vеnto 1.9d към 1.9tdi ?
- antikata
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1992
- Контакти:
vеnto 1.9d към 1.9tdi ?
здр. и от мен.искам да питам? карам венто 1.9д и искам да му сложа турбо и кулер.знам че ще ми кажете по добре да си купя готово tdi.та въпросът ми е какво ще ми е нужно за направаша му ,и от кой модели на vw мога да си набавя нужните части.благодаря на всички помогнали предварително 

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: vеnto 1.9d към 1.9tdi ?
прочети какви са разликите между 1,9тд и 1,9тди и сам ще си отговориш 

- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Лично мнение - по-добре смени двигателя, примерно с 110-ка от голф 3.ще стане много добре.ако се сложи и един чип става много приятна кола за каране.друг е въпроса с какъв бюджет разполагаш и колко си готов да отделиш. 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Той човека говори че иска турбо и кулер на неговия двигател, а не че иска ТДИ мотор. 

antikata написа:здр. и от мен.искам да питам? карам венто 1.9д и искам да му сложа турбо и кулер.знам че ще ми кажете по добре да си купя готово tdi.та въпросът ми е какво ще ми е нужно за направаша му ,и от кой модели на vw мога да си набавя нужните части.благодаря на всички помогнали предварително
Здравей като за начало си вземи ГНП ,изпускателен колектор и турбо от AAZ след което ще ти трябват всички турбо пътища и кулер от 1Z и след като инсталираш всичко това ще разбереш,че по мъртав мотор от твоя няма

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Търси си цял двигател ТДИ с инсталацията. Всичко друго ще ти коства немалко пари, а резултатът ще е посредствен. Още повече, че май има разлика между 1Y и AAZ откъм бутала и т.н. 

- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
това ти е оптималния вариянт, аз преди 2 седмици смених моя 1,9Д със 1,9ТД - ААЗ и сега ще слагам кулер от г60 (само тръби трябва да си намеря) интервенцията я направих за 1 ден има няма, всичко си пасва едно към едно, евентуално ще има разлика във вътрешните карета (старите ми бяха на 90мм а новите на 100мм) инсталацията е plug and play но аз моята я смених защото има малка разлика.
със TDI играчката е много по голяма и има много повече работа както и инсталация датчици тръби, педали и т.н. но за това пък няма нищо общо със ааз
със TDI играчката е много по голяма и има много повече работа както и инсталация датчици тръби, педали и т.н. но за това пък няма нищо общо със ааз
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Ако говориш за минаване от 1Y на AAZ + кулер - ок. Не зная каква оферта ще намериш за двигател + монтаж, но според мен не си заслужава
Скоро и AAZ-тът ще ти се струва бавен и въпреки кулера ще е по-тромав от TDI. Ако искаш да си караш колата повечко време - инвестирай повечко пари в един TDI двигател и enjoy 

Re:
[quote="antikata"]мерси на всички ви за мненията
обаче аз искам да направя нещо без електроника от рода на ааз със кулер
[/q Мисля,че колектора с турбото от AAZ ще стане при теб,само трябва да видиш от къде да се смазва и оттича турбото и къде ще дупчиш иначе и ГНП-от AAZ май ще ти трябва.
обаче аз искам да направя нещо без електроника от рода на ааз със кулер

- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
няма да стане или ако стане много бързо ще свалиш буталата в картера. буталата са различни и степента на сгъстяване е различна при 1Y и AAZ, както и при AAZ има едни маслени пръскалки под буталата за да ги охлажда а при 1Y (несъм на 100% сигурен) ги няма, филмите са много големи, мн по лесно и евтино ще ти е да смениш направо двигателя.
Lov4o написа:.. а при 1Y (несъм на 100% сигурен) ги няма...
Колега аз съм почти сигурен, че ги има тези маслени пръскалки (но нека все пак авторът на темата провери).
@antikata според мен единственото може би, което си заслужава (пак зависи от много фактори) е да си потърсиш един AFN (въпреки, че работата по имплантацията, ще е доста повече от ААЗ). Иначе лично мнение изобщо не се занимавай с глупости.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 5години си купих Сеат-Толедо1,9турбо-дизел.Стария собственик беше монтирал 2 армирани гумени маркуча и в долната част зад бронята един кулър от някякъв опел-пълна самоделка.Не знам дали е имало ефект ,но 3 години мотора работеше перфектно и до момента човека който го взе от мен все още няма грижи с него. Така че става но съжалявам че не мога да обясня точно как.
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Слагаш колектор, турбо ,помпа,кулър и караш.Няма разлика в буталата и си имаш пръскалки.Ако ти се занимава прави.Аз имам голям мерак а намам време.Кулъра ми седи вече месец без да е сложен.
Върни се в “Дизелови агрегати”