въпрос за upgrade на настолен компютър

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за upgrade на настолен компютър

Мнениеот shemkov » Сря 01 сеп 2010 10:03

:beer Много Ви благодаря :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 02 сеп 2010 11:06

Microsoft Security Essentials е лека, ще ти провери обаче легалността на уиндоуса преди да се инсталира

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Пет 03 сеп 2010 18:41

К.Одаджийски написа:Microsoft Security Essentials е лека, ще ти провери обаче легалността на уиндоуса преди да се инсталира

Ами линдолса аз съм си го инсталирал - нелегален е 100% то и в града където прейнсталират пак им е нелегален тъй че ......
А ако открие, че не е легален какво ще стане ?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 03 сеп 2010 18:51

Ще получиш едни досадни съобщения преди стартирането му,в добавка една "прокажена" звездичка долу в дясно.Изглежда примерно така
Изображение.
Има начини за премахването и,всякакви.Тук не е удобно да се публикуват-ще заключат темата ти :beer

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Пет 03 сеп 2010 22:56

а да това се получава когато дам ъпдейт на линдолса :)

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Пет 17 сеп 2010 15:44

Колеги кажете поне някаква лека антивирусна за този комп. - AVAST FREE

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 18 сеп 2010 19:25

mickoff написа:Колеги кажете поне някаква лека антивирусна за този комп. - AVAST FREE

да и лесно става про

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 18 сеп 2010 20:55

kris11 написа:
mickoff написа:Колеги кажете поне някаква лека антивирусна за този комп. - AVAST FREE

да и лесно става про

Той в момента е с аваст :banghead: :banghead:
Колега, оглеждай се по форумите за памет втора ръка.. На първо време това трябва да смениш.
Търсиш DDR, а не sd ram, ddr2, ddr3 и т.н. DDR400 е най-добрия вариант според мен.
После и процесора, дето Ради ти е дал. С 1гига рам ще заспи за нет.

Жоро (enigma), то и тва дъно е отживелица, ама му върши работа на колегата :да: Според мен няма смисъл да измъчва тая машинка с виста/7.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 19 сеп 2010 9:06

ISRalien написа: DDR400 е най-добрия вариант според мен.
После и процесора, дето Ради ти е дал. С 1гига рам ще заспи за нет..

viewtopic.php?f=47&t=216018

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 19 сеп 2010 16:07

Трябва ти RAM - 1GB за XP, 2GB за Windows 7. Имай предвид че компютъра пак ще си е бавен (все пак е стар), просто няма да зацикля тотално като сега.

20-30$ e в ebay 1GB ram ....тук фирмите нещо съвсем са почнали да лакомеят...

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jettix » Нед 19 сеп 2010 17:07

Хайде и аз да дам едно малко предложение. Не е изключено да съм полезен. За подобряване на самия компютър колегите вече дадоха достатъчно съвети. Придържам се към това, че машината се ползва основно за интернет и по-малко за друга работа. В този случай на мястото на пълния Windows може да се инсталира олекотена или орязана версия. Намират се такива за Barebone системи или просто правени от някой който се нуждае само от основните функции на операционната система. Аз самият все още ползвам една такава антична машина и съм тествал на нея различни варианти като съм слагал различни версии на Windows и Linux, както пълни така и олекотявани версии. Съществуват и така наречените Portable версии на тези операционни системи предназначени за стартиране от преносим носител. С малко промени и при тях се получават добри резултати след инсталация върху локален хард диск. Като цяло има много несполучливи опити за олекотяване на Windows но попаднах на една, две стабилни версии правени от хора които знаят какво да махнат и какво не. Предимство е и по-малката големина на самата инсталация както и времето за което протича. Примерно стандартна пълна инсталация на такава стара машина отнема поне 45 мин а олекотена 10 мин. Крайният резултат е съответно много по-бързо стартиране на олекотената версия и по-пъргава работа. В някои случаи това спестява и парите необходими за upgrade на системата при положение, че компа не се ползва за друго. Все пак говорим за стар компютър а опита ми сочи, че е по-добре да си купиш нов компютър отколкото да се занимаваш да обновяваш стар впредвид нервите за набавяне на читави части, разходите като цяло и крайният резултат. Това разбира се е мое лично и неангажиращо мнение. Поздрави :beer

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 19 сеп 2010 18:46

Това има смисъл само за тотално стари компютри. Много от важните неща са орязани. Единствено заема по-малко място на харда, което за нормален компютър няма значение. Останалото се постига и на ръка чрез малко оптимизации (махане на някои services и др.). Докарвал съм XP да ползва 45MB RAM, въпроса е за какво точно се ползва. Само скайп и мозила заемат три пъти повече...

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jettix » Пон 20 сеп 2010 20:28

Пак зависи кой как е направил олекотената версия. Има всякакви, аз затова споменах, че много от тях не стават. Просто предлагам вариант за подобряване на работата със стар комп като взимам под внимание няколко неща - спестяване на разходи за хардуер, използването на ограничен брой приложения и най-малко необходим опит на човека който ще се занимава с подобряването на системата. Иначе ако колегата беше специалист в тази област нямаше да пусне темата а щеше да направи всичко сам или ако разполагаше с излишни пари щеше да плати на някого да се заеме с това. В общи линии май софтуерните компании си държат на традицията нарочно да правят кофти софтуер който да налага подобряване на старите компютри или закупуването на нови. Нали трябва да се продава и да се изкарват пари и всичко за сметка на обикновените потребители :banghead: Между другото това да човъркаш УинБозата си е голяма занимавка mhihi Постигат се резултати дето Бил ГЕЙтс ако ги види трябва да закрие ЕмМикроЕмСофт mhihi и да направи Уиндоуса open source...

theultimate

Мнениеот theultimate » Пон 20 сеп 2010 20:40

Друга ми беше идеята. С разумно олекотен Windows спестяваш 1GB на харда, 100MB RAM и малко процесорно време. Това не променя факта че ежедневните програми като браузър, чат клиент и аудио плеър изяждат моментално 256RAM, а 512 също свършват като отвориш 3-4 сайта.

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Пон 20 сеп 2010 22:37

Колеги много Ви благодаря за отговорите които ми дадохте :beer бяхте ми страшно полезни :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”