Въпрос за масло Кастрол Оригинали и фалшификати
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Re: Въпрос за масло Кастрол Оригинали и фалшификати
Вчера отидох в сервиза на Фолксваген - Велико Търново "Ауточойс" и проверих дали имат "Мотул 6100" 10-40 и казаха, че нямат, а интерестното беше, че не са и чували тази марка масло,което за мен си е доста странно. Така и така бях там и попитах какво е подходящото масло за 1.8Т и ми препоръчаха Кастрол 10-40 с код 505.00. Та взех го и налях 300 милилитра. Сега видях в темата, че е подходящ за дизелови двигатели, но не и за бензинови. Има ли някакво недоразумение или всичко си е в нормата?
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Alex_Heat написа:Вчера отидох в сервиза на Фолксваген - Велико Търново "Ауточойс" и проверих дали имат "Мотул 6100" 10-40 и казаха, че нямат, а интерестното беше, че не са и чували тази марка масло,което за мен си е доста странно. Така и така бях там и попитах какво е подходящото масло за 1.8Т и ми препоръчаха Кастрол 10-40 с код 505.00. Та взех го и налях 300 милилитра. Сега видях в темата, че е подходящ за дизелови двигатели, но не и за бензинови. Има ли някакво недоразумение или всичко си е в нормата?
То до скоро и аз не бях чувал,че съществува прехваления Мотул

Иначе масло Кастрол с вискозитетни индекси 10W40 има и за дизели и за бензин,а 505.00. е норма на Фолксваген. Аз бих сипал синтетика на кастрол 0W40 или 5W40 на твоя мотор!
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Темата е стара ама си е актуална,ето какво ме впечатли днес...
Може и да е нормално ,ама според мен не е добре бутилките и капачките да са еднакви.
И Castrol с Aral нямат общо нали!?Странна работа.
Може и да е нормално ,ама според мен не е добре бутилките и капачките да са еднакви.
И Castrol с Aral нямат общо нали!?Странна работа.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Нормално е да са еднакви опаковките,все пак машината която ги прави е една и съща.... 

-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Аз лично съм карал най-много с кастрол, ноо смятам този да ми е последния път. Това последното ми го дадоха за 55лв. за 4 литра.. Така или иначе не съм и доволен определено този път + сещате се, когато нещо стане много комерсиално как почват да бълват ментета. А и другата причина, която мога да спомена е че преди година на път за Англия на русе митничаря излезе голям пичага та се заговорихме и човека като ме накара да отворя багажника, за да проверява и като видя тубата от маслкото Кастрол(само дето не ме наби)
...пичагата ми вика: "абе ти луд ли си да слагаш такова масло...вчера влезе един бус пълен с такова масло(някакво менте) бутилирано както си му е реда, със стикери, запечатано всичко..."
П.П. единствената причина поради която сложих пак подчертавам за последен път такова масло е че ми направиха добра цена...

П.П. единствената причина поради която сложих пак подчертавам за последен път такова масло е че ми направиха добра цена...
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
tish написа:Аз лично съм карал най-много с кастрол, ноо смятам този да ми е последния път. Това последното ми го дадоха за 55лв. за 4 литра.. Така или иначе не съм и доволен определено този път + сещате се, когато нещо стане много комерсиално как почват да бълват ментета. А и другата причина, която мога да спомена е че преди година на път за Англия на русе митничаря излезе голям пичага та се заговорихме и човека като ме накара да отворя багажника, за да проверява и като видя тубата от маслкото Кастрол(само дето не ме наби)...пичагата ми вика: "абе ти луд ли си да слагаш такова масло...вчера влезе един бус пълен с такова масло(някакво менте) бутилирано както си му е реда, със стикери, запечатано всичко..."
Колега,не те разбирам. И на кучето ми ако му кажа,че ми предлагат Кастрол за 55лв,ще ми каже,че най-вероятно е менте. Не се ли замисли,че тази цена предизвиква съмнение? Или ако може и евтино и оригинално...

Кажи все пак какъв беше Кастрола-Магнатек полусинтетика или?
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Е както вече споменах беше последния път, в който слагам такова масло... Това си ние малко лоша черта на повечето българи, като погледнем нещо евтино и да се усмихнем, и аз не правя изключения понякога, макар да знам че евтиното излиза скъпо
... а и тая кризааа... а колкото до маслото, да Magnatec 10W40...

- cruzeiro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво мислите относно мириса на Magnatec 10w40 или 5w40,някой да му се струва странна миризмата на това масло?
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И на вкус е малко солено 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Един единствен път съм наливал Кастрол Магнатек 10W40 на Г4 TDI и до смяната му съм долял още половин литър.От тогава смених марката на маслото и от смяна до смяна не съм доливал никога, като маслата които съм наливал винаги са били с висконзитет 10W40.
-
- Автомобил:
- Двигател:
как ще нямат общо арал и кастрол? точно напротив. и 2те са собственост на БП и се продават в едни и същи бензиностанции в германип - арал. и на 2те централата им е една и съща в хамбург, за какво говорим повече. кастрол маслото си е много добро, ако го вземете оригинално. демек от германия. гледайте руските клипчета по ютуб да видите че магнатека бие по течливост прехваления мотул. аз от бг масло до сега не съм си купувал, няма и да го направя и за какво като от немския ибей има и по евтини и с доставка направо до вратата?
http://www.youtube.com/watch?v=aCCPezyd ... ure=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=aCCPezyd ... ure=relmfu
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Три пъти съм взимал от колегата от Пловдив 5w-40 5л. туба. Много доволен. Един познат сега ми го взе от официялния вносител в 4л. туба и има разлика в миризмата и цвета е малко по тъмен. Това както се казва на полеви тест. Двигателя реагира еднакво, но следващия път ще си взема от Пловдив.
Последните 4-5 смяни на маслото ми са от официалния вносител в Пловдив.Кастрол Магнатек Дизел 10W40 имам предвид и пробеми няма ...доливам около половин литър до смяна...Последно купувах миналия месец и за 4л.туба мацката ми взе 40 лв.,което малко ме учуди...Врътнах му 2000км.вече,мотора си работи супер.
п.п.Преди кастрола карах с Тотал Quartz 7000 и си бях доволен.Що минах на Кастрол?-незнам...
п.п.Преди кастрола карах с Тотал Quartz 7000 и си бях доволен.Що минах на Кастрол?-незнам...
-
- Автомобил:
- Двигател:
по темата и аз да се включа,карам голф 4 тди само с кастрол!Казвам на всички това масло е пълен БОКЛУК!От 6 смени на маслото кастрол само веднъж бе читаво.от кадето и да го купим,каквото и да гледаме никога няма да е хубаво.АбсолЮтни признаци за скапано масло са тракащите повдигачи и забележете само колко е рядко и воднисто при източването (10 / 40) а е само на 8000 км.Това е по темата няма смисал от комментар повече!
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Сменяте марката и търговеца докато не откриете вашето масло, защо задължително трябва да е Кастрол? Има десетки други качествени марки масла на ниво че и по-добро от прехваления Кастрол в повечето случеи с неясен произход 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”