ел машинки за мк3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kilara37
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.6 SR

ел машинки за мк3

Мнениеот Kilara37 » Нед 05 сеп 2010 11:30

макога ли от ръчни да мина на ел машинки и какво да направя,щото в моя град ми казват майстори че е невъзможно.Ако намеря 2 машинки как да ги вържа имало някъкъв централен блок нямам си предатава за какво става думапомагайте моля

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Re: ел машинки за мк3

Мнениеот plamen-roni » Нед 05 сеп 2010 14:06

Освен машинки,трябват ти и водачите,жилата и т.н,с две думи пълен комплект!Мой приятел я е правил тази процедура и каза,че не е такъв голям филм стига да знаеш за какво става въпрос.Най лесно ще ти е да сваляш от другия голф и веднага да качваш на твоя,иначе е объркващо,поне той така направи!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 05 сеп 2010 14:13

може и само с машинки(ако си намериш)също не е сложен филмама сваляш ръчния механизъм и слагаш ел механизъм недостатъка е че непрекъснато дърйиш копчето докато свалиш или дигаш прозореца,прекарваш си една инсталация 2 3 копчета и се кефиш

buuuu46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buuuu46 » Нед 05 сеп 2010 14:43

И после от ел.стъкла пак ще ти се иска да минеш на ръчни
Аз съм с ел и ми се реве постояно се трошат само 2 стъкла ми се отварят
Предно ляво и задно дясно за другите нямам нерви да ги оправям.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Нед 05 сеп 2010 15:13

Хубаво е да има ел стъкла, но като почнат проблемите с тях си е направо за умиране, особенно ако се хванеш да ги ремонтиращ. Иначе по-лесно е да вземеш направо нов комплект и да го сложиш, но струва немалко. На мен ми се скъса жилото на предно дясно и 4 дена си играх докато сложа ново жило, като първото не стана купувах си второ жило и въпреки всичко, явно нещо не се получи както трябва с навиаването на жилото на ролката и не работи гладко. Ако искаш много да сложиш, намери си от някоя кола с работещи стъкла механизмите, където са все още на вратите и сваляш-поставяш всичко заедно с инсталацията и бутоните, за да не се омотаеш (ако не си се занимавал с такива работи). :beer

Потребителски аватар
Kilara37
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот Kilara37 » Нед 05 сеп 2010 16:02

разбирам че не е сложно но не съм ел техник това май е от голямо знчение,значи по лесно от някоя кола да намеря ид свалям инсталацията а дали ше успея .Някой подробно немойели да ми обесни как се връзват имало някакъв разпределяш блок къде етой.Преди бях намерил предни 2и ходих при майстор гледа струва ,мъчи "не стават "как ли не опитх да връзвам кабелите моля ви помагайте

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 05 сеп 2010 17:14

Недей, човеко :D това си е таралеж в гащите... ама изнервен и шавлив. Моята е с 4 ел стъкла и бял ден не съм видял... Яки са, удобни са, а в комплект с комфорт модул са прекрасни... ако работят. Единственият начин да го направиш това и да имаш някава сигурност е да си купиш нови машинки, инсталация и себагаж. Това ще удари поне 1000 лв за двете стъкла, а и новите са ментаци (щото няма кой от HAAS да прави серийно машинки за Г3, а и те там са в пъти по-скъпи). Радвай се, че имаш отваряеми стъкла, с машинките поне веднъж годишно се ходи на майстор, който ти съмква 100 лв от въздуха.

Дано бях изчерпателен ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”