1.9 TDI скъсване на ангренажен ремък?
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.9 TDI скъсване на ангренажен ремък?
Има ли защита на клапаните при скъсването на ангренажен ремък на 1.9 TDI?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скъсване на ангренажен ремък на 1.9 TDI?
Не си го и помисляй даже!!!То на моя "простак" няма,та на TDI.Дано вече не се е случила белята 

-
- Автомобил:
- Двигател:
лошо
няма защита

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Това е лошото при тея ТДИ, че ако скъсаш ангренаж трябва да сменяш направо мотора или друга кола
затова ангренажа е желателно да се сменя 5 000 или 10 000 км по-рано да няма инфекции

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ремъкът е на 5000 км и е GOODYEAR, до дни ще разбера какво е станало.
Последна промяна от niki_tsvetkov на Пон 06 сеп 2010 19:10, променено общо 1 път.
А някой знае ли какви са симптомите на разбити обтяжни ролки на ангренажа ако изобщо има такива.
-
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:А някой знае ли какви са симптомите на разбити обтяжни ролки на ангренажа ако изобщо има такива.
Шум,като от калпав лагер,вибрация на ремъка и силно износване на "гърба " на ремъка.Махни горния капак(мисля да може и при тебе) и го разгледай как се върти.При мен имаше една вибрация,която сякаш се генерираше от жабката на обороти 1800 до 2000,дали от ремък или ролка-но след смяната изчезна.Ама смених 2 ролки за един ден ,докато ми хареса как се "центрова" ремъка на зъбните колела(бягаше малко на края и ролките видимо биеха,става въпрос за обтяжната)
emo-gar написа:the_tupan написа:А някой знае ли какви са симптомите на разбити обтяжни ролки на ангренажа ако изобщо има такива.
Шум,като от калпав лагер,вибрация на ремъка и силно износване на "гърба " на ремъка.Махни горния капак(мисля да може и при тебе) и го разгледай как се върти.При мен имаше една вибрация,която сякаш се генерираше от жабката на обороти 1800 до 2000,дали от ремък или ролка-но след смяната изчезна.Ама смених 2 ролки за един ден ,докато ми хареса как се "центрова" ремъка на зъбните колела(бягаше малко на края и ролките видимо биеха,става въпрос за обтяжната)

- filipov75
- Автомобил:
- Двигател:
niki_tsvetkov написа:Ремъкът е на 5000 км и е GOODYEAR, до дни ще разбера какво е станало.
Тоя ремък се къса със зъби абсолютно менте.Даже много е изкарал.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
filipov75 написа:niki_tsvetkov написа:Ремъкът е на 5000 км и е GOODYEAR, до дни ще разбера какво е станало.
Тоя ремък се къса със зъби абсолютно менте.Даже много е изкарал.
Абе като напишете така , човек ще си помисли , че аха-а-а и ще кажете кои са най-истинските ама-а-а ... не .

Аз скъсах навремето с Голфето ремък Гейтс - сигурно и те се късат със зъби ?
И какво без ремъци ли да караме ?
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Всеки уважаващ колата си собственик е добре 2-3 пъти в годината да си поглежда ангренажния ремък независимо от марката (все пак живеем в България). Гледа се за износване, окръгляване, зачупване по зъбите, почнали да се разплитат въжета, напуквания и т.н. и при констатация на някакъв дефет - смяна без оглед на километри!
Нямат защита при късане на ремък, а доколкото знам дори да прескочи пак нямат защита.
Освен скъсан ремък друг проблем може да е разбита шпонка на зъбното колело на коляновия вал. Тогава и с най-оригиналния ремък да си няма спасение.
Пиши за резултата колега.
Освен скъсан ремък друг проблем може да е разбита шпонка на зъбното колело на коляновия вал. Тогава и с най-оригиналния ремък да си няма спасение.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
И най - окаяното менте ще кара поне 20к. Виждали ли сте ремък за Таврия? Все едно, че съм со лепил от изолирбанд, тоя с текстилната основа. И кара.
За скъсване на ремък почти винаги има външна причина. Даже съм свидетел на окъртени зъби, вследствие на попадане на парче кабел под ангренажния капак.
Та огледай добре какво е натоварило системата.

За скъсване на ремък почти винаги има външна причина. Даже съм свидетел на окъртени зъби, вследствие на попадане на парче кабел под ангренажния капак.
Та огледай добре какво е натоварило системата.

- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
genata82 написа:Нямат защита при късане на ремък, а доколкото знам дори да прескочи пак нямат защита.
тая шпонка колега е при ТD, при TDI няма шпонка и тоя проблем е отстранен
само за протокола да спомена, ангренажен ремък на точно 60 000 го свалих, беше като чисто нов, нито износвания нито пукнатини, дори гърба му беше много запазен, можеше поне до 100 000 да изкара. Същото беше положението и с обтяжната ролка. Леко прекалявате с тея паранои за честата смяна, а колата е карана 95%градско и на уволнение постоянно, първа кола ми е, какво е видяла ако можеше да говории,, мен ме е срам да кажа.
Върни се в “Дизелови агрегати”