мотор AEK обороти
- maxps1975
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AZD 2002
мотор AEK обороти
Здравейте колеги.Много четох ,но не можах да открия отговор на един конкретен въпрос.Има ли моя мотор АЕК 1,6 101 hp стъпково моторче и ако да къде се намира?Забелязвам че когато съм в движение понякога оборотите играят а когато не се движи автомобила оборотите са бетон.Трудно пали сутрин.
Последна промяна от Pichaga на Чет 25 фев 2010 23:31, променено общо 1 път.
Причина: главните букви
Причина: главните букви
Re: мотор AEK обороти
Има, да.
Намира се точно до капачката за наливане на масло в двигателя.Един сребърен цилиндър.
Намира се точно до капачката за наливане на масло в двигателя.Един сребърен цилиндър.
- maxps1975
Благодаря колеги утре ще си поиграя и ще пиша какво се е получило
- maxps1975
Ако някой го интересува при мен нямаше особено смисъл от почистването на стъпковото моторче,дебитомера
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
A колега дроселовата клапа чистил ли си я ? И аз съм с АЕК и моите обороти играеха ,после четох във форума за тази клапа и като я отворих се хванах за главата . Вътре беше (цензура) .. След изчистването беше нов двигател 
- maxps1975
В интерес на истината първото нещо което направих беше това.Смъкнах го и на масата в къщи го излъсках с бензинец.Стана като нов.Но в интерес на истината не беше много мръсен и не усетих никаква разлика.От известно време забелязвам че когато се движа с по висока скорост оборотите стоят на около 1000 оборота.Веднага след като спра си падат на нормалните обороти.Още търся отговор на въпроса с сутрешното палене а и вече и след обяд взе да не пали"трудно"
- maxps1975
Колеги малко късно но вече всичко е наред.Да ви кажа че всичко се оправи когато смених бубината и комутатора.100 % беше от това при мен.Дано помогна на някой с това.Приятно каране на хубави машинки.
- maxps1975
Благодаря и на Вальо до Шела.Много е точен пича.
maxps1975 написа:Колеги малко късно но вече всичко е наред.Да ви кажа че всичко се оправи когато смених бубината и комутатора.100 % беше от това при мен.Дано помогна на някой с това.Приятно каране на хубави машинки.
За паленето си е от това но оборотите нямат нищо общо с това което си сменил
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Bioside написа:За паленето си е от това но оборотите нямат нищо общо с това което си сменилИ моя е така от известно време .Като запали сутрин оборотите са му малко високи и после се оправят но докато не сменя въздушния филтър и не изхвърля катализатора нямам намерение де го ровя
Ами предполагам си с АЕК двигател, той знаем, че е пълна инжекция след като запалиш, компа поддържа по-високи обороти около 1000 докато загрее малко и след това си падат на нормалните. Колко по-високи ти ги държи?
Точно така прави колега но от 1 месец.Имам я от близо година и до сега винаги е палела на 1000 и веднага се стабилизират на 840-850.Това по принцип на мен не ми пречи.Дразни ме само че докато стабилизира което е за по малко от минута нещо пречуква леко в двигателя.Най вероятно повдигачите но след това се оправя и трудно може да се усети че двигателя работи.Затова не искам да го ровя че кой знае какво ще сътворим със майстора

- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Да, много от колегите дават като съвет - карай докато не се покаже проблема, за да не стане по-лошо ако се разбъзика от много рано, особенно ако не се знае точната причина

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”