Помощ за изгоряло стъпало

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за изгоряло стъпало

Мнениеот enigma79 » Пон 06 сеп 2010 18:03

TiL написа:Едит:
Като го поразгледах и пипнах тук-там установих че рем е - а гнд е + който включва стъпалото... ако не съм прав нека някой ме поправи.

Колега,ти наясно ли си с елементарната ел.техника :?:
Като го включиш така,ще ти изгърмят още неща,ако въобще работи :screwy
РЕМ-РЕМОТЕ-Там ти се подава 12в+ сигнал за да задействаш усилвателя
12+ Постоянен +
Гнд-Заземяване
И като гледам,май си нямаш напонятие и според мен е по добре да не пипаш.За да няма тема:
Колеги какво обърках та се подпалих :screwy

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Пон 06 сеп 2010 18:28

И още един път да ти се напише пак няма да разбереш mhihi

На +12 си му слагаш + от акумулатора.
На РЕМ - му слагаш ремоута от CD плеаяра
На GND - му слагаш масата някъде от купето или си дърпаш един кабел от - от акумулатора !

Тва е !

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 06 сеп 2010 18:35

TiL написа: Значи кабелите са +12в-червен Рем-син Гнд-черен Според мен на рем се подава - а на гнд +12в...

Колега,не цитирай цветове на кабели!Гледай снимката с трите клеми,която си дал-GND e минус(шасито на колата) +12v са +12 волта от акумулатора през предпазител.Не се взимат от плафона в багажника.На REM също се подават +12V,временно с парче кабел свързано към основния +12V за да видиш изобщо работи ли!И понеже в нета няма сервизно ръководство за тази "туба",разглоби я и снимай хубаво платката.Поне да видим как е направено и кое колко може да струва като елементи.

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Пон 06 сеп 2010 18:38

bobocamaro написа:
TiL написа: Значи кабелите са +12в-червен Рем-син Гнд-черен Според мен на рем се подава - а на гнд +12в...

Колега,не цитирай цветове на кабели!Гледай снимката с трите клеми,която си дал-GND e минус(шасито на колата) +12v са +12 волта от акумулатора през предпазител.Не се взимат от плафона в багажника.На REM също се подават +12V,временно с парче кабел свързано към основния +12V за да видиш изобщо работи ли!И понеже в нета няма сервизно ръководство за тази "туба",разглоби я и снимай хубаво платката.Поне да видим как е направено и кое колко може да струва като елементи.

Това нещо се прави за минута-две за да се види дали работи стъпалото :deal .Ако му подадеш постоянни +12 ще работи постоянно без да спира... и оставаш без акумулатор след време.... за това като видиш дали работи си му сложи РЕМ кабела който излиза от задната страна на плеаяра ;)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пон 06 сеп 2010 18:41

MaRtiNsKi написа: На REM също се подават +12V,временно с парче кабел .

Това нещо се прави за минута-две ;) [/quote]
Мисля,че се уточних и проблемът не е тук.Наздраве :drunk

Последна промяна от bobocamaro на Пон 06 сеп 2010 18:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 06 сеп 2010 18:41

MaRtiNsKi написа:
bobocamaro написа:

Това нещо се прави за минута-две за да се види дали работи стъпалото :deal .Ако му подадеш постоянни +12 ще работи постоянно без да спира... и оставаш без акумулатор след време.... за това като видиш дали работи си му сложи РЕМ кабела който излиза от задната страна на плеаяра ;)

Самоче има едно НО.Може и сд да не може да пусне усилвателя.Това го остановихме на едно сони и блаупункт усилвател.Сонито не си спомням модела,но определено имаше сигнал 12+,но не достатъчни да пусне стъпалото.Решенията бяха две,или от него с реле,или с копче,авера поиска да е с копче :012:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пон 06 сеп 2010 18:47

Жоро,според мен щайгата си работи.Хитреца на който го е завлекъл за ремонт е видял че не разбира и че не го е вързал като хората(няма лошо,човек се учи) и му е окастрил някой диод по входа на захранването.Колкото да си го осигури като клиент,и да го фрасне с 60 лева за некакъв измислен ремонт.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 06 сеп 2010 18:55

Мисля , че нещата по свързването се изясниха : GND- маса , шаси , минус ;
+12V захранване +12V - пуска се специален , отделен кабел директно от акумулатора , с предпазител до самия акумулатор , REM - това е вход да дистанционно включване на усилвателя , обикновенно консумацията е много малка , нищожна , към тази клема пробно може да се подаде 12V с кабелче , а обикновено се включва към сигнала от плеъра (специален согнал за усилвател , или този за антена) .

Но дай снимки да видим какво има вътре , мисля че мога да споделя мнение след това , макар че през нета трудно се правят ремонти :wink: .

ПП ако е диода , за който аз си мисля , той е сложен на входа за да предпазва (много условно казано :wink: ) от обратно включване на + и - на захранването . За да го е отрязал техника , значи е имало подобен случай mhihi , тогава 99% диода пробива и трябва да се смени , а в 50% от случаите когато е монтиран подходящ предпазител - друга повреда няма :) , дано да е така в твоя случай !

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пон 06 сеп 2010 20:20

Просто провери има ли захранване след трансвертера,на двата големи електролита.Ако има сменяй двата транзистора на кр.стъпало.Всичко ти е на дискретни елементи,струват мизерни пари.Можеш да сменяш части наред,дори без да търсиш дефект.Видох май и некаков чип,най-вероятно дривер за имп.захранване-мащай го и него. :beer Бе с две думи две неща са на платката,захранване и стъпало.Като не едното,другото.Виждам чипа си има надпис,напиши го тук.Също и имената на транзисторите и диодите под ламаринките,ако ти се занимава :drunk
P.S.Всъщност написах ти пълни глупости,от този магазин http://www.vikiwat.com/home.php можеш да си купиш всички тези компоненти,или направо по-мощен "гръб" за тубата ти.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пон 06 сеп 2010 20:47

TiL написа:...Срам ме е да кажа, но преди години завърших автоматизация на производството ...

Е-е-е , ама поизмери тук-таме де :D , и аз съм "автоматчик" по образование , дан'се излагаме сега :D !

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 07 сеп 2010 0:18

TiL написа:.... де ги взимахме начасти в торбичка :) та дали няма да се намери пак някое за таз тубичка (тъкмо да потренирам) :)

Абе то за намиране , намират се :) . Но преобразувателя DC-DC 12V -->> на колкото трябва :D ще ти е необходим , защото директно на 12V няма да постигнеш много мощност за баса . Има интегрални схемички с вграден умножител на напрежение (бустер) , които си повдигат захр. напрежение , освен това можеш да ползваш схема в bridge режим , но повече от 20-30W , хаиде 50 ... трудна работа :) .

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”