямам опит с тях, но след като поне преди колите излизаха серийно с тая марка все имат някакво качество. Според сайтовете тръгват от 120 лв. Пак казвам - не съм пробвал такова, говоря на изуст.
И все пак пайнера за 190 и си ти...

Сега ако искаш радио за малко пари ако искаш погледни блаупинктите. Признавам, нямам опит с тях, но след като поне преди колите излизаха серийно с тая марка все имат някакво качество. Според сайтовете тръгват от 120 лв. Пак казвам - не съм пробвал такова, говоря на изуст.
И все пак пайнера за 190 и си ти...
- ivan_nenchev
- Автомобил: Pasat B4
- Двигател: 1Z 1994
са цс и аз несам съгласен по добре нещо втора рака за тея пари иначе сам имал от тия активните туби тогава дадох 90 лв втора употреба беше за тея пари просто нищо неможех да взема друго 2-3 месеца бях с нея горе доло биваше ама горе доло размених я за един усилвател паинер само усилвател и си взех след това една 12-ка и нищо че бях с едно такова цд към което си се насочил Някакво нео разликата беше УаОоОо и след това взех и цд паинер и разликата беше отново толкова колкото като смених активната туба с усилвателя с 12-ката паинер и нещата си доидоха на мястото Моя съвет е или паинер втора употреба или изчакаи малко сабери още парички за нов паинер но от опит знам ново такова измислено ако е за ексреи да но качеството го няма
- radi_nrj
mania написа:Сега ако искаш радио за малко пари ако искаш погледни блаупинктите.
И те са същите боклуци, но са малко по-лъскави.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност можеш да погледнеш LG. Един приятел имаше за 130 лв някъде беше, май беше по-здраво, но нямаше грам екстри. Все пак с елипсите му свиреше доста добре. Елипсите бяха експлоуди.
- GTIsound
- Автомобил:
- Двигател:
Тъндар е много зле като ЦД. Имат само мнго хубави усулватели.
Я направо дай бюджет..
Я направо дай бюджет..
По скоро бих ви казал какво искам в едно радио и това са основно две неща USB и bluetooth, въпросът е че само на Thunder ги видях за по-малко от 200 лв. За китайци няма какво да си говорим всичко вече се прави там. Блаупункт са едни от най-качествените радиа това го гарантирам не знам защо ги оплюхте така. Радиото в пасата вече 7 години е LG, което чете мп3 и не е мръднало, затова съм добил някакъв респект към тази марка. Въпросът е, че няма друга марка радио, която под 200 лв да предлага така важното за мен Bluetooth...
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, както забеляза всички сме единодушни за тъндъра. За какво точно ти трябва блутута? Ако е аз слушане на музика - става перфектно и с кабелче с аудиожак от двете страни. Аз така си го пускам, та дори и мога да го ползвам за хендсфри. Телефонът ми стои закачен на таблото, малко тихо ме чуват отсреща, но става. А звукът от разговора го слушам от уредбатана колата.
Пак - да какво точно ще ползваш блутута - музика, разговори?
Пак - да какво точно ще ползваш блутута - музика, разговори?
И за двете, но предимно музика, за да ползвам плеъра на телефона за търсене, че имам над 6 ГБ музика на него и това е най-лесния начин.
- radi_nrj
kingto написа:По скоро бих ви казал какво искам в едно радио и това са основно две неща USB и bluetooth, въпросът е че само на Thunder ги видях за по-малко от 200 лв. За китайци няма какво да си говорим всичко вече се прави там. Блаупункт са едни от най-качествените радиа това го гарантирам не знам защо ги оплюхте така. Радиото в пасата вече 7 години е LG, което чете мп3 и не е мръднало, затова съм добил някакъв респект към тази марка. Въпросът е, че няма друга марка радио, която под 200 лв да предлага така важното за мен Bluetooth...
Преди много години Блаупунк бяха купени от концерна Роберт Бош и запазиха само търговската марка като цялото производство на афтър маркет кар аудио го дадоха на други фирми, като после уредите само се брандират Блаупунк. Аудиото, което правеха за първо вграждане е мако друг филм.
Та и аз преди доста години си взех един CD/MP3 Blaushit и му се кафех докато не попаднах случахно на едно пак CD/MP3 Lenco (Фирмата направила един от най-добрите грамофони) и като го чух осъзнах колко ужасно свири Blaupinkt-а и го разкарах на момента.
Lenco-то го слушах с кеф 1 година докато не изтървах панела от доста високо и дисплея "роди". За съжаление сервиз няма и тогава направих същата грешка, която си на път да направиш и ти и си взех Elite ама те са сейм шит.
Имаше всички екстри за, които можеш да се сетиш за 130лв, но работеше ужасно. Транспорта му тропаше, въпреки, че имаше филтър на захранването от колконите се чуваше брум и също така моторчето на транспорта като сменяш песните се чуваше през колоните. Абе намразих се ама стиснах зъби и събрах 260лв за най ефтиния тогава Alpine и мирясах.
Та от горчив опит се опитвам да те предпазя и те съветвам да стиснеш зъби и да събереш още 100лв за това:
http://aval-bg.com/car-audio/kenwood/cd-mp3-players/kenwood-kdc-bt40u
Мисля, че в магазина на elecron.bg може да го чуеш ако са го отворили.
Последна промяна от radi_nrj на Вто 07 сеп 2010 13:10, променено общо 2 пъти.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”